Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Maandag 7 April 2014

Zweten in katoenen sportkleding?

Waar heeft iedereen het toch over? Zweten in sportkleding van katoen, wat kan dáár nou fout aan zijn? Nou, meer dan je denkt!

Ben jij ook zo'n fanatiekeling die lekker wil sporten en zich niet druk wil maken over wat het zweet dat uit je lichaam komt doet? Dan is het belangrijk om je te realiseren dat sporten in katoenen sportkleding echt uit den boze is!

Sportkleding van katoen wordt nat

Is het je ook opgevallen dat sportkleding van katoen altijd zeiknat is tijdens en na het sporten? Dat komt omdat katoen water vasthoudt als een spons. Terwijl jij lekker aan het sporten en zweten bent doet het sportshirt dat je draagt van katoen niets anders dan absoberen. Al het zweet dat je produceert wordt opgezogen door het katoen en blijft daar lekker zitten totdat je het uittrekt.

Een katoenen sportshirt geeft je koude rillingen

Naast dat sportkleding van katoen nat blijft zorgt het er ook voor dat je last krijgt van koude rillingen tijdens en vlak na het sporten. Je spieren worden al die tijd omwikkeld door een natte handdoek en dat vinden ze niet fijn. Je lichaam weet zich hier geen raad mee en begint als een dolle te rillen: het probeert zich warm te trillen zodat het zweet sneller verdampt. En met een natte handdoek om je lichaam gaat dat bijzonder slecht.

Katoen ademt heel slecht

Sportkleding van katoen heeft helaas ook de slechte eigenschap dat het slecht ademt. Wanneer je lekker aan de wandel bent heb je hier niet zo veel last van, maar als je ook maar even wat meer geeft dan normaal, zl je merken dat je het snel warm krijgt. Heerlijk, zul je zeggen! Nou, niet als die hitte nergens heen kan, want hierdoor blijft de warme lichaamsdamp hangen met als gevolg nog meer zweet.

Draag ademend naadloos sportondergoed als sportkleding

Er zijn vele soorten technische sportkleding verkrijgbaar die je lichaam heel goed helpen een goede balans te vinden tussen veel zweten tijdens het sporten en een verhoogde (of verlaagde!) lichaamstemperatuur. Merken als Odlo, Nike en Craft maken technische sportkleding met een hoog ademend vermogen van sneldrogende materialen. Ze voeren het zweet razendsnel af en houden je lichaam veel beter op de juiste temperatuur.

Wil je meer informatie over welke sportkleding bij jouw activiteit past? Vraag ons om advies en profiteer van comfortabel sportondergoed zodat je lekkerder in je vel zit en jij je geen zorgen hoeft te maken over overtollig zweet en warmte tijdens het sporten.

Begin hier met het zoeken naar de juiste onderkleding voor het sporten. We hebben alle zomer sportkleding voor je verzameld in één handige categorie op onze website: zweten en sportkleding.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »