Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Zaterdag 20 Juni 2015

Wandelondergoed: lange of korte mouwen?

Wanneer je wandelondergoed samenstelt bepaal je aan de hand van het weertype of je thermo ondergoed met lange of korte mouwen gaat dragen.

Wanneer je wandelondergoed zoekt voor temperaturen zoals rond deze tijd (juni/juli) en het weer werkt niet echt mee zoals je dat zelf in gedachten had, dan is het soms lastig kiezen welk ondergoed voor het wandelen nou het beste is.

Het weer wil rond deze tijd vaak wat schommelen qua temperatuur. Als je geluk hebt is het nu heerlijk zomer en loop je in de korte broek lekker door de bossen en over de heide, maar op dit moment wil de temperatuur niet veel beter worden dan een graad of vijftien. En dat is voor een zomer aan de lage kant, vind ik zelf. Je zou haast je winterjas weer uit de kast pakken.

Je gaat wandelen en de vraag is nu: draag ik wandelondergoed met lange mouwen of een thermo T-shirt met korte mouwen?

Ik baseer mijn keus meestal op de temperatuur en of het wel of niet regent. En daarbij is de regen de doorslaggevende factor. Beneden de 12 graden stap ik over op een thermoshirt met lange mouwen en alles daarboven wordt voorzien van en T-shirt dat ademt, snel droog is en gewoon lekker zit. Behalve dan als het vijftien graden Celsius is en het regent, dan neem ik liever een thermoshirt met lange mouwen (maar wel een dunne zoals een Bergans of Norway thermoshirt).

Een kort thermo T-shirt zit bij het wandelen gewoon een stuk beter. Als je een beetje doorstapt krijg je het nog knap warm en met blote armen ventileert alles lekker en loop je langer op een hoger tempo. Daarnaast kun je natuurlijk een fleece of een regenjack meenemen dat je aantrekt om regen (of wind) tegen te houden en dan bij vijftien graden is een kort thermoshirt en jack meer dan voldoende om het warm te krijgen.

Het nadeel van wandelondergoed met lange mouwen en een iets te warme temperatuur is dat je het simpelweg veel te warm gaat krijgen. De eerste 40 minuten gaat nog prima, maar loop je in een lekker tempo door dan komt de stoom vrij snel uit je oren. Jasje uit, en weer door... Maar ja, je hebt ook nog een rugzak bij je en die ventileert ook niet al te beste op je rug. De afritsbroek biedt uitkomst, maar is het genoeg om de warmte goed kwijt te raken? En is het wandelen door de bossen met korte broek wel een goed idee met al die teken die er tegenwoordig in grote getalen zijn?

Effin, ieder zijn voorkeur natuurlijk en geen mens is hetzelfde. De één zweert bij een korte broek en wandelondergoed met lange mouwen, terwijl de ander een lange broek en een thermo T-shirt wil. Zelf draag ik veelal een thermoshirt met korte mouwen als wandelondergoed en daaroverheen een windstoppertje of een regenjack. Als het regent vind ik een thermoshirt met lange mouwen weer prettiger.

Goede wandelkleding verzamel je door goed na te denken waar en hoe je de wandelkleding gaat gebruiken. In welke omstandigheid, temperatuur, etc.. Kies ook vooral datgene wat je lekker vindt zitten, want comfortabel wandelondergoed gaat vóór functioneel ondergoed.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »