Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Vrijdag 30 Juli 2021

Wandelen in de zomer? Dit heb je echt nodig!

Veel mensen zijn aan het wandelen geslagen en proberen steeds verder te wandelen. Naarmate je verder en verder wandelt wordt je uitrusting en onderkleding en kleding steeds belangrijker. In deze blog geven we advies over welke baselayer het best zijn om in te wandelen of hiken. 

Waarom draag je een baselayer bij het wandelen?

Een goede baselayer is functionele kledinglaag die je rechtstreeks op je huid draagt. De Belangrijkste functies van functionele onderkleding is je lichaamstemperatuur op peil houden en zweet afvoeren. Daarnaast moet het lekker zitten, niet jeuken en geen irritatie veroorzaken!

Het laagjessysteem bij het wandelen

De baselayer is de eerste laag die je op je direct op je huid draagt. Als de temperaturen stijgen of je inspanning wat zwaarder wordt dan kan het perfect dat je genoeg hebt aan één laag! Dan draag je je baselayer als single layer. Als het regent, waait of kouder is dan kan je de baselayer combineren met een tweede laag (midlayer - fleece, trui) en eventueel een derde laag (hardshell - jas). Ik wandel altijd met rugzak waarin ik een trui en een dunne regenjas of poncho kan opbergen. Als je een rugzak draagt is het aangenaam als je baselayer platte of raglan naden heeft.

Merino wandelsokken

Een van de belangrijkste, onderdelen van je wandeluitrusting zijn goede wandelsokken! Wij zweren al jaren bij de merinowollen wandelsokken van Woolpower! Woolpower is een Zweedse fabrikant van technische merino baselayers en sokken. Woolpower heeft een zeer breed assortiment aan merino wandelsokken. In deze blog gaan we ons verdiepen in de echte merino wandelsokken van Woolpower.

Woolpower Skilled merino wandelsokken

Deze technisch merino wandelsokken van Woolpower zijn verkrijgbaar in 2 uitvoeringen. De Skilled wandelsokken van Woolpower zijn echt supertechnisch: Ze hebben een strakke pasvorm, zijn naadloos, hiel- en teenzone zijn extra verstevigd en de mesh elementen zorgen voor extra ventilatie. Het belangrijkste wat je wandelsokken moeten doen is je zweet afvoeren en je lichaamstemperatuur regelen. Hierdoor voorkom je blaren.Het grootste verschil is de dikte van de merinowol. De best verkochte en meest veelzijdige merino wandelsokken zijn de Woolpower Merino skilled 400 wandelsokken. Deze technische wandelsok adviseren we voor gebruik in de zomer voor langere wandelingen. en  De dunnere uitvoering van deze wandelsokken zijn de Woolpower Merino Skilled Liner sokken. Deze sokken hebben dezelfde opbouw en worden meestal gedragen als het warmer is en dit voor kortere wandelingen.Merino wandelsokken voordelen Woolpower

ALLE WOOLPOWER WANDELSOKKEN ZIJN WASBAAR OP 60°C.

Welke onderkleding draag je het best om in te wandelen?

Wandelen is een mooie sport! Iedereen kan het en dat op zijn eigen tempo. Je kan alleen gaan of in groep en je kan het OVERAL ter wereld doen! Je ontdekt nieuwe plaatsen die met de auto en fiets niet bereikbaar zijn.

Om zo het beste advies te geven delen we deze blog op in twee soorten van wandelen. De grootste verschillen tussen deze twee soorten van wandelen zijn de temperatuurverschillen doorheen de dag en de intensiteit van het wandelen.

Onderkleding om in te wandelen

Wandelkleding, merino baselayer om in te wandelen

Het maakt niet uit of je nu in de stad, om de hoek of in een natuurgebied gaat wandelen. Het belangrijkste is dat je bezig bent in de buitenlucht en dat je actief werkt aan je mentale en fysieke gezondheid! We horen regelmatig mensen die ooit begonnen zijn met een kwartiertje te wandelen en die nu steeds verder wandelen. Of je nu korte of lange wandelingen maakt, de juiste baselayer, kleding en schoenen zijn voor iedereen heel belangrijk! 

Het beste wandelshirt!

Even kort door de bocht! Wij zweren al jaren bij merino onderkleding! Baselayers van merinowol zijn zeer functioneel en regelen je lichaamstemperatuur als geen ander. Een merinowollen baselayer kan grote temperatuurverschillen doorheen de dag (koud in de morgen, warm in de namiddag) perfect opvangen. Ook een onverwachte regenbui is geen probleem, merinowol blijft zijn werking behouden als het nat is. De keuze voor een thermoshirt met lange mouwen of korte mouwen is persoonlijk. Wij laten die keuze meestal afhangen van de max dagtemperatuur. Bij ons ligt de grens ongeveer rond 20°C. Onder de 20 graden of als het hard waait gaan we voor lange mouwen als het warmer is, dan gaan we voor een thermoshirt met korte mouwen.

Onze favoriete merino wandelshirts

- Devold of Norway: Breeze

- Woolpower: Lite

- Icebreaker: Ultra Light

Voordelen van merino baselayers om in te wandelen

Ben je nog niet helemaal mee met de voordelen van merino onderkleding? Hieronder vind je de grootste voordelen van merinowollen baselayers:

  • Het reguleert je lichaamstemperatuur zowel in warme en koude omstandigheden
  • Merinowol voert je zweet snel af
  • 100% natuurlijk en duurzaam product
  • Geen zweetgeur dankzij de natuurlijke werking van merino 
  • Kwalitatieve merinowol jeukt niet (dankzij de juiste vezeldikte (micron))
  • Baselayers van merinowol zijn heel comfortabel en zacht om dragen
  • Merino onderkleding is licht en neem weinig plaats in in je rugzak of koffer

Wandelondergoed

Wij geven voor mannen en vrouwen de voorkeur aan een boxermodel. De pijpjes voorkomen wrijving tussen je billen. Om irritatie en schuren te voorkomen adviseren we ook om te kiezen voor goed aansluitend ondergoed dat goed overweg kan met zweet. Onze favoriete boxers zijn:

Odlo Performance X-LIGHT dames boxer (hoogzomer)

Odlo Performance LIGHT dames boxer (lente - zomer - herfst)

Odlo Performance X-LIGHT heren boxer (hoogzomer)

Odlo Performance LIGHT heren boxer (lente - zomer - herfst)

Belangrijk is dat je dit wandelondergoed combineert met een ademende wandelbroek. Doe zeker geen jeans of spijkerbroek aan. Jeans droogt veel te traag, dat wil dus ook zeggen dat je zweet niet snel genoeg kan verdampen!

Checklist wandelrugzak!

Tijdens onze wandelingen komen we regelmatig mensen tegen die zonder enige voorbereiding of materiaal meer dan 10 KM willen lopen. Aan je conditie en uithoudingsvermogen kunnen wij niet veel veranderen, wel willen we jullie zo goed mogelijk adviseren over wat je nodig hebt om je doel te halen! Hieronder een handige checklist voor je wandelrugzak: Wat moet er altijd in je wandelrugzak zitten?

◊ Voldoende water liefst in een herbruikbare drinkfles die je makkelijk kan bijvullen
◊ Zonnebrandolie
◊ Druivensuiker, banaan (snelle suikers)
◊ Kleine EHBO-kit en (blaar)Pleisters
◊ Poncho of Regenjasje (voor onverwachte regen)
◊ Pet of muts
◊ Zonnebril
◊ Extra paar sokken
◊ Verrekijker

Vergeet ook zeker je smartphone niet. Deze is handig om foto's te maken maar ook om eventueel de weg terug te vinden of hulp op te roepen in een noodsituatie.

heb je nog vragen? Wil je advies voor je persoonlijke situatie of trip? stuur ons een mailtje ([email protected]) en we helpen je graag verder!

 

We wensen jullie heel veel wandelplezier!

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »