Klantenservice
0
Sluiten
Thermokleding.nl - Woensdag 14 Oktober 2020

Verleng je golfseizoen!

Thermo ondergoed voor golfers

Mijn doel niet gehaald

Dit golfjaar is het niet gelukt om (eindelijk) mijn single handicap te halen. Ik blijf voorlopig hangen op handicap 12,4. Volgend jaar doe ik een nieuwe poging. Om het balgevoel te behouden ga ik mijn swing onderhouden door regelmatig te spelen. Sommige golfers gaan omwille van de kortere dagen en het koude weer in winterslaap. Maar da's niets voor mij! Ik vind een goed onderhouden golfcourse op zijn mooist in het najaar. Oké, je verliest je bal wel eens onder afgevallen bladeren, en hij rolt voor geen meter op een drassig terrein, maar je krijgt er wel waanzinnig mooie natuur voor in de plaats. Met wat geluk zie je zelfs een hert of een ree op zondagochtend. Met het zicht op volgend seizoen is het belangrijk om voldoende te blijven golfen. 2023 wordt mijn golfjaar!

Spelbreker

Ik hoor regelmatig van verschillende golfers dat ze tijdens de herfst en winter minder spelen omwille van de koudere temperaturen. Niets zo vervelend als het koud hebben, dat kruipt in je kleren! Als je het koud hebt ga je verkrampen en komt je soepele swing in gevaar. Wanneer je swing niet gaat zoals je wilt, haal je niet je niveau. Met als resultaat dat je achteraf in het clubhuis zit te balen als een stekker en je geen zin hebt om volgende week terug te komen! Hoe kan je dan wel op temperatuur blijven zonder bewegingsvrijheid te verliezen? Met de juiste kleding!

Waar ga ik de baan mee op?

Om het lekker warm te hebben draag ik het liefst verschillende laagjes, zonder aan bewegingsvrijheid in te boeten. Als baselayer, die ik direct op mijn huid draag, kies ik meestal voor een Merino wollen thermoshirt met lange mouwen en een Merino wollen thermobroek. Het thermoshirt van Woolpower is dankzij de langere rug ideaal om mee te golfen. Tijdens je swing blijft je volledige rug namelijk bedekt.

Afhankelijk van de buitentemperatuur kies ik voor de thermobroek 200 (in de herfst) of de thermobroek 400, de warmste thermobroek (in de winter) van Woolpower. Als tweede laag draag ik de Woolpower 400 trui met rits en opstaande kraag. Als buitenbroek draag ik mijn regenbroek van Sunderland gewoon over mijn thermobroek. Enkel als het regent draag ik ook de bijhorende jas. Omdat je veel lichaamswarmte verliest via je hoofd is het ook belangrijk om een pet of muts te dragen.

De boxershort ontwikkeld voor golfers

Dagelijks, en dus ook als ik de baan opga, draag ik mijn 2UNDR Swingshift boxers. 2UNDR is een Canadees merk dat de officiële ondergoed-partner is van Ryder Cup team USA. Deze boxers zijn speciaal ontwikkeld voor het golfen en hebben zelfs een apart zakje voor je zaakje. Hiermee voorkom je de zo vervelende schuurzak. Ook je sokken zijn belangrijk. Draag zeker ook sokken die voldoende isoleren.

 

Woolpower

Woolpower is een Zweeds merk dat enkel werkt met de beste merinowol. Ze hebben de productie volledig in eigen handen en besteden veel aandacht aan het welzijn van hun werknemers, maar ook aan de manier waarop de merinowol verkregen wordt. Naast de strenge selectie van de beste Merino wol gebruiken ze ook een uniek procedé om de wol te weven. Zowel de 200- als de 400-serie zijn gemaakt met de befaamde 'Terry-knit' Ullfrotté Original. Het merinogaren wordt langs de binnenkant van het kledingstuk in 'lus-vorm' geweven. Hierdoor kan er meer lucht vastgehouden worden. Dit zorgt voor een nog betere isolatie. Tegelijkertijd is deze manier van weven ideaal voor het transport van vocht naar de buitenkant van het kledingstuk waar het kan verdampen. Het is dus zeer aangenaam om rechtstreeks op de huid te dragen.

Dus pak je clubs en ga de baan ook op tijdens de koudere maanden van het jaar! Met de bovenstaande tips haal je alles uit het volledige golfseizoen.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »