Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Maandag 2 Mei 2016

Wat zijn de beste onderbroeken of slips voor bij het wandelen?

Wat zijn de beste onderbroeken of slips voor bij het wandelen? Dat is geen eenvoudige vraag, want elk lichaam is anders en daarnaast verschilt het nogal wanneer je loopt en wat je zelf prettig vindt om te dragen. Om je wat voorbeelden te geven van de verschillende typen onderbroeken en slips die je kunt dragen bij het wandelen vind je hieronder een overzichtje.

Is de beste onderbroek een 2UNDR boxer?
Dat zou heel goed kunnen! Maar, en ik zal eerlijk zijn, het kan ook evengoed helemaal de verkeerde keus zijn. Over het algemeen genomen kun je zeggen dat de 2UNDR boxershorts erg prettig dragen tijdens het wandelen. Dit komt vooral omdat de pasvorm van het ondergoed lekker strak is. Hoe strakker de kleding des te minder er meebeweegt en des te beter zweet afgevoerd kan worden.

Hou je van een onderbroek of slip die strak zit, kies dan voor Odlo ondergoed.

De beste onderbroek voor het wandelen is een boxer short van merino wol.
Ook dat kan! Als je een liefhebber bent van natuurlijke materialen dan is merino wol ondergoed precies wat je zoekt. Het voelt altijd zacht aan (ook als het nat is), gaat niet ruiken, is duurzaam, draagt zeer comfortabel en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo maken Bergans of Norway en Icebreaker erg goed ondergoed voor het wandelen.

Het nadeel van een boxer short om te dragen tijdens het wandelen is dat de boxer shorts nooit zo super strak zitten. Het sluit wel aan op het lichaam, maar zit bij lange na niet zo strak als een Falke of Odlo onderbroek. Sommige mensen vinden dat niet prettig omdat er dan te veel meebeweegt tijdens het wandelen.

Het is dus een beetje waar je voorkeur naar uit gaat. Zo maar roepen dat dit de beste onderbroek is voor tijdens het wandelen is bijna niet te doen. Er spelen te veel factoren mee die van invloed zijn op je keus. Grofweg kun je kiezen voor strak ondergoed dat 100% synthetisch is, of je kiest voor merino wol ondergoed dat 100% merino wol als basis heeft.

De voordelen van synthetisch ondergoed:

  • Erg snel droog
  • Goede strakke pasvorm
  • Vaak dun en dus prima te combineren met andere kleding
  • Iets voordeliger in aanschaf dan merino wol

De nadelen van synthetisch ondergoed:
Na een dag moet je het wassen omdat geurtjes de overhand zullen krijgen (ook al is de kleding zo vervaardigd dat het de groei van bacterieën zo veel mogelijk afremt).

De voordelen van merino wol ondergoed:

  • Zacht materiaal
  • Comfortabel voor de huid
  • Kriebelt niet
  • Isoleert ook als het nat is
  • Behaaglijk en luxe gevoel tijdens het wandelen

De nadelen van merino wol ondergoed:

  • De pasvorm zal na verloop van tijd iets minder worden
  • Het ondergoed mag niet in de droger
  • Je mag geen wasverzachter gebruiken
  • Is iets duurder ini de aanschaf

Waar gaat de keus van Thermowear naar uit? Wij lopen erg veel en dan proberen we ook zo veel mogelijk onderbroeken en andere thermokleding te testen. Zo kunnen we vaak een eerlijk antwoord geven op de vraag of dit de beste onderbroek voor jou is voor bij het wandelen.

Vergelijk de artikelen even voor je tot aankoop over gaat zodat je weet wat je in huis haalt. En als je twijfelt over welke onderbroek of slip het beste is voor bij het wandelen dan kun je ons altjd even een berichtje sturen.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »