Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Dinsdag 26 Mei 2015

Sportkleding voor training of sportschool

Goede sportkleding is belangrijk als je gaat sporten. Thermowear adviseert je over goed sportondergoed.

Sportkleding voor training of sportschool

We kunnen het niet vaak genoeg roepen, maar draag goede sportkleding als je gaat sporten. Nog veel te vaak zie ik in het weekend de sporadische sporter het bos in hobbelen of fietsen met een katoenen sportshirt aan. Niet doen. Krijg je spijt van. Niet alleen de topsporter, maar ook de beginnende sportman of sportvrouw moet goede sportkleding dragen.

Waarom moet je sportkleding dragen?

Sportkleding heeft een aantal functies die specifiek ontworpen zijn om gedragen te worden als je intensief gaat bewegen. Het maakt niet uit of je gaat hardlopen, fietsen, wandelen, fitnessen of snelwandelen, goede sportkleding helpt je om je prestaties te verbeteren door je lichaam te helpen met het afvoeren van transpiratievocht en het op temperatuur houden van je lichaam.

De meeste sportkleding is voorzien van speciaal gefabriceerde ventilatiezones en klimaatzones die soms voorzien zijn van mesh materiaal. Dankzij deze specifieke zones kan er goed geventileerd worden. En warm krijg je het altijd als je gaat sporten, dus die hitte moet er uit kunnen. De mesh zones in goede sportkleding doen precies dat, ze zorgen voor een natuurlijkere luchtstroom tussen je huid en de sportkleding en zo word er warme (en vochtige) lucht afgevoerd naar buiten toe. De hitte kan prima ontsnappen waardoor je lichaam koeler blijft.

Sportkleding en zweten

Craft sportkleding voor heren. Craft sportkleding voert zweet af en verkoelt het lichaam.
Een ander heel fijn kenmerk van goede sportkleding is dat ze niet zo goed tegen zweet (transpiratievocht) kunnen. Je lichaam raakt warm tijdens het sporten en een warm lichaam word vaak nat van het zweet. Logisch, want je lichaam probeert met dit zweet je lichaam te koelen. Echter, een te veel aan zweet is niet zo fijn dus zou het niet geweldig zijn als je het te veel aan zweet kan afvoeren naar de buitenlucht? De sportkleding die gemaakt is voor intensief sporten is allemaal gemaakt van sneldrogend en ademend materiaal dat goed is in het doorvoeren van zweet. Het zweet word van je lichaam geplukt (opgezogen, als het ware) en direct getransporteerd naar de buiten kant, waar het vervolgens verdampt.

Er zal altijd een laag zweet achter blijven op je lichaam, omdat je zonder zweet niet goed kan koelen. Echter, met de beste sportkleding aan zal je droger blijven dan wanneer je gaat sporten in een katoenen T-shirt. Met een droger lichaam kun je beter presteren dan met een zeiknat lichaam en dat geldt ook voor hoe heet je het hebt. Sportkleding voor de zomer geeft een verkoelend effect op je huid en dat heeft positieve effecten op je prestaties.

Sportkleding, de conclusie van goed sport ondergoed

Wanneer je ook maar dènkt te gaan zweten tijdens het sporten is het al de moeite waard om sportkleding te dragen. Sportkleding verkoelt je lichaam en houd je droger waardoor je beter presteert en je lekkerder in je vel zit. En lekkerder sporten willen we allemaal toch?

Twijfel je over het maken van de juiste keus sportkleding? Dan kun je bij Thermowear terecht voor advies. Wij geven je gratis advies zodat de sportkleding kan vinden die je nodig hebt. Je kan contact opnemen met Thermowear via e-mail of telefoon.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »