Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Maandag 14 December 2015

Woolpower, een nieuw merk bij Thermowear

Woolpower thermokleding en thermo ondergoed bestel voortaan bij Thermowear / thermokleding.nl!
Sinds dit seizoen is Thermowear officieel dealer van Woolpower, een mooi merino wol merk uit Zweden. De thermokleding en het ondergoed van Woolpower is tot stand gekomen in samenwerking met het Zweedse leger, dus geschikt voor de veeleisende buitensporter.

De eerste vraag die bij ons opkwam na kennismaking met het merk Woolpower: “Moeten we wel nog een merk met merino wol toevoegen aan onze uitgebreide collectie thermokleding?” Maar na een uitgebreide test van de artikelen van Woolpower konden we niet anders zeggen dan “Ja zeker!”.

Waarin is Woolpower anders dan onze overige merken die werken met merinowol?

Het grootste verschil is de unieke brei wijze van Woolpower, waarbij de binnenzijde van de kleding wordt voorzien van kleine lusjes (als een soort badstof). De stilstaande lucht tussen deze lusjes zorgt voor een zeer goede isolatie en houdt het lichaam lang op temperatuur.

Daarnaast zorgt deze brei wijze ervoor dat het materiaal heel zacht aanvoelt op de huid én dat zweet zeer effectief kan worden afgevoerd en verdampen.

De buitenzijde van de stof ziet er normaal uit en het misstaat absoluut niet om een Woolpower shirt als enkel shirt te dragen, dus zonder iets er overheen. Daarnaast is de Woolpower thermokleding uiteraard uitstekend te gebruiken in het 3-lagen systeem; trui er overheen en wind- of winterjack en klaar voor de kou.

Omdat het materiaal zeer sterk en duurzaam moest zijn bevat de thermokleding van Woolpower naast de 60% merinowol nog een aantal synthetische materialen: polyester, polyamide en elastaan. Deze extra materialen zorgen naast de extra duurzaamheid ook voor een beter vochttransport, snellere droogtijd en betere pasvorm (dan een 100% merinowol artikel).

Het onderhoud van Woolpower thermokleding is zeer eenvoudig. De artikelen kunnen op maximaal 60 graden gewassen worden en zijn zeer snel droog. Alleen geen wasverzachter gebruiken, dit heeft een negatieve invloed op het ademend vermogen.

Woolpower Lite 200, zoals wij nu in de winkel hebben, is verkrijgbaar in unisex maten, dus geen specifieke heren- of damesmodellen. Voor damesmaten kun je onderstaande matentabel aanhouden:

  • XXS = damesmaat 32/34
  • XS = damesmaat 36/38
  • S = damesmaat 40/42
  • M = damesmaat 44/46
  • L = damesmaat 48/50
  • XL = damesmaat 52/54

Alvast veel plezier met je Woolpower thermokleding en mocht je hier nog vragen over hebben dan horen we het natuurlijk graag.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »