Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Zaterdag 17 September 2022

De Nekwarmer: het meest onderschatte kledingstuk tegen de kou

Nekwarmers: alles wat je moet weten

Waarom is een nekwarmer zo belangrijk?

Of je nu gaat fietsen, wandelen of gewoon wil sporten als het koud is of wanneer er wind staat dan heb je al vaak last van tocht rond je hals en nek. Deze koude wind bereikt je lichaam makkelijk via de nek. Hierdoor koelt je lichaam snel af en na langere tijd kan je zelfs last krijgen van een stijve nek of schouders. Hoe je dit kan voorkomen lees je hier.

De nekwarmer: het meest onderschatte accessoire tegen de kou!

Iedereen die er eropuit trekt als het wat kouder is heeft last van: koude tocht die via je hals je lijf bereikt. Thermoshirts met een kraag of met een turtle-neck beschermen je hals slechts gedeeltelijk maar dat is vaak niet voldoende om je het juiste comfort te geven en al de openingen volledig af te dichten. Een extra accessoires is dus zeker niet overbodig om je lichaamstemperatuur op peil te houden. De nekwarmer of tube is hiervoor de perfecte oplossing! Een nekwarmer is een veel praktischerer dan een sjaal. Veel makkelijker om aan te doen, blijft altijd op zijn plaats en een nekwamer kan niet in je wiel vliegen.

Bekijk hier al onze nekwarmers

Wat doet een nekwarmer?

Een nekwarmer is de ideale barrière tussen de koude buitenlucht en je lichaam. Via je hals heeft koude lucht een makkelijke toegang tot de rest van je bovenlichaam. Hierdoor kan je lichaam zeer snel afkoelen. Zelfs met de meest technische kleding heb je altijd nog openingen in je hals en blijven er openingen ontstaan . Een goede nekwarmer vult al deze gaatjes en openingen. Op deze manier voorkomt de nekwarmer dat koude lucht je lichaam bereikt.

Een nekwarmer is multifunctioneel

Een nekwarmer kan je gebruiken tijdens verschillende activiteiten (fietsen, wandelen, sporten, wintersporten, …). Een goede nekwarmer mag ook zeker niet ontbreken in je koffer wanneer je naar Lapland of op wintersport gaat. Een nekwarmer kan je niet alleen gebruiken in je hals. De meeste nekwarmers zijn lang genoeg zodat hij naast je hals ook je mond en neus kunnen bedekken. Zo bescherm je niet enkel je nek maar ook je gezicht tegen koude wind. Daarnaast kan je hem makkelijk “ombouwen” tot muts of hoofdband. Dankzij het compacte formaat kan je de nekwarmer overal wegsteken als je hem niet nodig hebt. Hierdoor hebben wij altijd een nekwarmer in hun jaszak hebben zitten.

Onze populairste en meest veelzijdige nekwarmer

Onze breedst inzetbare nekwarmer is er eentje die voor 100 % gemaakt is van Merinoswol. De dikte van het materiaal is 200gr/m² en is uitermate geschikt voor ons Nederlandse klimaat maar deze nekwarmer is ook uitermate geschikt voor op wintersport. Deze nekwarwarmer kan je gebruiken tijdens uiteenlopende activiteiten zoals wandelen, fietsen, schaatsen, werken in een koude omgeving, wintersporten, … . Ook wanneer je in de zomer gaat hiken in Scandinavië of de alpen is deze nekwarmer een onmisbaar accessoire.

Klik hier en ontdek onze meest veelzijdige nekwarmer

Het verschil tussen Icebreaker Flexi en Icebreaker Apex

We merken regelmatig dat er veel verwarring is in verband met de benamingen die Icebreaker gebruikt voor de accessoires. Waar Icebreaker heel duidelijk is met de reeksen van de thermokleding (150, 200 of 260) zijn de benamingen van de accessoires veel moeilijker te begrijpen. Wij leggen het graag even uit. 

Flexi = Icebreaker accessoires van merinowol met een gewicht van 200gr/m²
Apex = Icebreaker accessoires van merinowol met een gewicht van 260gr/m²

Het spreekt voor zicht dat de Apex serie de warmste accessoires heeft. Het spreekt voor zich dat de producten uit de Apex reeks iets duurder zijn dan de producten uit de Flexi serie.

Wanneer draag je welke nekwarmer?

Icebreaker Apex chute

 

Laplandreizen en activeiten in extreem koude temperaturen (of voor echte koukleumen)

Merinoo 200 nekwarmer - Woolpower 200 nekwarmer

Activiteiten (wandelen, wintersport, golfen, …) in koude temperaturen

Craft Extreme X nekwarmer

Intensief sporten (hardlopen, wielrennen, stevige workouts, …)

 

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »