Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Dinsdag 12 Mei 2015

Thermokleding kopen, waar let je op?

Thermokleding kopen, waar let je op bij de aanschaf van goede thermokleding? Waar let je op als je thermokleding gaat kopen?

Om je op weg te helpen bij je zoektocht naar de beste thermokleding geeft Thermowear je een aantal tips. Als je deze in de gaten houdt als je thermo ondergoed gaat kopen, dan kun je haast niet met het verkeerde thuis komen. (In ons geval: we bezorgen het juiste thermo ondergoed gemakkelijk bij je thuis.)

Waar ga je thermokleding voor gebruiken?

Thermo ondergoed voor de zomer. Thermokleding kun je dragen bij tal van activiteiten, bezigheden, sporten, niets-doenerij of verzin het maar. Geen moment te gek of je kan thermokleding dragen. Of het ook altijd slim is om thermisch ondergoed te dragen is een tweede, maar het kan wel.

Bedenk waar je de thermokleding voor nodig hebt. Is het om heel veel lichaamswarmte vast te houden? Ga je in de kou sporten, of ga je op wintersport lekker niets doen terwijl je naar de besneeuwde kerstbomen zit te staren? Dat zijn zo al drie verschillende typen thermokleding die je uit je kledingkast kan trekken.

Ons advies is om dik thermo ondergoed te kopen als je weinig beweegt en het heel koud is. Dit dikke thermische ondergoed zit meestal wat ruimer zodat het veel warmte vast kan houden.

Wanneer je veel beweegt in de kou, dan kun je beter wat dunnere, maar ook strakkere onderkleding kopen. Deze is vaak wat elastischer en beter geschikt om zweet door te voeren naar de volgende kledinglaag.

Voor temperatuurzone wil je het thermo ondergoed hebben?

Ook voor verschillende temperatuurzones is er van alles te koop. Ga je sporten in de zomer dan heb je een dunne thermische laag nodig dat vooral veel zweet afvoert. Dit draag je meestal in de zomer. (En ook dan heet het gewoon thermokleding!)

Thermokleding wintersport.Ga je de wintersport in en het is -10 graden Celsius dan kun je het beste dikke thermokleding dragen. Maar met deze thermokleding is het weer niet goed om bij +15 graden Celsius rondjes door het bos te crossen. Veel te warm!

Hoe warmer de omgevingstemperatuur is waarin je gaat sporten, des te dunner de thermokleding moet zijn. Hoe kouder het buiten is en hoe minder je beweegt, des te dikker het thermo ondergoed.

Op onze website kun je via het uitgebreide filtermenu aan de linkerkant gemakkelijk kiezen waar je thermisch ondergoed aan moet voldoen. Zo kom je met een paar klikken terecht op de pagina met voor jou het beste thermo ondergoed.

Wat ga je doen als je de thermokleding draagt?

Wanneer je lekker wilt hardlopen dan produceer je veel zweet dat snel afgevoerd moet worden. Draag dan een dunnere thermo kledinglaag onder je hardloopjack (ook als het koud is) zodat je jezelf niet opblaast van de hitte.

Ben je van plan om in de vroege voorjaar te gaan vissen, dan zit je uren stil langs het water. Je beweegt niet en het is koud… Dit is het moment om een lekkere dikke thermobroek en thermoshirt aan te trekken. Bijvoorbeeld van merino wol, dat is lekker zacht, 100% natuurlijk materiaal en gaat niet ruiken (ook niet na dagen achter elkaar dragen).

Samengevat adviseert Thermowear het volgende:

  • Heel koud > weinig beweging > draag dik thermo ondergoed
  • Heel koud > veel beweging > draag medium-dik, strak en elastische thermokleding
  • Heel warm > weinig beweging > dun zomer sportondergoed met matige isolatie
  • Heel warm > veel beweging > draag het dunste en lichtste thermo ondergoed voor het sporten

Hopelijk heb je zo een beter beeld gekregen over wat thermokleding doet en hoe je het beste thermokleding kan aanschaffen. Uiteraard zijn er onderling nog genoeg verschillen zoals materiaalsoort, pasvorm, klimaatzones, mesh-zones, stiksels en meer. (Daar hebben we het een andere keer over.)

Thermokleding kun je het hele jaar door dragen en je hoeft echt geen outdoor die-hard te zijn om te profiteren van thermisch ondergoed. Iedereen die beweegt heeft baat bij goede thermokleding. Of het nou is om je lichaam droog te houden van zweet, of juist om alle warmte maximaal vast te houden. Voor elke activiteit onder elke omstandigheid heeft Thermowear thermisch ondergoed beschikbaar.

Direct beginnen met kijken en vergelijken? Klik hier voor alle merken thermokleding.
Wil je meer weten over merino wol thermokleding, klik dan hier.
Wil je meer weten over sportondergoed voor de zomer, klik hier.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »