Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Zaterdag 7 September 2013

Kan een thermo hemd onder een thermoshirt gedragen worden?

Thermokleding moet je eigenlijk direct op de huid dragen, maar we krijgen vaak de vraag of er nog een shirt of hemd onder gedragen mag worden. Hoe zit dat precies?

Thermokleding moet je eigenlijk direct op de huid dragen, maar we krijgen vaak de vraag of er nog een shirt of hemd onder gedragen mag worden.

Niet alle thermoshirts voor de winter sluiten heel strak aan op de huid, maar zitten gewoon iets losser. Dit heeft een aantal voordelen, zoals: je loopt er niet direct bij als een 'worstje' in een te strak shirtje, je hebt een goede bewegingsvrijheid, het luchtlaagje tussen het shirt en je huid zorgt voor een comfortabele warme tussenlaag en sommige mensen vinden het gewoon niet prettig om een shirt met lange mouwen zo strak op de huid te dragen.

Maar wat nou als je het ideale thermoshirt hebt gevonden, en je vindt de lossere pasvorm toch iets te fris? Dan kun je ervoor kiezen om er een thermohemd of zweethemd onder te dragen, dat is geen probleem en het verhoogt vaak zelfs het draagcomfort. Belangrijk is wel dat het hemd (zonder mouwen!) wat eronder gedragen wordt goed aansluit op de huid, liefst een beetje strak. Dit voorkomt dat de twee lagen gaan schuren wat voor irritaties kan zorgen. Kies ook niet voor een shirt met mouwen onder je thermoshirt, want dit kan gaan irriteren rond de oksels.

Welke thermohemden (singlets) komen ervoor in aanmerking?

Bovenstaande thermo hemden sluiten goed aan op de huid en zorgen voor een zeer comfortabele extra laag onder een thermoshirt met relaxte pasvorm.Draag absoluut geen katoenen hemd of singlet onder uw thermokleding! Katoen houdt vocht vast en dit voelt koud aan op de huid.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »