Klantenservice
0
Sluiten
Donderdag 1 Juni 2023

De voordelen van thermokleding in de zomer. Tips voor het kiezen én dragen

Met de zomer in volle gang is het belangrijk om te weten hoe je je koel en comfortabel houdt tijdens warme weersomstandigheden, vooral als je actief bezig bent. Thermokleding is hierbij een verrassend nuttige keuze, zelfs wanneer je temperaturen hebt waarbij je normaal gesproken denkt aan lichte en luchtige kleding.

In dit blogbericht verkennen we de voordelen van thermokleding in de zomer. Daarnaast geven we je enkele slimme tips voor het kiezen en dragen van de juiste kleding tijdens warm weer.

De voordelen van thermokleding in de zomer

Thermokleding is niet alleen bedoeld voor koudere temperaturen. Het biedt ook verschillende voordelen bij warm weer. Zowel bij dagelijkse activiteiten als intensieve inspanningen. Een woordje uitleg.

Regulatie van je lichaamstemperatuur

Thermokleding helpt je lichaamstemperatuur te reguleren. Hierdoor blijf je warm als het koud is, maar ook koel bij warme temperaturen. Vergelijk het met een thermos. Doe je er hete koffie in, dan houdt de thermosfles je koffie warm. Doe je er ijsthee in, dan houdt diezelfde thermos die ook koel. Zo zit het dus ook bij thermische kleding.

Efficiënte vochtafvoer

De vochtafvoerende eigenschap van thermokleding helpt zweet efficiënt af te voeren van je huid. Zo blijf je droog en comfortabel, zelfs bij intensieve activiteiten in warme omstandigheden.

Lees ook: Zo hou je je huid droog tijdens het sporten

UV-bescherming

De juiste thermokleding biedt bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Dit is een absolute meerwaarde in de zomer. Je kan volop genieten van je buitenactiviteiten, zonder dat je je zorgen moet maken dat je verbrandt.

Geurbestendigheid

Ook niet te versmaden! Tijdens het bewegen zweet je. En vooral in de zomer. Maar dankzij thermische kleding moet je geen schrik hebben dat je voorbijgangers wegjaagt met een vervelend geurtje. Thermokleding heeft namelijk geurbestendige eigenschappen, zoals antibacteriële behandelingen of natuurlijke vezels. Zelfs bij veel zweten worden hierdoor onaangename geurtjes verminderd.

Lees ook: Dit zijn de 5 beste zweetshirts die wél zweet afvoeren

Bewegingsvrijheid

Dit kan je zeker niet missen tijdens het sporten: bewegingsvrijheid. Thermokleding is gemaakt van elastische materialen met een goede stretch. Zo kun je onbelemmerd bewegen en heerlijk genieten van je zomeractiviteiten.

Hoe kies je nu eigenlijk de juiste thermokleding voor de zomer? Met onze 5 slimme tips hieronder.

5 tips voor het kiezen van de juiste thermokleding voor zomeractiviteiten

#1 Licht en ademend

Kies voor lichtgewicht en ademende materialen om je koel en comfortabel te houden. Polyester en merinowol zijn de ideale textielen.

#2 Denk aan SPF-bescherming

SPF staat voor Sun Protection Factor. Kies met andere woorden voor thermokleding die je huid beschermt tegen UV-straling. Wees die zonnebrand voor!

#3 Kies de juiste maat

Zorg ervoor dat je thermokleding een juiste pasvorm heeft en voldoende bewegingsvrijheid biedt voor je zomeractiviteiten. De maattabel onder elk kledingstuk in onze webshop helpt je bij het kiezen van de juiste maat.

Lees ook: Waarop letten bij het sporten in warm weer?

#4 Geurbestendige vezels

Overweeg thermokleding met geurbestendige eigenschappen, zoals antibacteriële behandelingen of natuurlijke vezels zoals merinowol.

#5 Denk aan de weersveranderingen

Kies voor veelzijdige thermokleding die je kunt combineren en in lagen kunt dragen. Zo pas je je outfit gemakkelijk aan veranderende weersomstandigheden aan. Een thermoshirt die je in de zomer draagt, kan je in de winter bijvoorbeeld als baselayer dragen met een extra laagje erover tegen de kou.

Dé beste thermowear voor jouw zomerse activiteiten

Om je op weg te helpen naar de juiste thermokleding voor de zomer, geven we je hier alvast enkele suggesties. De kledingstukken zijn geschikt voor gematigde zomerse activiteiten, zoals wandelen, tot intensieve beweging zoals hardlopen en fietsen.

Klik op de categorie die op jou van toepassing is:

Zomerse thermokleding voor heren

Zomerse thermokleding voor dames

Lees ook: Dit is de beste zweetkleding van Odlo

Conclusie: koop ook thermokleding voor de zomer

Thermokleding is je beste vriend, zelfs tijdens warme zomermaanden. Met voordelen zoals temperatuurregulatie, vochtafvoer, UV-bescherming, geurbestendigheid en bewegingsvrijheid, is het een slimme keuze voor mensen die actief willen blijven in de zomer. Volg bovenstaande tips voor het kiezen van de juiste thermokleding en je profiteert optimaal van je zomeractiviteiten.

Of je nu gaat wandelen, fietsen, hardlopen of andere buitenactiviteiten doet: thermokleding helpt je koel, droog en comfortabel te blijven, ongeacht de buitentemperatuur. Dus maak je klaar om te genieten van al je zomeravonturen met de juiste thermokleding!

Lees ook: Wandelen of hiken in de zomer? Dit heb je echt nodig

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »