Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Vrijdag 5 Maart 2021

Welke Odlo zweetkleding is het best?

Sportkleding Odlo zomer 2021

Odlo is één van de meest toonaangevende merken als het gaat over technische en functionele sportkleding, zweetkleding en thermokleding.

In deze blog gaan we wat dieper in op de Odlo F-dry light, Odlo Performance Light en de Odlo Performance X-Light. Met deze 3 reeksen kunnen we iedereen, van de meest intensieve sporter tot de recreatieve wandelaar, voorzien van de juiste basislaag. Een goede sportuitrusting zorgt ervoor dat je lichaam niet overhit en dat je zweet snel wordt afgevoerd en verdampt

Deze review is gebaseerd op onze eigen ervaringen met deze Odlo sportkleding. Samen met de technische informatie van Odlo kunnen we je het juiste advies geven over wanneer je welke zweetkleding het best bij jou past!

Deze artikelen zijn allemaal baselayers van Odlo die je direct op je huid draagt! Je kan deze shirts dragen als enkele laag maar je kan ze ook perfect combineren met je andere sportkleding.

HANDIG: de samenstelling van deze Odlo-basislagen is zo goed dat het zelfs werkt onder je dagelijkse kleding. Je kan deze zweetshirts perfect dragen onder je overhemd.

LEUK WEETJE: huidig wereldkampioen veldrijden en winnaar van de Strade Bianche 2021, Mathieu van der Poel draagt de baselayers van Odlo.

 

Wanneer draag ik welke Odlo onderkleding?

De Odlo Light categorie is opgedeeld in 2 verschillende reeksen. Namelijk de Odlo Active F-Dry Light en de Odlo Performance Light. Wanneer draag je welke kleding het best? Als je meer gaat zweten van de temperatuur dan van de inspanning adviseren wij de Odlo Active F-Dry Light. Als je intensief sport in het najaar, winter en voorjaar dan kies je best voor de Odlo Performance Light. Ga je in warme temperaturen (zomer) stevig tot intensief sporten dan adviseren wij je de Odlo Performance X-Light serie. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende reeksen.

 

Low intensity

Medium intensity

High intensity

Tot 10°C

Odlo warm

Odlo Light

Odlo Light

Van 10°C tot 23°C

Odlo Light

Odlo Light

Odlo Performance X-Light

Vanaf 23°C

Odlo Light

Odlo Performance X-Light

Odlo Performance X-Light

! deze tabel geeft weer wat wij persoonlijk het aangenaamst vinden, ieder lichaam is anders, dus het kan dat jij liever iets dikker of dunner draagt.

Odlo Light (2 reeksen)

 

  • Odlo Active F-Dry light

De Odlo Light Active F-Dry Light thermoonderkleding is een basislaag die je het hele jaar door kan dragen tijdens het sporten of vrije tijd. Het sneldrogende Odlo thermo ondergoed houdt je huid droger en comfortabeler tijdens het sporten of in je vrije tijd en het is alle seizoenen inzetbaar. Deze reeks van Odlo bestaat uit twee lagen. De binnenste laag bestaat uit het hydrofobe polypropyleen. Dit materiaal is allergisch voor vocht en duwt het weg van het lichaam! De buitenste laag zorgt voor de verdamping en isolatie.

Als je tijdens normaal dagelijks gebruik behoefte hebt aan een extra laagje kleding onder je dagelijkse outfit, bijvoorbeeld om net even wat beter te isoleren of om het zweet op te vangen, dan kun je dit Odlo t-shirt ook perfect dragen. Gewoon onder je overhemd, trui of sweater. De kleding die je er overheen draagt blijft er niet aan plakken en bovendien blijft je huid droger omdat het polypropyleen zijn best blijft doen om zweet naar buiten te duwen. Dankzij de Odlo Effect behandeling krijgen nare geurtjes geen kans. Zodra het wat warmer wordt in het voorjaar tot het najaar dragen wij deze hemden en t-shirts vaak als enkele laag. Deze reeks heeft een UV-bescherming van factor 40.

De Odlo Active F-Dry Light thermokleding is het hele jaar door geschikt om te dragen bij tal van activiteiten, zowel indoor als outdoor is het in staat om zweet zeer snel af te voeren en je huid droger te houden. Het shirt zit aansluitend maar zeker niet strak op je huid.

Producten:
Odlo Active F-dry Light dames
Odlo Active F-dry Light heren

 

In tegenstelling tot de F-dry serie is deze Odlo Light Performance reeks meer gericht op de  intensievere sporter. Dit thermo ondergoed zit net wat strakker (lichte compressie) maar heeft een zeer elastische pasvorm die goed rond het lichaam aansluit zonder te knellen. De stof rekt prima mee wanneer je lekker aan het sporten bent. De verschillende klimaatzones zorgen voor een optimale ventilatie en de Odlo-effect-behandeling voorkomt een zweetgeur.

Draag het Odlo Performance Light thermo ondergoed en thermokleding wanneer je behoefte hebt aan isolatie en zweetafvoer. Het Odlo Performance Light sportondergoed kan het hele jaar door gedragen worden. Het materiaal is dik genoeg om je te beschermen als het iets frisser is (voor- en najaar) en dun genoeg om zweet goed door te voeren naar buiten toe.

Producten:
Odlo Performance Light heren
Odlo Performance Light dames

 

Odlo Performance X-light: het sportondergoed voor de intensieve sporters in de zomer

  • Odlo Performance X-light

De Odlo Performance X-Light is de lichtste en snelstdrogende baselayer mét bodymapping van Odlo. Deze hemden en t-shirts houden je lichaam koeler en droger tijdens het intensief sporten of bewegen in warme omstandigheden. Het Odlo sportondergoed kan ook gedragen worden als anti-zweet ondergoed onder je normale kleding.

Los van de sneldrogende materiaalsamenstelling is de Odlo onderkleding ook voorzien van bodymapping. Dit zorgt ervoor dat ventilatie plaatsvindt op die plekken die dat ook het meest nodig hebben. Bij de t-shirts en singlets zie je op de borst zones zitten die bijdragen aan een betere verdamping van het.

Extra toepassing! Je kan de Odlo Performance X-Light ook kan dragen als zweetkleding onder je gewone kleding. Heb je vaak last van overmatig zweten en vind je het vervelend dat je overhemd of T-shirt altijd zo aan je huid vast plakt? Dan kun je de Odlo Performance X-Light kleding als regulier ondergoed dragen. Het geeft je een frisser gevoel en bovendien voelt je huid gewoon droger aan.

Dankzij de strakke (lichte compressie) maar elastische pasvorm voelt de X-Light als een tweede huid, hierdoor behoud je de maximale bewegingsvrijheid.

Producten:
Odlo Performance X-Light dames
Odlo Performance X-Light heren

Heb je nog vragen? Dan kan je ons bereiken via mail [email protected] of via de chat op onze shop.

 

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »