Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Maandag 26 November 2018

Thermo ondergoed van merino wol, deze merken zijn goed

Ben je op zoek naar thermokleding met merino wol, dan zijn er best veel merken waar je uit kan kiezen. Ze zijn lang niet allemaal hetzelfde en elk kledingmerk heeft zo zijn eigen specifieke eigenschappen. Thermowear helpt je met kiezen en noemt een aantal merken die goed merino wol thermo ondergoed maken.

Maak een keus uit deze twee kledingmerken die gebruik maken van merino wol in de thermokleding

Als je voor thermokleding wil gaan dat bestaat uit 100% merino wol dan kun je een keus maken uit het ondergoed van Icebreaker uit Nieuw Zeeland of het ondergoed van Devold uit Noorwegen. Beide maken gebruik van zeer hoge kwaliteit merino wol en bieden verschillende series aan die elk hun eigen markt bedienen.

Icebreaker heeft drie belangrijke series op het gebied van merino ondergoed en die lopen van dun tot dik.

Icebreaker Ultra Light ondergoed

De dunste versie is de Icebreaker Ultra Light serie en die is gemaakt van 150 grams merino wol per vierkante meter stof. Hier zit een kleine hoeveelheid synthetisch materiaal doorheen geweven om het thermo ondergoed zo sterker te maken.

Dit ondergoed draag je vooral in de warme maanden van het jaar, met uitzondering van de hemden en onderbroeken. Deze shirts en boxers kun je ook prima in de winter onder je gewone kleding dragen. Het ondergoed is gericht op comfort en heeft doorgaans een prettig sluitende of losse pasvorm.

Merinowol thermokleding voor dagelijks gebruik, het hele jaar door

Als het wat kouder wordt is de Icebreaker 200 merino wol ondergoed een goede keus. Dit thermo ondergoed heeft een “dikte” van 200 gram merino wol per vierkante meter stof en valt daarmee in de Light categorie op het gebied van isolerende onderkleding.

De Icebreaker merino 200 serie draag je eigenlijk het hele jaar door. Ofwel gewoon zo als enkele laag, ofwel onder andere kleding. De thermokleding zorgt voor een isolerend effect omdat het goed is in het vasthouden van lichaamswarmte, maar toch niet zo warm is dat je er in de warme maanden van het jaar geen kant mee op kan.

Zoek je iets dat all-round is en je vaker wilt gebruiken dan alleen in de winter, dan is de Icebreaker 200 merinowol thermokleding een hele goede keus.

Merino wol ondergoed voor de wintersport?

Een stapje warmer is de Icebreaker Merino 260 thermokleding. Deze bevat 260 gram merino wol per vierkante meter stof en is daarmee een behoorlijk stuk warmer dan de thermokleding uit de 200 kledinglijn. Dit ondergoed is gericht op het warm houden van je lichaam als het koud is. Je draagt deze thermische onderkleding van merino wol op wintersport, tijdens het wandelen in de kou of als je van winterkamperen houdt. De stof voelt heel behaaglijk aan en is in staat om veel warmte voor een lange tijd vast te houden.

Ook Devold is gemaakt van merinowol

Het tweede merk dat ik graag wil noemen is de thermokleding van Devold. Dit ondergoed van merinowol komt uit Noorwegen en heeft iets meer mogelijkheden en specialisaties als het aankomt op toepassing en gebruik.

De Devold Breeze is een echte baselayer voor de zomermaanden en heeft als doel je lichaam lekker fris en fruitig te houden als het warm is buiten. Echt super fijne kleding om te dragen als het buiten 30 graden is.

De Devold Hiking thermokleding bevat 100% merino wol en is vergelijkbaar met de Icebreaker 200 thermokleding. Het grote voordeel van de Hiking onderkleding is dat de mouwen en het rugpand wat langer zijn dan gemiddeld. Ben je wat langer of wil je gewoon graag nét even wat extra lengte op de armen, dan is de Devold serie de beste keus.

Een lange wandeling met een merino wol thermoshirt van Devold is super comfortabel

Devold Hiking merinowol thermokleding draag je natuurlijk niet alleen als je gaan wandelen of hiken, maar ook als je overdag gewoon lekker je ding doet en behoefte hebt aan een fijn extra warm laagje om je lichaam. Vrij breed inzetbaar, maar komt het beste tot zijn recht bij outdoor activiteiten.

Ga je in de kou serieus bewegen dan is de Devold Duo Active fijn om te dragen. Deze thermische kleding bevat naast merino wol ook polyamide en deze twee materialen samen zorgen voor een heel goede isolatie en een uitstekende zweetafvoer. Ook deze merino kleding is weer geschikt om dagelijks te dragen in de winter, maar komt het best tot zijn recht als het echt koud is.

Voor wie meer wil en behoefte heeft aan echt warm ondergoed (zie ook ons andere blog over het warmste en dikste thermo ondergoed), maar niet per se het allerdikste ondergoed aan wil, is de Devold Expedition precies wat ie zoekt.

Met Devold Expedition merino wol thermokleding kun je écht de kou in

De Devold Expedition bestaat uit 90% merino wol en 10% polyamide. Deze combi staat garant voor een super fijne baselayer waar je de echte kou mee in kan. Lange winterwandelingen door snijdende wind en vrieskou, hondensledetochten door Lapland of een bezoek aan de Poolcirkel: deze thermokleding brengt je een heel eind!

Merino wol thermo ondergoed van Icebreaker of merinowol thermokleding van Devold zijn beiden geschikt om te dragen onder gewone kleding, maar komen natuurlijk het best tot zijn recht als het draagt volgens het lagen principe: je begint met een merinowol baselayer, dan een isolerende laag (meestal een soort fleece of tussenjas van dons), aangevuld met een hardshell die je beschermt tegen wind en regen.

WIl je meer informatie over de merinowol thermo onderkleding voor de winter, laat dan een berichtje achter op de website, of stuur ons een mailtje zodat we jou advies op maat kunnen geven.

  • Philippe

    Geplaatst op woensdag 3 november 2021 17:43

    Hey Claudia, wat cool, maar we gaan zorgen dat jullie warm blijven! Wij zijn een aantal keren in Lapland geweest. iets om nooit te vergeten! We hebben alle activiteiten meermaals gedaan! De sledetocht is echt de koudste. Het advies in verband met thermokleding is nogal uitgebreid. graag had ik met jou gechat of gemaild. U mag ons altijd mailen (info (((at/thermokleding.nl) dan spreken we eens af op de chat! hopelijk tot snel

Toon meer

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »