Klantenservice
0
Sluiten
Team Thermokleding - Donderdag 7 Januari 2021

Woolpower, een (warmte)klasse apart

Woolpower, de warmste merino thermokleding

Woolpower is op verschillende vlakken een uniek bedrijf.  Vandaag kennen we Woolpower als een Zweedse fabrikant van merino thermokleding. Woolpower is eind jaren 60 gestart als spin-off van Vinetta AB, een bedrijf dat tot 1969 enkel gespecialiseerd was in de productie van nylon kousen. Begin jaren 70 zijn ze, samen met het Zweedse leger, gestart met het ontwikkelen en produceren van merino thermo ondergoed. Tot op de dag van vandaag gebruikt het Zweedse leger nog steeds het thermisch ondergoed van Woolpower. Begin jaren 2000 werd de naam Woolpower gepatenteerd en sindsdien zijn de Woolpower producten ook beschikbaar voor het grote publiek. Nog steeds worden alle producten in Östersund (Zweden) gemaakt. De merino thermokleding van Woolpower is uniseks, dus geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Wat maakt Woolpower zo speciaal?

Zoals we daarnet al vertelden is Woolpower ontstaan nadat ze de thermokleding van het Zweedse leger ontwikkelden, perfectioneerden en produceerden. Omdat de eisen op vlak van kwaliteit, duurzaamheid en gebruik torenhoog waren nam het onderzoek en de ontwikkeling ervan maar liefst 3 jaar in beslag. Het resultaat is thermokleding die je kan dragen in de meest extreme temperaturen (warm en koud) en die ook nog eens tegen een stootje kan. Ook over het materiaal valt veel te vertellen.  Zowel de samenstelling als de manier van breien zijn uniek voor merino thermokleding. Om de stevigheid en duurzaamheid te garanderen bestaat het thermo ondergoed van Woolpower nooit voor 100% uit merinowol.  De toegevoegde materialen zorgen voor extra stevigheid maar ook voor een optimaal transport en verdamping van je zweet.

Ullfrotté Original met terry loops (Woolpower Lusjes)

De meest unieke eigenschap van het merinowollen thermo ondergoed van Woolpower is de manier waarop het materiaal gebreid is. De binnenkant van je Woolpower kledingstuk bestaat volledig uit de wereldberoemde terry loops (Woolpower lusjes). Deze lusjes houden, samen met de natuurlijke eigenschappen van merinowol, bijzonder veel lucht vast. Deze lucht zit als het ware gevangen tussen de lusjes waardoor de kleding perfect je lichaam isoleert, dan wel afkoelt. De terry loops worden soms ook wel eens vergeleken met een spouwmuur die we kennen vanuit de bouw.

De samenstelling van het materiaal en de terry loops zorgen voor een optimaal heat management. Het reguleert perfect de lichaamswarmte. Wanneer je lichaam, door inspanning, te veel opwarmt en je begint te transpireren zorgen de lusjes voor het transport naar de buitenste laag waar het kan verdampen. Omgekeerd, zullen de lusjes je lichaamswarmte bijhouden in barre weersomstandigheden.

Woolpower zegt zelf:

“Merinowol is van nature delicaat. Een 100% merino kledingstuk heeft een kortere levensduur en is daarom niet geschikt om intensief te dragen. Omdat duurzaamheid heel belangrijk is hebben we de Ullfrotté Original ontwikkeld. Een blend van merino en synthetisch materialen versterken de eigenschappen van de afzonderlijke materialen. Het resultaat is een perfect isolerend, duurzaam, kwalitatief, comfortabel en zacht functioneel kledingstuk waar je jarenlang plezier aan zal hebben.”

Respect voor mens en dier

Bij Woolpower is het respect voor dier, mens en milieu in de bedrijfscultuur ingebakken. De slogan van Woolpower (responsibly made in Sweden) gaat niet over hun producten maar over hun manier van werken. Het volledige productieproces van schaap tot schap staat in het teken van duurzaamheid. De streng geselecteerde farms voldoen aan de meest veeleisende normen waar voldoende ruimte, voeding en een diervriendelijke behandeling van de merinoschapen centraal staat. Ook de reststoffen die bij een textielproductie horen worden allemaal verwerkt tot zitkussens of inlegzolen. Zo wordt zelfs het “afval” gebruikt en gaat er niets verloren.

Wasbaar op 60°C!

Wol heeft natuurlijke eigenschappen waardoor je het niet na ieder gebruik moeten wassen. Gewoon luchten is vaak genoeg om nare geurtjes te laten verdwijnen, zelfs na een fysieke inspanning waarbij je gezweet hebt.  Heb je toch vlekken op je thermokleding is het goed om weten dat je elk Woolpower kledingstuk kan wassen op 60°C.

Leuk weetje

Ieder Woolpower kledingstuk wordt gemaakt door één en dezelfde persoon. Deze persoon zet het volledige kledingstuk in elkaar. Geen automatische massaproductie maar individueel vakmanschap. Op het moment dat het artikel klaar is ondergaat het een grondige kwaliteitscontrole. Wanneer het kledingstuk deze controle heeft doorstaan, naait de stikster er een label in met zijn of haar eigen naam.

Het volledige Woolpower merino assortiment. (bekijk het hier het volledige assortiment)

Woolpower Lite (de lichtste)

De Woolpower Lite omvat, zoals de naam al doet vermoeden, de lichtste en dunste merino thermokleding van Woolpower. Deze thermoshirts met lange of korte mouw zijn uitermate geschikt om te combineren met andere (thermo)kleding. Ik draag de Woolpower Lite zowel zomer als winter onder mijn overhemd.  In de zomer voert het warmte en zweet af en in de winter zorgt het shirt voor extra warmte. Als het koud is tijdens het wandelen of op wintersport combineert dit zachte merino thermoshirt perfect met een Woolpower 200 of Woolpower 400. Ook als je veel transpireert is de Woolpower lite een goede keuze om rechtstreeks op de huid te dragen. Deze thermoshirts hebben geen Woolpower lusjes.

De Woolpower Lite serie bestaat uit een merino thermoshirt met lange mouwen en een merino T-shirt met korte mouwen.

Woolpower 200 (de meest veelzijdige)

De Woolpower 200 merino thermokleding is de meest veelzijdige reeks uit het assortiment. Deze merino thermokleding kan je namelijk het hele jaar door dragen. In de winter tijdens het wandelen of op wintersport gebruiken we het thermoshirt met lange mouwen en de thermobroek als baselayer in combinatie met een midlayer (trui) en hardshell (jas). In de herfst en lente of tijdens het hiken en in de bergen in de zomer is een combinatie met een midlayer (droog weer) of hardshell (bij neerslag) voldoende. In de zomer gebruiken we het thermoshirt als single layer. Omdat dit thermoshirt nagenoeg geen naden heeft gaat het niet irriteren, dus ook niet wanneer je een rugzak of CamelBak draagt.

Deze reeks bestaat uit een merino thermoshirt met lange mouwen, een merinowollen thermoshirt met lange mouwen met rits, een merinowol thermo T-shirt (korte mouwen) en een merino Woolpower 200 thermobroek.

Het Woolpower 200 thermoshirt was ons meest verkochte product in 2020

Woolpower 400 (de warmste)

De Woolpower 400 serie is met grote afstand onze warmste thermokleding. Het  warme Woolpower 400 merino thermoshirt kan je dragen als baselayer of als midlayer in combinatie met een Woolpower Lite (nadruk op zweetafvoer) of in combinatie met Woolpower 200 thermoshirt (nadruk op warmte). Omdat dit thermoshirt zo tijdloos is dragen we hem zelf ook in het dagelijkse leven over een overhemd of T-shirt. De Woolpower 400 thermobroek draag je onder je skikleding of onder je donzen pak in lapland. Wij gebruiken ze ook tijdens wandelingen in Nederland onder onze wandelbroek.

De Woolpower 400 serie bestaat uit een merinowollen thermoshirt met lange mouwen en een rits, een merino vest zonder mouwen en een merino thermobroek.

Accessoires (altijd handig en onmisbaar)

Merino thermosokken

Je voeten en vooral je tenen hebben het sneller koud. Dit komt omrdat ze zich bevinden aan het uiteinde van je lichaam zijn en er minder bloed naartoe stroomt. Goede thermosokken zijn heel belangrijk tijdens het wandelen of hiken. In de zomer voeren ze je zweet snel af en zo voorkom je blaren en in de winter beschermen ze je voeten tegen de koude. We raden je aan om, zoals bij alle thermokleding, katoenen sokken te vermijden. Ook belangrijk is dat je voeten nog voldoende ruimte hebben om te bewegen in je schoenen. Voor dagelijks gebruik en korte wandelingen adviseren we de Woolpower liner sokken. Voor langere wandelingen (+10km) in de zomer en tijdens normale Nederlandse/Belgische winters raden we je de Woolpower 600 thermosokken aan.

Als de temperaturen wat lager zijn zoals op wintersport raden we de Woolpower 800 thermosokken aan om te gaan wandelen. Ga je extreme omstandigheden opzoeken zoals tijdens een laplandreis of poolexpeditie raden we een combinatie aan van Woolpower linersokken (op de huid) en de Woolpower 600 thermosokken eroverheen ofwel de combinatie tussen de Woolpower linersokken met de Woolpower 800 thermosokken. Deze laatste combinatie is uitermate geschikt voor mensen die snel koude voeten hebben in koude temperaturen.

Merino muts

Wanneer je wandelt, werkt of sport in de kou verlies je veel warmte langs je hoofd. Om je lichaamstemperatuur op peil te houden is een warme muts zeker geen overbodige luxe. Woolpower heeft een muts van merinowol in het gamma. Deze muts hoort tot de Woolpower 400 serie.

Nekwarmer

Het laatste vervelende, maar belangrijke, gaatje dat we nog moeten opvullen is de hals. Je jas met kraag volledig dichtritsen beperkt niet alleen je bewegingsvrijheid, maar geeft ook een vervelend schurend gevoel aan je kin. De merino nekwarmer van Woolpower is de een ideale oplossing. Deze nekwarmer beschermt je hals tegen de wind en de koude. Wanneer de wind vrij spel heeft en tot op je hals geraakt (dunne huid en veel bloeddoorstroming) koel je snel af. Een nekwarmer voorkomt bovendien dat deze koude buitenlucht tussen je baselayer, midlayer en hardshell geraakt.

Besluit

Zoals je gelezen hebt is Woolpower op alle vlakken een uniek merk van duurzame kwaliteitsproducten. Wij, van Thermowear, zijn bijzonder trots dat we deze merino thermokleding mogen verdelen. Voor deze blog hebben we geen enkele compensatie of artikelen van Woolpower gekregen

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »