Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Zaterdag 1 Mei 2021

Zweetshirt wielrennen? Dit zijn de beste zweetshirts!

Er zijn inmiddels al aardig wat shirts te koop die doorgaan voor een zweetshirt waarbij de verschillende sportmerken bijna over elkaar struikelen als het gaat om welke het beste zweetshirt is. Maar als het gaat om een zweetshirt voor het wielrennen, dan hou je maar een handjevol goede sportshirts over waarvan bijna iedereen roept dat het goede shirts zijn. En dat klopt ook wel want tegenwoordig maken de topmerken geen slecht ondergoed meer.

Wanneer je gaat wielrennen of mountainbiken sport je een aantal uren erg intensief! Je lichaam warmt op door de inspanning en produceert zweet dan om af te koelen. Vanaf dat moment komt een zweethemd goed van pas. Een kwalitatief zweethemd plukt overtollig zweet van je lichaam, verdeelt het en laat een dun laagje achter op je huid. dit dun laagje kan snel verdampen en zorgt voor verkoeling voor je lichaam.

Bij Thermowear kun je voor het fietsen (wielrennen, mountainbike, toerfietsen) kiezen uit de volgende onderkleding dat zweet echt goed afvoert:

Voor de meest intensieve wielrenners (+100km per rit of +50km mountainbike):

Voor de getrainde wielrenners (-100km per rit of -50km mountainbike):

Deze series zijn uitstekend geschikt om te dragen als basislaag tijdens het fietsen of wielrennen. De pasvorm is er op gericht dat je ze draagt tijdens het bewegen / sporten en alle shirts en zweethemden hebben als doel het afvoeren van zweet (dus ook het droog houden) door het verdampen van je zweet verkoelt je lichaam.

Wielrennen en een zweetshirt of een zweethemd?

Draag je tijdens het wielrennen een zweetshirt (dus met korte of lange mouwen) of een zweethemd (dus zonder mouwen of mouwloos)? Daar zijn de meningen over verdeeld, maar ik zou hier absoluut kiezen waar je eigen voorkeur naar uit gaat. Kies gewoon wat je lekker vindt zitten. Het verschil tussen een hemd of een T-shirt is qua functionaliteit te verwaarlozen.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »