Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Zaterdag 30 September 2023

Welke thermokleding heb je nodig in Lapland?

Thermokleding voor een reis naar Lapland? Een must!

Wauw! Wat cool dat je naar Lapland gaat! EEN REIS OM NOOIT TE VERGETEN! Wij gaan ervoor zorgen dat jullie het lekker warm hebben. Tijdens onze reis hebben we alle activiteiten gedaan. Sneeuwscooter, sneeuwwandeling, tochten met sledehonden, ijsvissen, … Op het moment dat we geland zijn in Kiruna was het -24°C! Heerlijk, als je de juist kleding draagt! Het belangrijkste onderdeel van je outfit is de thermokleding! Nou zal je zeggen “dat zal die van thermokleding.nl wel zeggen”. Maar het is echt zo. Tijdens georganiseerde reizen en in lodges mag je, meestal gratis, gebruikmaken van de hardshells (buitenste kledinglaag: jas en broek), overhandschoenen, muts en laarzen. Het zou ook gek (en heel duur) zijn om deze kleding te kopen omdat die voor ons klimaat echt over the top is. Het voordeel van thermokleding is dat je het hier wel nog kan dragen. Tijdens het winterwandelen, als huispak, als pyjama, als je gaat vissen of jagen, … of in iedere situatie waar je wat extra warmte kan gebruiken.

Welk thermo-ondergoed heb je nodig tijdens een Laplandreis:

  • Thermoshirt, baselayer: onze voorkeur gaat uit naar de Icebreaker 260 thermoshirts. Dit is de warmste thermokleding van Icebreaker en is voor 100% gemaakt van merinowol. Heerlijk om dragen en houdt echt veel warmte vast. Een goed alternatief is de Devold of Norway Expedition serie. Iets lichter 235 gr/m² (tov. Icebreaker 260). Dit thermo-ondergoed van Devold of Norway heeft al meermaals zijn nut bewezen tijdens verschillende poolexpedities. 
  • Thermotrui: boven je thermoshirt draag je een tweede laag, ons voorstel hierin is de Woolpower 400 midlayer. Woolpower is een Zweedse producent van merinowollen thermokleding. De thermokleding van Woolpower werd in eerste instantie ontwikkeld voor het Zweedse leger en is nu ook beschikbaar voor het brede publiek. Dit is het werkpaard uit onze collectie! Je kan voor deze laag ook een gewone trui of fleece aandoen, maar dan boet u in aan isolatie van je lichaamswarmte.
  • Thermobroek, baselayer: zie thermoshirt. Voor de thermobroek wordt meestal dezelfde reeks gekozen als die van je thermoshirt. Dus Icebreaker 260 of Devold Expedition.
  • Thermobroek, midlayer: Voor de echte koukleumen: een midlayer thermobroek (hetzelfde principe als de thermotrui) – Hiervoor zouden we dan ook de Woolpower 400 midlayerbroek aanraden. De midlayer broek is echt een must als u meerdaagse tochten gaat doen (te voet, met de sneeuwscooter of met de honden). 

  • Thermosokken: een heel belangrijk onderdeel van je outfit. Wij adviseren de Woolpower thermosokken met een dikte van minimaal 400gr maar het liefst 600gr. Ga je op meerdaagse tocht? Dan kan je ook kiezen voor de Woolpower 800 thermosokken. Let wel op, deze zijn echt dik en worden hier zelfs als pantoffel gebruikt.

  • Binnenhandschoenen: een binnenhandschoen is eigenlijk een baselayer voor je handen. Wij raden de  warmste handschoenen van Icebreaker aan. Over deze liner gloves draag je nog water- en winddichte handschoenen.

  • Nekwarmer: de Apex Chute is een 100% merino nekwarmer die beschermt tegen koude lucht of wind. Deze nekwarmer is lang genoeg zodat je hem ook over je neus en oren kan trekken. De nekwarmer wordt vaak onderschat maar het is een heel belangrijk accessoire om je lichaamswarmte vast te houden. LET OP: vergis je niet tussen de APEX Chute en de FLEXI Chute van Icebreaker. Apex chute is dubbel gelaagd en heeft een materiaaldikte van 260gr/m². De flexi chute heeft een dikte van 200gr en heeft slechts een enkele laag.

  • Muts: je verliest heel veel warmte via je hoofd. Veel lodges zijn voorzien van die “Russische mutsen” met oorwarmers? Het is aangeraden om hieronder een merino muts te dragen. Deze muts kan beter om met je zweet en zal je hoofd toch warm houden als je de Russische muts of helm afzet.

Heb je nog vragen? Onze experts staan voor u klaar! U kan ons altijd mailen ([email protected]). In vele gevallen gaat dat sneller en kan je gericht vragen stellen.

 

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »