Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Zaterdag 28 Januari 2017

Zweten tijdens het sporten

Zweten tijdens het sporten, we maken het allemaal wel eens mee. Als je lekker je best doet dan is het onoverkomelijk en ga je zweten! Zweten doet het lichaam om zichzelf te koelen, want zonder zweet zou je binnen no time overlijden omdat je lichaam simpelweg te warm wordt. Ga je bewegen dan ga je zweten en zweten tijdens het sporten is dan ook volkomen normaal.

Maar je kan je lichaam een handje helpen door het te veel aan zweet wat sneller af te voeren en je lichaam te helpen met koelen. Dat kun je doen door sportondergoed te dragen dat gemaakt is om zweet af te voeren. Zogenaamde zweetshirts zijn perfect om te dragen tijdens het sporten, zeker als het ook nog eens warm is. (Denk aan de sporten in de zomer of in een sportschool.)

Zowel Odlo als Craft maken sportkleding die gemaakt zijn om zweet snel af te voeren en die je lichaam helpen om te koelen. Hoe minder je lichaam hoeft te werken om koel te blijven, des te meer energie hou je over om te sporten. Dus elke graad die je lichaam koeler blijft tijdens het sporten, betekent dat je lichaam zelf minder hard hoeft te werken. Die energie steek je dus lekker in je spieren zodat je langer kan hardlopen, of meer kracht kan geven bij een krachttraining.

Hoe werken zweetshirts tijdens het sporten?

De zweetshirts van Odlo en Craft maken gebruik van een materiaal dat in wezen allergisch is voor vocht. Als het vocht hierin terecht komt, dan probeert de stof dit zo snel mogelijk weer los te laten. Omdat de sportkleding direct op de huid wordt gedragen koomt het zweet er meteen in terecht. Het zweet kan niet terug, dus komt atomatisch aan de buitenkant terecht van de sportkleding en daar verdampt het in de buitenlucht, of wordt het opgenomen door de volgende kledinglaag.

Door strak ondergoed te dragen heb je minder last van zweten tijdens het sporten.

Je kan qua onderkleding zelf kiezen waar je voorkeur naar uit gaat. Het maakt niet zo veel uit of je een hemd of een T-shirt draagt, maar hoe meer kleding er op je huid zit, des te beter kan het zweet van je lichaam afgehaald worden.

Ga je zweten tijdens het sporten, draag dan sneldrogend en ademend ondergoed dat hier voor gemaakt is. Maak een keus uit de sportkleding van Craft Stay Cool, of kies iets uit de collectie van Odlo Evolution X-Light. Deze kleding zit lekker strak, voert zweet goed af en helpt je lichaam actief met het koelen waardoor je meer energie overhoudt voor je spieren.

Veel plezier met zweten tijdens het sporten en als wij je nog ergens mee kunnen helpen dan horen we het graag! ;-)

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »