Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Maandag 3 Juli 2017

Tour de France gezien? En nu zelf fietsen!

Na het zien van de Tour de France op televisie krijg je natuurlijk direct de kriebels en wil je zelf ook met de fiets een mooie toertocht fietsen. Een mooie fiets, een fietsshirt, een goede fietsbroek met zeem, klikpedalen en een helm, je bent er klaar voor! Of, wacht… wat mis je nog?

Een fietshemd!

Onder je fietsshirt kun je het beste een singlet dragen die strak op de huid zit. Dat heeft een aantal voordelen: zweet wordt van je lichaam geplukt en doorgevoerd naar buiten toe, je isoleert je lichaam beter tegen koude rijwind en je fietsshirt blijft niet aan je huid plakken.

Een fietshemd beschermt je lichaam tegen de kou.

Met een goed hemd dat je draagt tijdens het wielrennen bescherm je je torso tegen kou (hoe dun het materiaal ook, het helpt altijd iets) en het zorgt ervoor dat je tijdens je pauze niet direct begint te rillen van de kou. Je beschermt je spieren en vooral je borstkas en rug, zodat het oplopen van een koutje minder snel gebeurt.

Een fietsshirt voert zweet af en je huid blijft langer droog aanvoelen.

Los van het isoleren van je lichaam helpt een fietshemd (of zweethemd) ook om je huid droger te houden. En dat is fijn, want dan beweeg je prettiger op de fiets. Zeker als je een fanatieke mountainbiker bent is het wel zo fijn dat je je gewoon kunt blijven bewegen.

Ook de professionele wielrenners dragen vaak een zweethemd of fietsshirt en dat zie je in de Tour de France regelmatig voorbijkomen. Zeker als de etappes door de bergen gaan zie je vaak dat ze een zweethemd met gaatjes aan hebben om zichzelf zo beter te beschermen tegen de kou en zweet snel af te kunnen voeren.

Ga je zelf etappes van de Tour de France fietsen op de racefiets? Doe jezelf een lol en draag onder je gesponsorde fietsshirt een goed zweethemd, je zal merken dat het zoveel fijner fietst!

Als je meer wilt weten of zweethemden, zweetshirts of fietsshirts, dan kun je ons een berichtje sturen, een reactie achterlaten in de comments of op de website kijken bij de zweetshirts.

 

P.S. wil je meer informatie over de Tour de France of de Ronde van Frankrijk, bekijk dan deze pagina op Wikipedia.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »