Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Zondag 14 December 2014

Wintersport ondergoed, tips van de specialist!

Wintersport ondergoed, wat is het beste?
Weet jij waar je op moet letten wanneer je wintersport ondergoed gaat kopen? Thermowear geeft je een aantal tips waar je rekening mee moet houden zodat je lekker onbezorgd van de wintersport kunt genieten.

Als je op wintersport gaat is het belangrijk aandacht te besteden aan goed thermo onderdoed. Dat is minstens zo belangrijk als de aandacht die je besteed aan goede skischoenen of ski's.

Het duurste warme ondergoed is lang niet altijd het beste ondergoed. Zeker niet als je goed nagaat waar je het voor wilt gebruiken. Thermowear zal je niet op pad sturen met het aller-dikste thermo ondergoed als je een fanatiek snowboarder of skiër bent. Binnen een uur sta je met je jas uit op de piste je plof-hoofd te luchten omdat de hitte van je lichaam nergens heen kan. Bah!

Wintersport ondergoed

Als je op wintersport gaat is het belangrijk rekening te houden met thermokleding dat ook zweet kan afvoeren in plaats van je alleen maar warm kan houden. Je beweegt immers veel in de sneeuw op wintersport, dus je produceert ook zweet. Met het allerdikste thermo ondergoed kan dat zweet helemaal nergens heen met als gevolg dat je alsnog zeiknat van het zweet op de piste staat.

Met nat ondergoed wordt je ook niet meer warm en krijg je last van koude rillingen. Ook is de kans op blessures groter omdat je je spieren verkeerd gaat gebruiken en je niet prettig meer in je vel zit. Een foutje is dan zo gemaakt!

Wintersport ondergoed moet voldoen aan het warm houden van het lichaam en het afvoeren van zweet. Vooral omdat je je veel bezig houdt met stop-and-go activiteiten in de sneeuw is deze combinatie erg belangrijk.

In het assortiment van Thermowear op onze website www.thermokleding.nl vind je een overzicht van thermokleding die hier perfect geschikt voor is. Vaak is dit een combinatie van merino wol en een synthetisch materiaal, maar het kan ook een andere combinatie zijn.

Als het aan Thermowear ligt dan is onderstaande thermokleding de moeite waard om te bekijken voor je tot aanschaf over gaat van thermo ondergoed voor de wintersport.

In willekeurige volgorde is dat:
1. Helly Hansen Freeze thermoshirt met Lifa T3 en merino wol (heren thermoshirt / dames thermoshirt)
2. Icebreaker Merino thermo ondergoed
3. Odlo Evolution Warm thermokleding (dames wintersport ondergoed / heren wintersport ondergoed)

Je doet er goed aan om bovenstaande kleding eens mee te nemen in je vergelijkingen als je op zoek gaat naar goed wintersport ondergoed.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »