Klantenservice
0
Sluiten
Dinsdag 18 April 2023

Dé beste wandelkleding? Kies voor Merinoo 200

De lente is aangebroken, en daarmee ook het wandelseizoen. De barre kou is achter de rug en we trekken weer met z’n allen eropuit om de frisse lucht op te snuiven. Toch is de vroege lente ook een tijd van grillige weersomstandigheden. Het ene moment is het warm, het andere kan het plots hard waaien, regenen en dus ook koud zijn. Dus, hoe moet je je hierop kleden? Wat is de beste wandelkleding voor een stevige wandeltocht?

Het antwoord: kies voor wandelkleding Merinoo 200.

Ontdek de wandelkleding van Merinoo

Merinoo 200: wandelkleding voor elk seizoen

Merinoo is ons huismerk van thermokleding en bestaat uit 100% merinowol. Dé beste wol die er bestaat. En we weten allemaal: merinowol is goed tegen de kou én tegen de hitte. Geen enkel materiaal kan de thermische eigenschappen van merino evenaren. Zelfs wanneer het nat is zal merino thermokleding deze werking behouden. Onze Merinoo 200-reeks is met andere woorden de ideale wandelkleding voor het hele jaar.

In de winter hou je je lichaam lekker warm dankzij een Merinoo thermobroek en thermoshirt. Gebruik deze kleding dan als baselayer, als eerste laag op je huid. Als tweede laag draag je een midlayer. Een trui of fleece zijn hiervoor ideaal. Voor de derde voorzie je best een wind- en waterdichte hardshell.

In de lente combineer je de Merinoo 200 wandelkleding met een dunne fleece of trui. Bij regenweer kan je snel een dun, waterdicht regenjasje aanschieten.

En wat met de zomer, dan is het toch warm? Dat klopt, maar dan zweet je ook. Bij warm weer draag je deze merino baselayers als single layer dus als enige laag. Merinoo 200 wandelkleding kan zeer goed overweg met transpiratie. Je zweet wordt van je huid geplukt en zal snel verdampen. Hierdoor blijft je huid droog en je lichaam op temperatuur. Een bijkomend voordeel is dat 100% merino baselayers van nature UV bescherming bieden.

Merinoo 200 thermoshirt: comfortabel en vrij wandelen

Een thermoshirt van Merinoo houdt je lichaamswarmte vast, zowel als het koud of warm is. Zie het als een thermosfles. Doe je er warm water in, dan blijft het warm. Doe je er koud water in, dan blijft het koud. Zo ook met wandelkleding van Merinoo.

Het thermoshirt zorgt er trouwens voor dat je je comfortabel beweegt en vrij voelt. Merinowol schuurt niet tegen de huid, jeukt niet en heeft geen vervelende naden of stiksels die je kunnen irriteren.

Bekijk Merinoo 200 thermoshirt voor dames

Bekijk Merinoo 200 thermoshirt voor heren

Regel je warmte met een thermoshirt met rits en kraag

Ga je regelmatig tijdens winderige dagen een wandelingetje maken? Kies dan een thermoshirt met kraag en rits. Via je nek verlies je veel warmte. Als je ‘s morgens vroeg of op een koudere dag aan je wandeling begint, dan heb je het nog best frisjes. Start dus aan je wandeling met gesloten kraag. Krijg je het na een tijdje te warm? Dan rits je je shirt gewoon open.

Een Merinoo 200 shirt met rits en kraag heeft dus in principe dezelfde voordelen als een gewoon thermoshirt. Het verschil is dat je bij deze wandelkleding je ventilatie nóg beter kunt afstellen. Zalig toch!

Bekijk Merinoo 200 thermoshirt met kraag en rits voor dames

Bekijk Merinoo 200 thermoshirt met kraag en rits voor heren

Hou je benen warm met een thermobroek van Merinoo 200

Benen worden vaak vergeten. Toch verzetten je benen het meeste werk tijdens een wandeling. Hou hen dus ook lekker warm.

Met een Merinoo 200 thermobroek is het aangenaam wandelen. Je benen ondervinden geen hinder van een schurende jeans of wandelbroek en ze blijven lekker warm. (Of net heerlijk fris in de zomer.)

Bekijk Merinoo 200 thermobroek voor dames

Bekijk Merinoo 200 thermobroek voor heren

Muts en nekwarmer: geef wind geen kans

Met een thermoshirt en thermobroek ben je al aardig op weg naar je ideale wandeloutfit. Maar vergeet je niet iets? Je nek en je hoofd zijn nog onbeschermd. En laat dit nu net die plekjes zijn waarlangs de wind en de ochtendkou je lichaam fel kunnen afkoelen. Een goede muts voorkomt dat je warmte verliest langs je hoofd en de nekwarmer vult de laatste kiertjes op waardoor koude wind niet tot op je huid geraakt.

Dus, bescherm jezelf tot het kleinste plekje, en ga voor een Merinoo 200 muts en nekwarmer.

Bekijk Merinoo 200 muts

Bekijk Merinoo 200 nekwarmer

Lees ook waarom de nekwarmer vaak onderschat wordt

Waarom net Merinoo 200 kiezen?

We hebben natuurlijk ook andere merken thermokleding in ons aanbod. De Icebreaker 200-reeks heeft bijvoorbeeld dezelfde kwalitatieve eigenschappen als onze eigen Merinoo 200 thermowear. Waarom dan net voor óns merk kiezen?

Dezelfde kwaliteit maar goedkoper

Met Merinoo zit je even goed als met Icebreaker 200. Je wandelkleding biedt dezelfde bescherming tegen het weer en bestaat evenzeer uit 100% merinowol. Wat is het verschil dan? Merinoo 200 is goedkoper, en dus de verstandige keuze.

Kort samengevat: maak je een wandeling? Draag Merinoo.

Ontdek ook de beste wandelkleding voor koude temperaturen.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »