Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 4 Mei 2016

Sporten met warm weer, waar let je op?

Als je gaat sporten in de zomer en het is buiten erg warm, dan is het zaak dat je hierop je sportkleding goed aanpast. Ga dus niet sporten in een vreselijk dik thermoshirt, maar ga ook niet helemaal zonder shirt sporten. De juiste zweetkleding maakt het verschil!

Als je sport word je warm en ga je zweten.

Wanneer je gaat sporten ga je zweten. Sterker nog, je zweet de hele dag door, ook als je niet sport, maar tijdens het sporten word je lichaam sneller warm en produceer je meer zweet dan gewoonlijk overdag het geval is.

Je lichaam produceert het zweet om zichzelf te kunnen koelen. Door een dun laagje water op de huid achter te laten is je lichaam in staat om snel warmte af te voeren. Het transpiratievocht zit aan de oppervlakte van je huid en hier kan het verdampen (samen met het te veel aan lichaamswarmte). Zonder zweet kan je lichaam zichzelf niet koelen en dat bestaat de kans op oververhitting. En dat is erg gevaarlijk!

Als je sportkleding draagt dat 100% zweet afvoert en je gaat sporten, dan val je binnen 30 minuten haast dood neer. Je lichaam kan de warmte niet kwijt en dus zichzelf niet verkoelen. Het gevolg is levensgevaarlijke oververhitting van je lichaam.

Goed sportondergoed laat altijd een dun laagje zweet achter.

Goed sportondergoed zorgt er altijd voor dat je huid niet helemaal droog wordt, maar dat er altijd een dun laagje zweet achter blijft. Dit laagje verdampt en zorgt voor verkoeling van het lichaam. Het te veel aan zweet (je lichaam blijft zweet produceren) kan worden afgevoerd naar buiten, waar het verdampt.

Sportondergoed dat goed aansluit op je lichaam en niet te dik is werkt het beste. Je kan bijvoorbeeld Odlo Performance X-light , Craft Pro dry Nanoweight, of Löffler Transtex Light+ sportondergoed proberen.

Als je dus in de zomer gaat sporten of gaat bewegen als het erg warm is, is het belangrijk dat je sportondergoed draagt dat zweet afvoert, maar je lichaam niet 100% droog maakt.

Ventilatie is ook heel belangrijk!

Naast het zweetmanagement is ventilatie een tweede belangrijke functie van zweetkleding. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigen manier om zweetkleding extra te laten ventileren. Door gebruik van Bodymapping, mesh en speciale breitechnieken zorgen ze voor de nodige ventilatie en dus afkoeling van het lichaam.

Nog belangrijk is dat je voor, tijdens en na het sporten voldoende water drinkt.

De Odlo Performance X-Light serie kan dankzij de Ceramicool technologie het huidoppervlak tot 1°C afkoelen! Dit maakt echt een verschil in je prestaties.

Belangrijk: goede zweetkleding zit strak rond je lichaam, maar het mag je bewegingsvrijheid niet belemmeren. volg onze maattabel voor het beste resultaat.

Sporten in de zomer is echt niet gevaarlijk, als je maar goed oplet bij wat je doet. Luister naar je lichaam en helpt het een handje door het dragen van goed sportondergoed.

via deze link ziet u ons volledig zomeraanbod!

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »