Privacy Policy

Privacyverklaring Thermowear

Wie is er verantwoordelijk voor jouw gegevens als je met Thermowear zaken doet?

Dat is Thermowear. Dit zijn onze gegevens:

Thermowear VOF
Kibbelveen 16
7848TA Schoonoord

Kamer van Koophandel: 39098046
BTW-identificatienummer: NL820161196B01

Telefoon: +31-(0)591-769093
E-mail: info@thermowear.nl

Thermowear VOF verkoopt sport-ondergoed en thermokleding via https://www.thermokleding.nl.

 

Hoe komen mijn gegevens bij Thermowear terecht?

Uw gegevens kunnen op juridische gronden bij ons terecht komen als u op onze website een klant-account aanmaakt, een bestelling plaatst (met of zonder klantaccount), zich inschrijft voor de nieuwsbrief, een telefonische bestelling plaatst, ons een e-mail stuurt of bijvoorbeeld het contactformulier op de website gebruikt. Denk aan:

  • Bestellen
  • Bezorging
  • Retouren
  • Contact met onze klantenservice

Gegevens die u invult op onze website tijdens het plaatsen van een bestelling of het versturen van een bericht via de contactpagina worden verwerkt door Lightspeed. Lightspeed is de naam van de webwinkelsoftware die wij gebruiken.

Lightspeed zorgt voor een beveiligingsniveau dat past bij de te verwerken gegevens en neemt adequate maatregelen om gegevens te beschermen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Zo wordt bijvoorbeeld tijdens dit proces standaard gebruik gemaakt van een beveiligde SSL-verbinding; het zogenaamde groene slotje in de adresbalk van uw browser.

Daarnaast kunnen we uw gegevens gebruiken bij ‘gerechtvaardigd belang’. Dat betekent dat we al onze klanten de meest optimale, persoonlijke service willen verlenen. Hierbij denken we altijd aan uw privacy. Dit geldt voor:

  • Reviews & klanttevredenheidsonderzoek
  • Contact met onze klantenservice
  • Bezoek van de Thermowear-website
  • Account
  • Nieuwsbrief & e-mail
  • Persoonlijk advies
  • Acties
  • Social media

We kunnen ook een wettelijke verplichting hebben om uw gegevens te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer we fraude vermoeden. En soms heeft u ons zelf toestemming gegeven om uw gegevens te gebruiken, zoals wanneer u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief. Dit houden we netjes bij.

 

Welke gegevens heeft Thermowear van mij nodig?

Als u bij ons een bestelling plaatst hebben we hiervoor uw naam, adres, woonplaats, e-mail en telefoonnummer nodig. Uw adresgegevens hebben wij nodig om te weten waar wij uw bestelling naartoe moeten sturen. Uw e-mailadres is nodig om u een bevestiging te kunnen sturen van de bestelling die u gedaan heeft en om u een bevestiging te sturen dat de betaling gelukt is. Uw telefoonnummer is nodig om contact met u op te kunnen nemen voor het geval er iets niet in orde is en uw e-mailadres onjuist is opgegeven.

 

Ik heb een review geschreven op Thermowear. Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Als u besluit een recensie of review te schrijven, kunt u zelf kiezen of u uw naam of andere persoonlijke gegevens toevoegt. Deze gegevens blijven zichtbaar in het systeem en op de website, totdat u een verzoek indient met de vraag deze te verwijderen.

We zijn benieuwd naar de meningen van onze bezoekers, maar behouden het recht bijdragen die niet aan onze sitevoorwaarden voldoen niet te publiceren.

 

Ik heb meegedaan aan een prijsvraag. Wat doet Thermowear met mijn gegevens?

Als u reageert op een actie of prijsvraag, vragen wij uw naam, adres en e-mailadres. Deze gegevens gebruiken we om de actie uit te voeren, de prijswinnaar(s) bekend te maken, en de respons op onze marketingacties te meten. Als de prijsvraag is verlopen worden de verzamelde gegevens vernietigd.

 

Worden mijn gegevens veilig bewaard?

Alle systemen die wij gebruiken zijn voorzien van encryptie (versleuteling) met wachtwoorden die gekoppeld zijn aan unieke gebruikers. De wachtwoorden die wij gebruiken om in de systemen in te loggen worden regelmatig vervangen.

 

Ik wil weten welke gegevens Thermowear van mij heeft.

U heeft het recht om in te zien welke gegevens wij van u in onze systemen hebben staan. U kunt dit aan ons vragen via telefoon, brief post of e-mail. U ontvangt dan een overzicht met welke gegevens wij van u hebben bewaard.

 

Ik wil mijn gegevens wijzigen.

U heeft het recht om de gegevens die wij van u hebben bewaard te laten aanpassen door ons. U kunt dit aan ons vragen via telefoon, brief post of e-mail. Wij passen uw gegevens direct aan. Als u een klant-account heeft aangemaakt kunt u uw gegevens zelf wijzigen door in te loggen op onze website.

 

Ik wil dat u mijn gegevens overdraagt aan een ander bedrijf of instelling.

U hebt het recht om uw gegevens die in onze systemen staan door te geven aan een ander bedrijf of instantie. Het betreffende bedrijf of instantie ontvangt dan een kopie van uw gegevens die bij ons bekend zijn. U kunt dit aan ons vragen via telefoon, brief post of e-mail. Dit verzoek wordt direct uitgevoerd.

 

Waar worden mijn gegevens bewaard?

Uw gegevens komen terecht in verschillende databases die voorzien zijn van strenge beveiligingsmaatregelen. De meeste gegevens worden opgeslagen in de Europese Unie, maar soms ook buiten de Europese Unie (zoals in ons geval omdat we Google Gmail gebruiken). In dat geval zorgen wij ervoor dat jouw privacy op een passende manier beschermd blijft. Voor een aantal landen is dit officieel vastgesteld. Sommige Amerikaanse partijen hebben zich geregistreerd onder het Privacy Shield dat voldoende bescherming biedt.

 

Hoe lang worden mijn gegevens bewaard?

We bewaren en gebruiken uw gegevens niet langer dan noodzakelijk. Daarna verwijderen we alle data die we van u hebben. Of gebruiken we uw gegevens anoniem, omdat we bepaalde data nodig hebben voor interne analyses en rapportages zoals de waarde van uw bestelling.

  • Klant-account: Heeft u een klant-account met wachtwoord aangemaakt tijdens het bestellen? Dan bewaren wij uw gegevens tot u ze weer nodig heeft.
  • Bestellen zonder klantaccount: Heeft u geen account aangemaakt? Uw gegevens worden 7 jaar bewaard.
  • Onze fulfillment partner verwijdert al uw gegevens na 185 dagen.
  • Nieuwsbrief: Heeft u zich opgegeven voor de nieuwsbrief? Uw naam en e-mailadres worden bewaard en gebruikt om u wekelijks een nieuwsbrief te sturen. Als u hier geen behoefte meer aan heeft kunt u zich afmelden door onder in de nieuwsbrief op “afmelden” te klikken. U bent dan direct uitgeschreven.
  • Boekhoudsoftware: Van de Belastingdienst moeten we onze administratie met uw factuur-, betaal- en bestelgegevens 7 jaar bewaren. Daarna gebruiken we alleen anonieme gegevens voor interne rapportages. U moet zelf ook de facturen van uw aankopen goed bewaren, voor wanneer bijvoorbeeld uw garantie verloopt.
  • E-mail: Uw gegevens, of een deel van uw gegevens komen misschien ook voor in onze e-mailsystemen. Deze gegevens worden gearchiveerd en versleuteld bewaard om naderhand correspondentie terug te kunnen zoeken mocht u bijvoorbeeld een vraag hebben over uw eerdere bestelling. Als u deze gegevens uit ons systeem verwijderd wilt hebben kunt u dat aangeven middels een telefoontje, een brief per post of een e-mail. Wij verwijderen uw gegevens dan direct.
  • Gegevens die we gebruiken om fraude te voorkomen bewaren we heel lang. Dat is niet fijn, maar helaas is het wel nodig.

 

Waarom worden mijn gegevens bewaard?

Dit is nodig om in het geval van garantie of ruilingen uw bestelling bij de hand te hebben zodat wij u hiermee van dienst kunnen zijn. Na 7 jaar worden uw gegevens verwijderd of geanonimiseerd.

 

Wie mogen mijn gegevens inzien en bewerken?

Alleen de medewerkers van Thermowear VOF mogen uw naw-gegevens, e-mail, telefoonnummer en bestelgeschiedenis inzien en bewerken. Onze fulfillment partner moet uw adresgegevens in kunnen zien. Behoudens een spelfout in het afleveradres van uw bestelling mogen zij geen gegevens wijzigen.

 

Ik wil niet dat mijn gegevens bewaard worden.

U heeft het recht ons te vragen al uw gegevens te verwijderen. Dat kan via e-mail, brief post of telefoon. Wij verwijderen op uw verzoek direct (in ieder geval binnen 24 uur) alle data van u die in onze systemen staat, met uitzondering van de gegevens die op uw factuur in onze boekhoudsoftware staan ten behoeve van de Belastingdienst. Deze worden na 7 jaar verwijderd.

 

Ik heb toestemming gegeven om mijn gegevens te bewaren, maar ik zie hier van af.

U heeft ten allen tijde het recht om uw toestemming in te trekken en ons te verzoeken uw gegevens te verwijderen. Dat kan via brief post, e-mail of telefoon. Wij verwijderen op uw verzoek direct (in ieder geval binnen 24 uur) alle data van u die in onze systemen staat, met uitzondering van de gegevens die op uw factuur in onze boekhoudsoftware staan ten behoeve van de Belastingdienst. Deze worden na 7 jaar verwijderd.

 

Ik heb een klacht over mijn persoonsgegevens.

Als er iets niet goed is gegaan met betrekking tot uw persoonsgegevens dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens. Natuurlijk proberen wij in eerste instantie uw klacht naar tevredenheid op te lossen. Bel ons op of stuur ons een e-mail en vertel ons uw probleem, we helpen u hier graag mee. Gebruik hiervoor de volgende gegevens:
Mail: info@thermokleding.nl
Telefoon: 0591-769093
Brief: Thermowear, Kibbelveen 16, 7848TA Schoonoord

 

Ben ik verplicht om mijn gegevens te geven?

Het is geen verplichting om uw gegevens aan ons te geven. Echter, de koopovereenkomst tussen u en Thermowear VOF eist dat gegevens zoals naam, adres, woonplaats, e-mail en telefoonnummer nodig zijn om uw bestelling te verwerken en op te sturen.

Als u bij ons een bestelling plaatst en u wilt geen gegevens achterlaten of u gebruikt fictieve gegevens, dan zullen wij uw bestelling annuleren en vervalt de koopovereenkomst.

 

Koppelt Thermowear mijn gegevens aan andere systemen?

Wij bewaren en koppelen geen gegevens van u op andere plekken dan in onze webwinkelsoftware, onze boekhoudsoftware, de nieuwsbrief software (indien van toepassing), e-mailsystemen, betaalpartners, review-verzamelsystemen (indien van toepassing) en bij onze fulfilment partner.

Partijen zoals data management-platforms, media- en advertentiebureaus en onderzoeksbureaus komen in beeld zodra we u persoonlijk advies willen geven of gerichte advertenties laten zien, bijvoorbeeld op basis van uw interesse in bepaalde producten. In verdachte situaties zijn we verplicht om klantgegevens te delen met overheidsinstanties.

De partijen die van ons toegang krijgen tot je gegevens, mogen deze alleen gebruiken om jou een dienst te leveren namens Thermowear. Tenzij ze zelf verantwoordelijk zijn voor het verkrijgen en beschermen van je gegevens.

Uw gegevens zullen nooit worden verkocht aan derden.

 

Cookies

Wat is een cookie?

Een cookie is de benaming van een klein bestandje dat onze webserver aan uw browser geeft zodra u onze website bezoekt. Als deze browsen een andere keer weer komt, herkent onze server uw browser. Dit maakt het mogelijk om andere inhoud weer te geven op onze website dan de eerste keer dat de browser ons bezocht, zodat mogelijk niet twee keer hetzelfde wordt getoond.

 

Zijn cookies schadelijk?

Nee. Een cookie (een bestandje) staat gewoon op uw computer en doet verder niets.

 

Plaatst Thermowear een cookie op mijn computer?

Als u door onze website bladert ontvangt u van ons en van Google een cookie. Dit kunt u wijzigen door hier of onderaan de pagina op "beheren" te klikken.

 

Waarom gebruikt Thermowear cookies?

Thermowear gebruikt functionele cookies om uw browser te herkennen bij een volgend bezoek. Als u een account bij Thermowear heeft en bent ingelogd, vervolgens niet uitlogt, dan herkent onze website dat uw browser al bekend is bij ons. Dat komt omdat er een cookie is achter gelaten. Zo herkennen uw computer en onze website elkaar.

Thermowear gebruikt Google Analytics om het gebruik van onze websites te analyseren zodat we functionaliteiten kunnen aanpassen voor een betere gebruikerservaring. Deze cookie heet een tracking-cookie. De gegevens die in Google Analytics staan zijn anoniem en niet te traceren naar een gebruiker. Bovendien worden deze gegevens na 14 maanden gewist of geanonimiseerd.

Ook gebruiken we mogelijk cookies van Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Youtube, LinkedIn en Google om Social Media integratie op onze websites mogelijk te maken zodat u makkelijk producten kunt delen met vrienden of familie.

 

Weet Thermowear wie ik ben door de cookies?

Door het gebruik van cookies weten wij niet wie u bent, hoe u heet, waar u woont of wat uw andere persoonlijke gegevens zijn.

 

Wat weet Thermowear wel door de cookies?

Wij weten iets over de browser die gebruikt wordt om onze website te bezoeken en hoeveel pagina’s er zijn bezocht en bijvoorbeeld welke pagina’s populair zijn.

 

Een cookie van Google Analytics

Wij maken gebruik van de dienst van Google Analytics en deze dienst plaatst een Google Analytics-cookie op uw computer als u daarmee instemt. Thermowear heeft met Google een verwerkingsovereenkomst gesloten dat er in voorziet dat uw ip-adres geanonimiseerd is en uw gegevens niet worden gedeeld met andere diensten van Google. U kunt hier uw cookies beheren (opt-out en opt-in).

 

 

Privacybeleid

Uw gegevens worden gewist na 185 dagen, tenzij u een klant-account heeft aangemaakt, of zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief. De administratie (waar uw factuur in verwerkt is) wordt verplicht 7 jaar bewaard, daarna vernietigd.

Thermowear VOF registreert alleen noodzakelijke gegevens zoals: naam, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer. Deze gegevens zijn nodig om u te registreren als klant en om uw bestelling correct te kunnen verwerken.

 

Beveiligingsbeleid

Tijdens het bestellen op onze website is de verbinding tussen u en ons versleuteld door middel van een SSL verbinding. Dit zorgt er voor dat niemand anders de gegevens te zien krijgt die u over het internet naar ons stuurt.

Alle gegevens van u in onze systemen zijn versleuteld opgeslagen en alleen toegankelijk via versleutelde verbindingen waarbij gebruikers unieke wachtwoorden gebruiken. De wachtwoorden worden regelmatig vervangen.

 

Datalek-beleid

Indien er sprake is van een lek (iemand is ongeoorloofd in staat geweest persoonsgegevens in te zien en/of te stelen en/of te wijzigen en/of te verwijderen) worden onder andere de volgende maatregelen genomen:

  • Thermowear VOF doet melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens
  • Thermowear VOF meldt de betrokken partijen welke data gelekt is, hoe dat heeft kunnen gebeuren en waar dat is gebeurd
  • alle wachtwoorden en gebruikersnamen van gebruikers van onze systemen zullen worden aangepast

 

Betrokkenen-beleid

U heeft ten allen tijde het recht op inzage, wijziging, verwijdering, rectificatie of portering (doorgeven) van de gegevens die wij van u in onze systemen hebben staan. Neem hiervoor contact op via telefoon, e-mail of brief. Gebruik hiervoor de volgende gegevens:
Mail: info@thermokleding.nl
Telefoon: 0591-769093
Brief: Thermowear, Kibbelveen 16, 7848TA Schoonoord