Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 28 Juni 2017

Wat draag je met dit weer?

Welke kleding draag je met dit weer? Grote kans dat je via de zoekmachine hier terecht bent gekomen en dus kan het zomaar zijn dat dt artikel geschreven is in de winter en het nu zomer is. Of andersom. Maar geen paniek, we geven je graag een paar tips over wat je met dit weer kan dragen. Thermowear is van alle markten thuis en kan je veel advies geven over wat je met dit weer aan kan trekken (en wat juist niet).

Onderstaande informatie is algemeen, per persoon kan het advies anders zijn, omdat het natuurlijk ook afhangt van wat je aan het doen bent en hoe warm of koud het is. Maar grofweg kun je de volgende tekst als leidraad gebruiken bij je vraag: Wat draag je met dit weer?

Dit draag je in het voorjaar.

Het voorjaar is een periode die een beetje is als de herfst, erg wisselend, maar dan warmer en aangenamer. Iedereen ontwaakt uit een winterslaap, ramen en deuren gaan weer wat vaker open en iedereen geniet weer van de frisse buitenlucht. In het voorjaar draag je veelal een lichte baselayer die warm genoeg is om als enkele laag te dragen, maar wel goed gecombineerd kan worden met een midlayer. Meestal is merinowol hier de beste keus omdat dit wat dat betreft het meest veelzijdig is. In het voorjaar draag je merinowol ondergoed met een dikte van ongeveer 200 gram merino per vierkante meter, de zogenaamde Light categorie.

Dit draag je in het zomer.

De zomermaanden zijn vaak warm en dat staat vaak gelijk aan veel zweten. Drie keer bukken, een paar keer tillen en het zweet staat op je kop. Maar wat draag je in de zomer? In de zomermaanden kun je het beste synthetisch ondergoed dragen als je erg veel gaat zweten. Is het wat frisser, dan is merino wol weer een betere keus.

Dit draag je in het najaar.

In het najaar wordt het weer wisselvalliger en zakt de temperatuur vaak 's nachts een heel eind. Je merkt dat het 's ochtends vaak erg koud is, terwijl het in de middag best nog warm kan zijn. Ook hier is merino wol een uitstekende keus, of bijvoorbeeld het Odlo Warm thermo ondergoed. Prima om als enkele laag te dragen, maar ook dit ondergoed kan weer perfect gecombineerd worden met een fleece.

Dit draag je in het winter.

Nu wordt het leuk, want het wordt koud! In de winter draag je thermo ondergoed dat lekker dik is en je heel erg warm houdt. Denk dan aan dik merino wol thermo ondergoed, of dubbellaags thermo ondergoed van Odlo bijvoorbeeld. Ook hier kun je weer een goede combi maken met een goede midlayer.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »