Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 24 Januari 2018

Wordt thermokleding vanzelf warm?

Die vraag krijgen wij bij Thermowear natuurlijk vaker: wordt thermokleding vanzelf warm of is daar een trucje voor? Thermokleding wordt niet vanzelf warm. Maar hoe kan het dan dat je door het dragen van thermo ondergoed wel lekker warm blijft als het koud is?

Thermokleding wordt niet vanzelf warm

Er bestaat geen thermo ondergoed dat uit zichzelf warm wordt, tenzij je er elektriciteit op aansluit. Dan kun je door middel van stroomgeleiding warmte genereren en dan wordt het thermo ondergoed warm. Net zoals je ook terugziet in elektrische dekens bijvoorbeeld. Ook dat is niet helemaal “vanzelf” maar je hoeft er verder niets voor te doen. Echter, thermokleding met batterijen die warmte opwekken is kwetsbaar voor defecten, onhandig in het gebruik en draagt lang niet zo fijn als thermokleding zonder stroom.

Thermokleding wordt warm door beweging

Als je niet beweegt en je hebt het dikste thermo ondergoed aan is het de eerste tien minuten best te doen, maar daarna krijg je het gewoon koud. Om het warm te krijgen moet je bewegen.

Als je gaat bewegen gaat je (warme) bloed sneller lopen en dat, samen met de activiteit van je spieren, genereert warmte. De kleding die je draagt, of dat nou een thermoshirt is, of een overhemd, wordt dus door je lichaam verwarmd. Hoe dikker de kleding is die je draagt, des te beter ben je in staat om de opgewekte warmte vast te houden.

Als je thermokleding voor de wintersport zoekt is het dus handig als je dik thermo ondergoed meeneemt. Zo blijft de lichaamswarmte veel beter om je lichaam hangen en blijf je langer op een comfortabele temperatuur.

Thermokleding om koel te blijven in de zomer

Wanneer je in de zomer thermokleding wil dragen, dan gebruik je het thermo ondergoed om je lichaam te koelen (en dus niet om warm te blijven) en om zweet snel af te voeren. Ook daar hebben we eerder al eens over geschreven in een ander blog, lees hier hoe je zweet afvoert in de zomer met verkoelend ondergoed.

Dus: thermokleding wordt niet vanzelf warm, je moet bewegen om het warm te krijgen en met dikke thermokleding aan ben je in staat om die warmte lang vast te houden en dat zorgt er voor dat je veel langer in de kou kan verblijven. Wapper met je armen, maak een paar kniebuigingen, wiebel met je tenen, spring een paar keer op en neer en je zal zien dat je lichaam snel weer op temperatuur is. En als je dan goed thermo ondergoed draagt blijf je heerlijk warm in de kou.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »