Zweetshirt wielrennen? Dit zijn de beste zweetshirts!

Door:Thermowear
Zweetshirt wielrennen? Dit zijn de beste zweetshirts!
Een zweetshirt voor het wielrennen nodig? Lees in Thermowear Magazine welke zweetshirts en zweethemden je kan dragen tijdens het fietsen.

Er zijn inmiddels al aardig wat shirts te koop die doorgaan voor een zweetshirt waarbij de verschillende sportmerken bijna over elkaar struikelen als het gaat om welke het beste zweetshirt is. Maar als het gaat om een zweetshirt voor het wielrennen, dan hou je maar een handjevol goede sportshirts over waarvan bijna iedereen roept dat het goede shirts zijn. En dat klopt ook wel want tegenwoordig maken ze geen slecht ondergoed meer, tenzij je echt het allergoedkoopste shirtje draagt wat je kunt vinden.

Bij Thermowear kun je voor het fietsen (wielrennen, mountainbike, toerfietsen) kiezen uit de volgende onderkleding dat zweet goed afvoert:

Deze series zijn uitstekend geschikt om te dragen als basislaag tijdens het fietsen of wielrennen. De pasvorm is er op gericht dat je ze draagt tijdens het bewegen / sporten en alle shirts en zweethemden hebben als doel het afvoeren van zweet (dus ook het droog houden) en het verkoelen van het lichaam.

Op deze pagina vind je de zweetshirts voor heren en hier kun je de damesuitvoeringen terug vinden.

Wielrennen en een zweetshirt of een zweethemd?

Draag je tijdens het wielrennen een zweetshirt (dus met korte of lange mouwen) of een zweethemd (dus zonder mouwen of mouwloos)? Daar zijn de meningen over verdeeld, maar ik zou hier absoluut kiezen waar je eigen voorkeur naar uit gaat. Kies gewoon wat je lekker vindt zitten. Het verschil tussen een hemd of een T-shirt is qua functionaliteit te verwaarlozen.

Wat wél een verschil maakt is of je een zweetshirt met lange mouwen draagt of niet. Ondanks dat je zou denken dat een shirt met lange mouwen warmer is, is vaak het tegenovergestelde waar. Een goed zweetshirt met lange mouwen voor het wielrennen of fietsen is in staat om over je gehele bovenlijf zweet af te voeren en zal overal je huid droger proberen te houden. Zowel Odlo als Craft hebben een zweetshirt met lange mouwen in de collectie dat valt in het Cool-segment en je dus uitstekend kunt dragen als je intensief gaat fietsen in de warmte. Bijkomend voordeel is nog dat je geen last hebt van vliegjes op je huid én je bent direct een stuk beter beschermd tegen schadelijke UV stralen...

Nog een laatste Thermowear Tip: de Odlo Evolution X-Light is niet een serie die je gewoon zo als enkele laag kan dragen, maar de Odlo Cubic Light en de Craft Stay Cool Intensity Pro series zou je eventueel ook gewoon als enkele laag kunnen dragen tijdens het fietsen. Je bent dan nog steeds verzekerd van een goed zweetshirt dat zijn functionaliteit behoudt.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »