Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Vrijdag 9 Augustus 2013

Wat is thermokleding?

Wie op wintersportvakantie gaat kan niet zonder lekker warm ondergoed. Vroeger voldeed een lange wollen onderbroek en misschien ook wel een extra trui, maar tegenwoordig hebben ze hier een andere oplossing voor: thermokleding! Maar wat is een goede keus?

Wat is thermokleding?

Thermokleding is een benaming voor ondergoed dat direct op de huid gedragen word en als doel heeft het afvoeren van te veel zweet en het op temperatuur houden van het lichaam. De thermokleding kan dus gedragen worden in de zomer én in de winter, afhankelijk van de dikte van het thermo ondergoed.

Ben je een actieve wintersporter?

Wanneer je in de winter erg actief bent in de koude buitenlucht, dan heb je zeer waarschijnlijk behoefte aan strak ondergoed dat erg goed is in het afvoeren van zweet en het warm houden van het lichaam. De meeste thermokleding voor intensief bewegen bij koud weer is elastisch, snel drogend en prima in staat om je warm te houden. Voorbeelden van actieve sporten bij koude temperaturen zijn hardlopen, skiën of bijvoorbeeld paardrijden. Voor deze groep is het thermo ondergoed van Odlo Evolution Warm een goede keus. Het is een strakke baselayer gericht op zweet afvoer en isolatie.

Los van het Odlo thermo ondergoed voor heren kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een ander merk, zoals bijvoorbeeld Helly Hansen. Ook dit thermisch ondergoed is gericht op de stop-and-go activiteiten in de winter.

Heb je het koud en wil je extra warmte overdag?

Ook dan is thermokleding een goede keus. De wat losser zittende thermokleding zorgt voor een extra luchtlaagje tussen je huid en de kleding, waardoor deze lucht stilstaat. En stilstaande lucht is veel beter warm te houden, waardoor je direct voelt dat je het warmer krijgt, of warmer blijft. De nadruk ligt bij de onderkleding iets meer op isolatie en wat minder op vochtafvoer. Fijn ondergoed voor dagelijks gebruik is bijvoorbeeld de kleding van Icebreaker merino of Devold. Dit thermo ondergoed is gemaakt van 100% zacht merinowol en geeft extra warmte en comfort omdat het zich zo goed aan je lichaam aanpast.

Wat je ook van plan bent komende winter, een goede thermobroek en thermoshirt mogen niet ontbreken. En als je goed nadenkt over waar je de thermokleding wil gaan gebruiken en vooral ook hoe je dat wil doen, dan kun je met relatief weinig kleding de hele winter genieten van je thermokleding!

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »