Wandelshirt van merino wol

Door:Daniel
Wandelshirt van merino wol
Op zoek naar een wandelshirt? Lees hier mijn eigen bevindingen die ik tegen kwam tijdens mijn zoektocht naar een merino t shirt voor het wandelen.

Als ik ga wandelen draag ik altijd het liefst een T-shirt dat hier een beetje bij past. Ik draag zeker geen katoen, want dat houdt veel teveel zweet vast, maar loop liever ook niet in iets van nylon of polyester (dat gaat stinken na een dag stevig doortrappen).

Mijn favoriet is absoluut iets dat gemaakt is van merino wol. Een merino T-shirt zit écht zo veel fijner dan alle andere shirts die er te koop zijn. Een aantal zaken belicht ik hieronder even uit.

Een merino wol T-shirt gaat niet stinken

Soms heb je van die dagen dat je echt serieus lang op pad bent. Bijvoorbeeld tijdens één of meerdere etappes van Het Pieterpad. En ja, die onderbreek je niet even halverwege, dus de kans is best aanwezig dat je de hele dag in hetzelfde wandelshirt loopt. En als je jezelf wel eens flink zwetend bent tegen gekomen tijdens een lange tocht, dan weet je dat je aan het einde van de dag niet altijd even fris meer ruikt.

De oplossing is een T-shirt van merinowol te dragen, want deze wol houdt geen geuren vast en heeft bovendien een van nature antibacteriële werking. De bacteriën kunnen er niet in groeien en juist die beestjes zorgen er voor dat je lekker gaat stinken. Maar niet als je merino draagt. Echt een uitkomst!

Een wandelshirt moet lekker zitten, ook na een dag stevig wandelen

De hele dag op pad, je loopt je favoriete route. Op je rug hangt een rugzak van Deuter of Lowe Alpine en je stevige Lowa wandelschoenen doen hun best om je tempo bij te houden. Nu heb ik wel eens een shirt gedragen dat echt strak zat en goed was in het wegwerken van zweet, maar naar gelang het einde van de dag in zicht kwam begon ik mijzelf steeds meer te voelen als een bifi-worstje.

Bah. Ik zorg er daarom altijd voor dat de wandelkleding die ik draag niet super strak om mijn lichaam zit, maar gewoon sluitend valt. Het draagt haast als een casual shirt, maar dan wel functioneel. Merino wol doet precies dit. Het valt lekker op je huid en heeft een plezierige pasvorm, ook aan het einde van de dag.

Maar merino wol kriebelt toch en gaat toch jeuken?

Gelukkig niet, want dan zou ik het geen drie tellen vol houden. Merino wol voelt net zo zacht aan als katoen en kriebelt niet. Het is mij nog niet opgevallen in elk geval en ik heb er tijdens het wandelen nooit last van gehad. Ook niet als het nat is van het zweet of de regen bijvoorbeeld. Dan plakt het natuurlijk wel een beetje op je huid, maar dan nog heb ik er geen last van een kriebelend T-shirt.

En met welke wandelshirts heb ik gewandeld?

De lijst met T-shirts en shirts met lange mouwen is te lang om op te noemen, maar in mijn top twee staan de volgende merken. Het maakt mij niet uit welk artikel er van de band komt rollen, met elk van deze drie buitensportkleding merken kan ik 100% uit de voeten, of het nou zomer of winter is.

Icebreaker Merino - Het bekendste kledingmerk natuurlijk, want wie heeft er niet van gehoord? Van Icebreaker vind ik vooral de T-shirts met korte mouwen erg fijn. Zeker de 150 serie is super. Lekker dun, maar ook als enkele laag uitstekend te dragen.

Devold of Norway - Minder bekend in Nederland, maar dat is nergens voor nodig. Het Noorse kledingmerk maakt echt geweldige kleding van 100% merino. De wandelshirts met lange mouwen uit de Hiking serie zijn mijn favoriet. De mouwen zijn lekker lang, de stof niet te dik en de pasvorm is zeer consistent.

Rab - Een Engels merk dat groot geworden is in de berg-, wandel- en klimsport. Getest in het veld door professionals en vervolgens verbeterd voor consumenten. Dat werk. Profi jongens die alles weglaten wat niet van toepassing is. En daar hou ik wel van. Basic, maar uiterst functioneel. Mijn favoriet van Rab is de Merino 120+. Deze geweldige wandelshirts kun je overigens ook gewoon dragen als je een dagje lekker op pad bent.

Ohja, voor ik het vergeet: je kan wandel T-shirts en shirts die snel drogen en lekker zitten voor het wandelen overal online kopen, maar het is belangrijk dat je je eerst goed laten adviseren door Thermowear en dan besluit welke set het beste bij je past.

Anyway, doe wat je leuk vindt en geniet er van!

Reacties
Daniel
Daniel 13 May 2018 - 13:05

Hallo Yin, Dat staat nog niet op het programma. Groet, Daniel

Yin
Yin 12 May 2018 - 18:49

Hoi! Ga je ook de shirtjes van dilling proberen?

Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »