Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Donderdag 2 Februari 2023

Schaatsen en thermo ondergoed. Deze thermokleding is geschikt.

Thermokleding om in te schaatsen

Oh-oh, hoorde jij het ook laatst op de radio en televisie bij het journaal? Ik hoorde het woordje schaatsen! Nou, als ik dát hoor, dan vliegen bij mij meteen alle stoppen door, want schaatsen op natuurijs is echt het mooiste dat er is om te doen in de winter. Vergeet al die sneeuwballen, wandelingen met snert en goed bedoelde kuiertochten op lange latten. Nee, schaatsen dat is het.

Maar wat trek je aan als je gaat schaatsen?

Als je schaatst maak je jezelf vaak drukker dan je denkt en dat betekent dat je zo af en toe best wel eens wat kan zweten tijdens je schaatsrondje over het natuurijs. Daarom doe je er goed aan thermo ondergoed te nemen dat je niet alleen warm houdt, maar ook zorgt voor het afvoer van transpiratievocht. Zweet dus.

Zweten doen we allemaal, ook als we stilstaan. En dat zweet op je lichaam en in de kleding zit zorgt er voor dat je op den duur last krijgt van koude rillingen. Je lichaam probeert uit alle macht het lichaam zelf te koelen, maar tegelijkertijd is het ook bezig om het te veel zweet dat om je heen blijft hangen warm te houden, omdat je anders teveel afkoelt. Van binnen kook je, van buiten ben je net een ijspegel.

Craft thermo ondergoed kun je dragen als je gaat schaatsen

Een van de merken die is Craft. Craft heeft een serie die Craft Active Extreme X heet en die is er op gericht om gedragen te worden tijdens hoge mate van inspanning als het buiten koud is. Het isoleert je lichaam en voert zweet af weg van je huid.

Craft Extreme X is bij uitstek geschikt voor de fanatieke schaatser. Die er nog even een tandje bij zet en gaat voor nóg een rondje. Een hoge mate van inspanning en vrieskou, dan is Craft Extreme X de thermokleding die je onder je schaatskleding draagt.

Thermokleding van merinoswol houdt je warm en voert je zweet af

Over de unieke thermische eigenschappen van merino kunnen we wel een tijdje doorgaan. Merinowol draag je bij lage of medium intensiteit. Kies voor merinoswollen baselayers met een medium dikte. Merinoo 200 en Icebreaker 200 zijn hiervoor uitermate geschikt. Een bijkomend voordeel is dat het draagcomfort en "touch" van merinoswol zeer aangenaam is

Ook Odlo Active Warm ECO is geschikt om te dragen onder je schaatskleding

Ben je iets minder fanatiek, maar wil je toch graag warm blijven tijdens het schaatsen, dan kun je beter voor de Odlo Warm thermo ondergoed gaan. Dit thermo ondergoed is van binnen geborsteld en houdt daardoor iets meer lucht vast. Deze stilstaande lucht is door het lichaam makkelijk te isoleren waardoor je het langer uithoudt in de kou.

De Odlo Active Warm ECO thermokleding is er ook nog in een een nóg dikkere variant, maar die raden wij niet aan voor het schaatsen. Dat zou te warm zijn.

Thermokleding van Helly Hansen, Lifa Merino.

We hebben het al gehad over synthetische thermokleding (Odlo en Craft) en over merinoswollen thermokleding. De baselayers van Helly Hansen uit de Lifa Merino reeks combineren de eigenschappen van deze twee materialen. Je geniet van de warmte van merino en de snelle zweetafvoer van een syntetische baselayer. 

Heb je nog vragen over welke thermo onderkleding het beste is voor het schaatsen dan kun je altijd even een reactie achter laten of een e-mailtje sturen. We helpen je graag verder.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »