Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Zaterdag 18 December 2021

Thermokleding voor op wintersport? Dit heb je nodig!

Advies: thermokleding voor op wintersport

Vind hier de juiste baselayer voor op wintersport

Als je op wintersport gaat dan is een goede set thermokleding een absolute must. Maar niet alle thermokleding is hetzelfde. Het duurste thermo ondergoed is niet automatisch het best voor jouw specifieke omstandigheden en wensen. En te goedkoop thermo ondergoed kan wel eens je hele vakantie verpesten.

Een wintersportvakantie kan een flinke duit kosten, en dan is het natuurlijk zonde als je jouw vakantie laat verpesten door een niet zorgvuldig gekozen set thermokleding. Verkeerd gekozen thermokleding kan bijvoorbeeld zorgen voor een natte rug, schurende naden of koude bovenbenen met het onprettig gevoel.

Mijn advies: bespaar dus niet op thermokleding maar koop iets wat perfect bij je noden aansluit. Daar heb je jaren plezier van.

Om je een beetje op weg te helpen bij het kiezen van het juiste wintersport ondergoed heb ik een overzicht gemaakt van thermokleding die zeer geschikt is voor wintersport. Alle genoemde items zijn van zeer hoge kwaliteit en voldoen aan de hoge eisen die wij als specialist stellen aan thermokleding.

Zo vind je het juiste thermo ondergoed voor de wintersport

Ik heb een onderverdeling gemaakt in 3 groepen naar mate van je inspanningsniveau tijdens de wintersport. Herken je jezelf niet in één van de 3 onderstaande omschrijvingen? Mail me dan even voor een persoonlijk advies.

Ik ga redelijk relaxed de heuvel af, zweet niet heel veel en ik heb behoefte aan wat extra isolatie.

Ik ben redelijk fanatiek, kan ook best wat zweten tijdens de afdelingen en enige isolatie is ook zeer gewenst.

Ik ben bloedje fanatiek, heb het snel warm en kan flink zweten bij het skiën of snowboarden. Doe je aan stevig langlaufen? Dan val je ook in deze categorie.

Ben je toeschouwer tijdens de wintersport? Kies dan voor een van onze warmste series:

Merino skisokken van UYN

Op zoek naar super technische thermosokken die ook nog eens de voordelen van merinowol hebben? dan zijn de thermosokken van Unleash Your Nature de beste keuze! Maar liefst 8 skifederaties kiezen voor de thermokleding en thermosokken van UYN

Accessoires voor op wintersport

Nekwarmer

Een heel belangrijk, misschien wel het belangrijkste, accessoire als je op wintersport gaat. Een nekwarmer vult de laatste gaatjes in spleetjes op rond de nek en voorkomt zo dat koude lucht en wind achter je jas schiet en zo je lichaam bereikt.

Onderhandschoenen, liner gloves, binnenhandschoenen

Veel wintersporters investeren (terecht) in goede water- en winddichte handschoenen. Wij vergelijken binnenhandschoeen veel met sokken. en de werking is ook gelijkaardig. Wij adviseren om onder je handschoenen dunne binnenhandschoenen te dragen. Liner gloves voeren namelijk je zweet supersnel af waardoor je handen droog en warm blijven. Nog een voordeel van het dragen van binnenhandschoenen is dat als je je dikke handschoenen uitdoet je makkelijk iets kan vastnemen zonder dat je handen afkoelen. Handig om de pistekaart te checken of om een biertje te vatten in de apres-ski.

Tip: wij dragen al jaren wanten, wanneer je vingers samen zitten houden ze elkaar warm.

Muts voor onder je skihelm

Safety first! Steeds meer skigebieden verplichten het dragen van een skihelm voor kinderen maar ook voor volwassenen. Uit eigen ervaring weet ik dat een helm je leven kan redden. Skihelmen heb je in verschillende uitvoeringen. Net zoals je sokken draagt in je skibotten en je onderhandschoenen draagt onder je handschoenen draag je ook best een helmmuts onder je skihelm. De helmmuts reguleert de temperatuur en voert je transpiratie zeer goed af. Het voorste gedeelte van deze helmmuts van Craft is winddicht en vermindert zo het risico op een "brainfreeze".

Heb je nood aan extra advies? stuur me dan even een mailtje ([email protected]), dan helpen we je graag verder!

 

 

  • Thermowear

    Geplaatst op vrijdag 23 februari 2018 20:18

    Hi Erica,

    Stuur ons even een e-mail met je gegevens, dan kijken we direct even wat we kunnen doen.

    Alvast bedankt en een fijne dag!

    Daniel van den Hoek / Thermowear

Toon meer

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »