Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Vrijdag 18 November 2022

De warmste en dikste thermokleding komt uit Zweden

De warmste thermokleding 

Hoe dikker hoe warmer, zullen ze in Zweden gedacht hebben

Woolpower is een Zweeds kledingmerk dat thermokleding en midlayers van merino wol maakt voor onder andere het Zweedse leger en omdat ze toch al machines hebben staan, produceren ze ook thermo ondergoed voor jou en mij. Nou ja, ze produceren het natuurlijk vooral voor de mensen die in Zweden wonen, want daar is het pas écht koud in de winter!

Woolpower heeft er voor gekozen om niet ingewikkeld te doen met de thermokleding die ze maken. De collectie is erg overzichtelijk en zelfs zo simpel dat ze de thermoshirts en thermobroeken unisex hebben uitgevoerd. Daarnaast zijn de reeksen van Woolpower multifunctioneel en heel aangenaam om dragen.

Woolpower: De sterkste thermokleding die tegen een stootje kan

Omdat Woolpower deze thermokleding ontwikkeld heeft voor EN in samenwerking met het Zweedse leger kan je er zeker van zijn dat het thermo ondergoed van Woolpower echt ijzersterk is en tegen een flinke stoot kan. Dit maakt dat deze thermokleding zeer populair is bij klanten die graag die de thermokleding willen gebruiken in extreme condities. 

We vallen direct met de warmste deur in huis:

Woolpower 400: het warmste thermo ondergoed

Maak kennis met Woolpower 400, het dikste en warmste thermo ondergoed

De Woolpower 400 thermokleding is het dikste thermo ondergoed van en is multifunctioneel; je kan deze warme thermokleding dragen als baselayer (eerste laag), of als midlayer (2de laag) . Hoe dat zit, leggen we graag even uit.

Oorspronkelijk is de Woolpower 400 gemaakt om te dragen als midlayer. Dus net zoals je een fleecevest of soortgelijke midlayer zou dragen. Maar omdat de stof zo fijn op de huid draagt en het soms écht koud is, kun je er ook voor kiezen om onder je 400 thermoshirt niets te dragen en er dus iets overheen te dragen.

Draag het warme thermo ondergoed direct op de huid...

In Nederland wordt de Woolpower 400 thermokleding het vaakst direct op de huid gedragen. Dus met niets er onder. Super warm en comfortabel dus. Er overheen draag je je tussenjas, fleece of je regenjack bijvoorbeeld. Je draagt dan het dikste en warmste thermo ondergoed direct op je huid en profiteert dan optimaal van het isolerende effect van merinowol.

… of combineer de thermokleding met ander thermo ondergoed

Heb je nog een Woolpower Lite shirt liggen? Of een Devold Breeze thermoshirt? Of een Icebreaker Merino Anatomica Crew misschien? Dan doe je eerst die aan en daar overheen de Woolpower 400 merinowol thermokleding. Dan draag je de 400 serie dus als midlayer of als trui.

Kan allebei.

Voor wie het echt koud heeft in de winter en op zoek is naar het dikste en warmste thermoshirt of thermobroek is de Woolpower 400 thermokleding de beste keus. Het dikke thermo ondergoed houdt veel warmte vast (veel meer dan de 200 serie) en heeft een zeer aangename pasvorm. De stof kriebelt niet, gaat niet ruiken en is te combineren met andere (ook normale) kleding.

De 400 serie van Woolpower wordt gedragen als je echt de kou gaat opzoeken (denk aan sledetochten door Scandinavë, een bezoek aan IJsland of Lapland of wandeltochten door een sneeuwgebergte), behoefte hebt aan een extra laag warme thermokleding of wanneer je bijvoorbeeld minder valide bent en je moeite hebt om je lichaamswarmte goed vast te houden.

Thermowear tip: deze thermokleding is ook geschikt als thermokleding voor het duiken met een droogpak, als thermo onderlaag onder je motorkleding of wanneer je voor je werk op veel met een brommer op pad moet.

Met de dikke en warme Woolpower thermokleding kun je de hele winter vooruit en zul je het niet snel koud krijgen.

Ullfrotté: het geheime wapen van Woolpower

Aan de binnenzijde van het thermo ondergoed zitten lusjes en al die lusjes bij elkaar (het ziet er bijna uit als een soort badstof) zorgen voor holle ruimten waarin stilstaande lucht vastgehouden wordt. Deze stilstaande lucht zorgt voor een perfecte isolatie van je lichaamswarmte. Omdat het voor het lichaam vrij eenvoudig is om deze stilstaande lucht op de juiste temperatuur te houden waardoor je lichaam veel minder hard zijn best hoeft te doen om afkoelen te voorkomen. Je kan dit het beste een beetje vergelijken met een spouwmuur van een woning, de stilstaande lucht geeft een goede bescherming tegen de kou die van buitenaf probeert binnen te dringen. De Woolpower 400 en de Woolpower 200 zijn uitgerust met unieke Woolpower-lusjes.

Woolpower 200: Warmer dan een 200 grams kwaliteit van andere merken.

Een andere reeks van Woolpower die gebruik maakt van de Woolpower-lusjes is de 200 serie. Het materiaalgewicht van 200gr per m² maakt dat deze thermokleding de perfecte allrounder. Dit thermoshirt kan je heel het jaar door dragen als het warmer is als single layer (enkele laag) en als het kouder is in combinatie met een midlayer of hardshell. De combinatie tussen de Woolpower lusjes en de breitechniek maakt dat de Woolpower 200 thermokleding warmer is dan de 200 grams kwaliteit van andere merken. Dit thermisch ondergoed is ook dikker dus minder geschikt om te combineren met te dragen onder je overhemd of blouse.

Woolpower Lite: De lichtste merino baselayer van Woolpower

De lichtste baselayer van Woolpower heet de Lite serie. Dit is een baselayer van 80% merino wol en is geschikt om in de warme maanden van het jaar als enkele laag te dragen en in de wintermaanden te combineren met bijvoorbeeld de warmste thermokleding van Woolpower.

Het goed sluitende ondergoed is gericht op het afvoeren van zweet, terwijl het zo goed mogelijk probeert samen te werken met je lichaam; het laat warmte los als het te warm is en houdt het vast als het te koud wordt. Woolpower Lite is dan ook geschikt voor stop and go activiteiten, stevige wandelingen of intensieve wintersporten.

 

 

  • Philippe Haesendonckx

    Geplaatst op zondag 11 december 2022 12:56

    Bedankt voor je reactie! De Woolpower thermokleding is echt iets bijzonder!

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »