Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Dinsdag 21 Mei 2013

Onderkleding voor onder je motorpak

Ben je op zoek naar onderkleding voor onder je motorpak? Dan hebben wij de juiste tips voor je! Er zijn tal van mogelijkheden die je kunt proberen om een motorpak te combineren met goed zittend ondergoed.

Technische onderkleding voor onder je motorpak.

Ben jij een liefhebber van een leren motorpak of rijd je liever met textiel? En, ook belangrijk, wil je alleen als de zon schijnt lekker touren op de motor of rijd je de hele winter door en ben je een échte bikkel?

Voor elk weertype is er onderkleding beschikbaar, zowel voor een leer als voor een textiel motorpak.

Zelf heb ik altijd het hele jaar doorgereden en al van alles geprobeerd. Van dikke fleecetruien tot flinterdunne hempjes. Het nadeel van een lekkere dikke fleece trui is dat je dan al eigenlijk een motorjas moet hebben die zéker één maat groter is, want al die bergen stof raak je nooit kwijt anders. Probeer je rits maar eens dicht te krijgen met een fleece aan (er van uitgaande dat je een motorpak hebt gekocht dat exact goed zit).

Ook het dragen van een shirt waarmee je winter en zomer mee kan rijden heeft een nadeel, want die zal in de zomermaanden veel te warm zijn.

Motorkleding van textiel.

Voor wie in de zomer met een textiel pak rijdt is het dragen van bijvoorbeeld een shirt met korte mouwen prima. Het jack laat meestal genoeg ruimte over om je armen lekker vrij te kunnen blijven bewegen. Zelf vind ik dit een heel erg prettig shirt voor wanneer ik met een textiel motorpak rijdt: de Helly Hansen Dry. Het is een strak zittend shirt dat zweet snel afvoert naar buiten toe.

Wanneer je liever lange mouwen draagt onder je jack, dan zou je deze eens kunnen nemen: het Woolpower 200 thermoshirt. Deze onderkleding kan het hele jaar door gedragen worden, al kan hij op de warmste zomerdagen iets te warm zijn.

In de winter draag ik altijd het ondergoed van Devold of Icebreaker. Deze is lekker dik, warm en voert het zweet snel weg. Ondanks de dikte is het niet zo dik als een fleece, maar levert wel nagenoeg dezelfde warmte.

Leren motorpak.

Liefhebbers van leren motorkleding zijn vaak gebaat bij strak ondergoed, omdat een leren motorpak vaak van zichzelf al strak zit. Ik heb een motorpak van IXS en dat kreng zit als een worstje om mij heen. Veel ruimte voor extra kleding is er niet. Gelukkig maar, want bij een schuiver blijft de kleding tenminste op zijn plaats zitten.

Als basislaag draag ik (ook in de zomer) vaak shirts met lange mouwen omdat dan het leer niet zo aan je lichaam gaat plakken. Ik ben wat dat betreft fan van de kleding van Icebreaker (klik hier voor het shirt met lange mouwen). Het voordeel van merinowol ondergoed is dat het zich goed aanpast aan je lichaam. Zeker in combinatie met een leren pak werkt het 100% natuurlijke merinowol erg prettig. Het gaat niet stinken en je kan het dus makkelijk een aantal dagen aan wanneer je met een tourtochtje bezig bent. :)

Al met al zijn er natuurlijk veel soorten kleding die je onder je motorkleding kan dragen, en een overzicht hier van vind je hier: Onderkleding voor onder je motorpak.

Thermo ondergoed voor onder je motorpak moet goed strak zitten

Update winter 2017: voor de koude wintermaanden, dus de die-hard doorrijders, hebben we nu een serie van X-Bionic die zeer geschikt is om te dragen onder een motorpak. De X-Bionic Apani thermokleding is gemaakt van een mix tussen merino wol en synthetisch materiaal en biedt het lichaam gedeeltelijke compressie. Het is niet het dikste thermo ondergoed voor op de motor, maar omdat de pasvorm zeer goed sluitend is op het lichaam past deze onder zowel een leren motorpak als een textiel motorpak.

Het dikste thermo ondergoed voor op de motor

Het dikste thermo ondergoed voor onder je motorpak is de Woolpower 400 thermokleding. Zeer geschikt om te dragen bij weinig activiteit en extreme kou. Let wel op dat het nu wat lastig is om een strak leren motorpak te dragen omdat de kleding van zichzelf behoorlijk stevig is. Onder een motorpak van Goretex bijvoorbeeld is het geen enkel probleem. Bekijk de dikste thermokleding voor op de motor hier.

 

Lees ook: Thermokledding voor motorrijden in zomer en winter

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »