Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Vrijdag 16 November 2018

Top 3 beste zweetshirts van Thermowear

Welk zweetshirt is voor jou het beste? Bekijk onze Top 3 zweetshirts bij Thermowear.
De zweetkleding die direct op de huid gedragen wordt is goed in het afvoeren van zweet en verkoelt het lichaam tijdens fysieke inspanningen. Benieuwd naar de top 3 beste zweetshirts van Thermowear?

Zweethemden of zweetshirts zijn er van verschillende merken, met elk specifieke eigenschappen die meegenomen kunnen worden in de afweging of het betreffende zweethemd iets voor je kan zijn. Bekijk hieronder onze top 3 beste zweetshirts. Hopelijk geeft dit je meer informatie om een goede keus te maken welk zweetshirt het beste voor jou is.

Belangrijkste eigenschappen van een goede zweetkleding:

  • Overtollig zweet afvoeren maar een dun laagje zweet achterlaten op de huid. Dit dunne laagje zweet gaat verdampen waardoor je lichaam sneller en effectiever afkoelt.
  • Het overtollige zweet wordt naar buiten afgevoerd waar het dankzij de open structuur en ventilatie kan verdampen.
  • Je krijgt de beste werking wanneer je zweethemd strak rond je lijf zit en dus goed contact heeft met je huid. Strak maar niet TE strak

1. Odlo zweethemd Performance X-Light

Het Odlo X-Light zweethemd is een volledig uit mesh materiaal opgebouwde singlet die maar één doel heeft het afvoeren van zweet en het helpen koelen van het lichaam. Het Odlo hemd of T-shirt heeft een uitstekende ventilatie, is licht van gewicht en kan ingezet worden bij het fietsen, wandelen, hardlopen of als onderhemd onder je gewone kleding om het ergste zweet op te vangen van je huid. Wil je meer weten over de Odlo zweetkleding Performance X-Light, klik hier.

2. Craft Pro Dry Nanoweight

De Craft Pro Dry Nanoweight is de topserie van Craft die ontwikkeld is voor topsporters en atleten. Dit flinterdunne verkoelende ondergoed van Craft kun je dragen tijdens het hardlopen, fietsen, wandelen, sporten in de zomer, als basislaag onder je overhemd, tijdens je training of intensieve workout, etc... Te veel om op te noemen eigenlijk. Het komt erop neer dat, wanneer je van plan bent veel te gaan zweten tijdens het bewegen, dit verkoelende ondergoed een uitstekende keuze is. In de meest extreme gevallen kan je ook gaan voor de Craft Cool Mesh Superlight. Dit zweethemd is de beste keuze voor wanneer het echt warm is en als je intensief gaat sporten.

3. Löffler Transtex Light+

Löffler is een Oostenrijks topmerk dat door de jaren steeds bekender geworden is in ons landje. Voor wanneer je veel transpireert (door inspanning of temperatuur) is de Löffler Transtex Light+ echt een plezier om te dragen! Het hemd bestaat voor 100% uit Polypropyleen en is daardoor hydrofoob en dus 'allergisch' voor vocht (zweet). het voert je transpiratie razendsnel. Deze reeks kan je gebruiken tijdens het sporten of je kan het dragen onder je gewone kleding.

 

De meeste shirts zijn ook verkrijgbaar in een zweethemd en T-shirt versie. Het grootste verschil met een zweetshirt is dat er dan geen mouwen aan zitten. Bij sommige merken (zoals het zweethemd van Craft) zijn de schouderbanden wat breder en bij het zweethemd van Odlo weer wat dunner. Kies voor u zelf het beste zweetshirt dat het beste bij uw situatie past.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »