Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Vrijdag 8 Januari 2021

De 4 beste zweetshirts die wél zweet afvoeren

Om zweet af te voeren heb je een basislaag nodig die strak om je lichaam zit zodat het transpiratievocht snel in de kleding kan trekken en niet op je huid blijft plakken. Nu zijn er van verschillende merken ondershirts die zweet afvoeren en deze kun je bij Thermowear in de webshop online kopen. In Thermowear Magazine geven we je een overzicht van de vier beste zweet shirts en zweethemdjes.

Odlo Performance X-Light
Dit is de lichtste en snelst drogende baselayer met bodymapping van Odlo dat je lichaam koeler en droger houdt tijdens het intensief sporten of bewegen in warme omstandigheden. Het Odlo Performance X-Light Eco sportondergoed kan ook gedragen worden als anti-zweet ondergoed onder je normale kleding.

LÖFFLER TRANSTEX LIGHT EN TRANSTEX LIGHT+
Het Oostenrijkse Löffler staat bekend voor kwaliteit en innovatie. De unieke samenstelling en manier van breien zorgen voor een razendsnelle zweetafvoer. De Transtex light en. De Transtex Light+ serie zijn de lichtste hemdjes 

Craft Pro Dry Nanoweight
De Craft Pro Dry Nanoweight is een super-licht, dun mesh materiaal dat gemaakt is van 39% gerecycled polyester en volledig is toegespitst op zweetafvoer en verkoeling tijdens intensief sporten en bewegen in de hitte.

Craft Cool Mesh Superlight
Het zweethemd Craft Cool Mesh Superlight is ontwikkeld voor topsporters en atleten die intensief sporten als het echt warm is. Heb je nood aan een maximale zweetafvoer dan is deze reeks echt iets voor jou.

Een zweetshirt houdt je lichaam droger, en dat voelt prettig.

Bovenstaande shirts en hemden die je kan dragen om zweet af te voeren en je lichaam droog te houden. Je kan ze aantrekken tijdens het wandelen, hardlopen, fietsen, fitness, work-out of bijvoorbeeld gewoon onder je normale kleding als zweet een probleem is. Het hoeft niet altijd heel erg warm te zijn, want zweten doe je eigenlijk altijd wel, ook als het winter is. Omdat het in de zomermaanden vanzelf al wat warmer is ben je echter geneigd om sneller (en meer) te zweten. Soms is dat lastig of gewoon niet prettig en dan is het fijn dat er shirts en hemden zijn die zweet opvangen en doorvoeren naar de buitenkant zodat het daar kan verdampen.

In dit overzicht hebben we een opsomming gegeven van de vier beste zweetshirts en zweethemden die je bij Thermowear kunt kopen. Naast deze vijf hemden en T-shirts is het andere ondergoed uit dezelfde serie natuurlijk ook geschikt om te dragen als je veel zweet.

Thermowear heeft het zweet ondergoed zelf getest.

Wij doen heel erg ons best om de zweetkleding die wij verkopen bij Thermowear eerst zelf te testen, zodat wij weten waar wij het over hebben. Los van onze kennis is het toch mogelijk om een andere keus te maken omdat de toepassing van het te dragen ondergoed natuurlijk ook van invloed is. In de wintermaanden heb je wellicht een ander shirt aan dan in de zomer en misschien doe je in beide gevallen wel heel iets anders. Daarom hebben wij ons geconcentreerd op ondergoed dat in alle omstandigheden goed zweet weg kan werken en je lichaam helpt met koelen. Dit is voornamelijk in de zomermaanden van toepassing, vandaar een overzicht met zweethemden en zweet T-shirts die echt bedoeld zijn voor de warme maanden van het jaar.

Wil je meer weten over het ondergoed dat Thermowear verkoopt, bijvoorbeeld de functie, werking of samenstelling ervan, dan kun je altijd even contact opnemen, we helpen je dan graag even verder.

 

  • Thermowear

    Geplaatst op dinsdag 12 november 2019 10:01

    Hallo Han,

    Bedankt voor je berichtje!

    De Craft Be Active is niet zo geschikt om in te fietsen, omdat deze niet goed genoeg ventileert. Hij is eigenlijk wat te dik en te synthetisch. De Extreme versie (die nu niet meer te krijgen is) zou een betere optie kunnen zijn.

    Je kan voor het fietsen in de winter eens kijken naar de volgende twee thermoshirts met lange mouwen:
    De AGU Winterday: https://www.thermokleding.nl/agu-winterday-thermoshirt.html
    De Helly Hansen Lifa Warm: https://www.thermokleding.nl/helly-hansen-thermoshirt-lifa-merino-crew-heren.html

    Het Helly Hansen shirt is tevens voorzien van merino wol en houdt je lichaam beter op temperatuur terwijl de Lifa technologie er juist voor zorgt dat zweet snel afgevoerd wordt.

    Let er op dat zweet (warme vochtige lucht) alleen goed kan ontsnappen als je tijdens het fietsen ook goed ventileert. Als je alle warmte op blijft sluiten dan zul je uiteindelijk gewoon nat worden van het zweet. Ventilatie is tijdens en direct na het fietsen belangrijk. Niet te veel, anders koel je te snel af.

    Kijk er maar even naar en laat het mij maar even weten als ik nog iets voor je kan betekenen.
    Met vriendelijke groet,
    Daniel van den Hoek

Toon meer

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »