Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 8 April 2015

Wandelkleding: kies het beste ondergoed voor het wandelen

Wandelkleding van Icebreaker is gemaakt van merino wol en draagt erg fijn tijdens het wandelen.

Een zomerwandeling met de juiste wandelkleding.
Wandelen kan op verschillende manieren, van het dagelijkse rondje met de hond tot een lange afstandswandeling of een hike vakantie gedurende meerdere dagen met je slaapzak in je rugzak. Een klein rondje met de hond doe je natuurlijk gewoon in je dagelijkse kleding, maar wat nu als je langer gaat wandelen? Welk wandelkleding trek je dan aan?

Wandelkleding en thermokleding.

De onderkleding is bij het wandelen minstens net zo belangrijk als de rest van de kleding. Bij zomerse temperaturen voert de wandelkleding (het thermo ondergoed eigenlijk) het zweet snel af van het lichaam, zodat de huid droog blijft aanvoelen en eventuele irritaties tot een minimum worden beperkt. En er is zelfs kleding die ervoor zorgt dat de huid gekoeld wordt, weliswaar met maar een paar graden, maar zeer zeker merkbaar in warme omstandigheden. Bij koudere temperaturen houdt de onderkleding het lichaam uiteraard goed op temperatuur maar zorgt daarnaast ook voor snelle vochtafvoer. Want ook in de kou kan het lichaam behoorlijk gaan zweten!

Wat trekken we aan?

Bij zomerse warmere temperaturen is het belangrijk om een goede slip of boxer te dragen. Liefst zo dun mogelijk, goed vochtafvoerend en goed aansluitend, zoals bijvoorbeeld:
- Odlo Evolution Cool Slip heren en Odlo Evolution Cool Slip dames. Deze zijn ook in boxeruitvoering leverbaar voor zowel dames als heren.
- Icebreaker Bodyfit 150 Brief heren en Icebreaker Bodyfit 150 Slip dames. Deze slips zijn gemaakt van zeer hoge en dunne kwaliteit merinowol wat garant staat voor een optimaal draagcomfort.

Schuurplekken tijdens het wandelen.

Heeft u snel last van schuurplekken aan de bovenbenen bij het lopen? Dan kunt u overwegen om een langere short te dragen onder uw wandelbroek, zoals bijvoorbeeld de Nike ProCool Short. Deze Nike short is overigens ook geschikt voor dames! Voor het bovenlichaam adviseren wij één van de volgende opties:
alleen een thermoshirt, bijv: Odlo Cubic Light of RAB alleen een technisch outdoor- of wandelshirt, bijv: Icebreaker of Odlo een aansluitend thermoshirt met daar over een technisch outdoor- of wandelshirt, bijv. Odlo Evolution Cool of Falke Running Athletic.

Accessoires voor wandelen.

Naast het juiste ondergoed is het, bij zonnig weer, ook van belang om enige bescherming mee te nemen tegen de zon. Denk bijvoorbeeld aan een petje, zonnebrandcreme, zonnebril of een dun thermoshirt met lange mouwen (en UPF bescherming) om de armen te beschermen tegen zonnebrand. En natuurlijk een fles water voor onderweg, want zelfs tijdens een uurtje wandelen in warm weer kan je veel vocht verliezen. En wie weet, duurt de wandeltocht wel iets langer dan je gepland had.... :-)

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »