Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 20 Mei 2015

Review - Odlo Evolution thermo ondergoed

Odlo Evolution Warm of Odlo Evolution Light. Weet jij het verschil tussen de verschillende series van Odlo Evolution? Thermowear Magazine legt het uit.

Odlo Evolution thermokleding en sportondergoed

Bij intensief sporten is het prettig als het vrijgekomen zweet snel wordt afgevoerd, zodat je huid langer droog blijft en dat je tijdens het sporten niet wordt belemmerd door je sportkleding of sportondergoed. Met deze wensen is Odlo een aantal jaren geleden hun test- en ontwikkelcentrum ingedoken en daar is een nieuwe kledinglijn uitgekomen: Odlo Evolution.

Van iedere kledinglijn van Odlo thermokleding, zoals Light en Warm thermo ondergoed, is naast de reguliere sluitende thermokleding ook deze strakkere uitvoering beschikbaar met de toevoeging ‘Evolution’ in de naam.

Odlo Evolution materiaalsamenstelling

Odlo Evolution staat voor goed sluitende thermokleding en sportondergoed welke zeer geschikt is voor activiteiten met een iets hoger tot zeer hoog inspanningsniveau. Daarbij kun je denken aan alle activiteiten waarbij je beweegt en zweet produceert: stevig wandelen, fietsen, hardlopen, mudrace, skiën, schaatsen, etc.

Odlo Evolution thermokleding is zeer elastisch en sluit hierdoor goed aan op het lichaam. Odlo Evolution zit dus iets strakker dan de ‘normale’ thermo ondergoed van Odlo. Dit heeft als voordeel dat het zweet zeer snel van het lichaam kan worden getransporteerd, zodat je huid zolang mogelijk droog blijft.

Odlo Evolution thermokleding.

Als je kijkt wat bijvoorbeeld de verschillen zijn tussen de Odlo Warm ondergoed en Odlo Evolution Warm thermo ondergoed, dan zie je dat ze beiden een specifieke doelgroep hebben. De ‘normale’ Odlo Warm onderkleding heeft een sluitende pasvorm en geborstelde binnenzijde die zorgt voor een zacht en warm gevoel aan de huid. Ideaal voor koudere dagen en niet al te intensieve activiteiten. De Odlo Evolution Warm thermokleding is veel elastischer, zit dichter op de huid en het materiaal is gladder. Hierdoor is een beter en sneller zweetafvoer mogelijk en zal je niet beperkt worden in je bewegingsvrijheid. Ideaal voor intensief bewegen.

De dikte van beide materialen is ongeveer hetzelfde, alleen door de andere materiaalsamenstelling en breitechniek zijn het twee compleet verschillende artikelen.

Naast de nauwere pasvorm heeft Odlo Evolution ondergoed nog een paar andere eigenschappen die deze kleding zeer geschikt maken voor intensievere activiteiten:

Minimum aantal naden

Tijdens het bewegen wil je dat je sportondergoed of thermokleding op geen enkel punt gaat irriteren, en al zeker niet op plekken met overbodige naden. Die overbodige naden zijn bij Odlo Evolution onderkleding niet te vinden, maar de thermokleding is niet compleet naadloos. Enkele noodzakelijke naden zijn wel aanwezig, maar ze zijn minimaal en daarnaast niet aanwezig op plekken waar veel wrijving plaats vindt.

Klimaatzones

Om Odlo Evolution thermisch ondergoed nog geschikter te maken voor intensief bewegen worden er tijdens het breiproces verschillende klimaatzones aangebracht. Deze zones kunnen verschillen in dikte en in structuur waardoor je een grote diversiteit aan eigenschappen kunt combineren in één artikel. Dikker op de plekken waar je graag wat extra isolatie wilt, zoals op de schouders of knieën. En dunner en een meer open structuur op plekken waar doorgaans snel gezweet wordt, zoals op de rug of onder de oksels.

De klimaatzones zorgen er dus voor dat je lichaam zo lang mogelijk op een optimale temperatuur kan presteren en dat de huid zo lang mogelijk droog en comfortabel aanvoelt. Daarnaast zijn de zones in dameskleding specifiek voor dames en zones in herenkleding specifiek voor heren ontwikkeld.

Odlo Evolution thermokleding, wat is het verschil?

Alle Odlo Evolution kleding is zeer geschikt voor intensief bewegen, behalve de Odlo Evolution X-Light (de dunste en koelste lijn). Deze lijn is geschikt voor alle activiteiten waarbij zeer snel zweetafvoer gewenst is, dus ook bij weinig bewegen in zeer warme omstandigheden.

  • Odlo Evolution X-Light: puur voor zeer snel zweetafvoer, geschikt voor alle activiteiten tijdens warmere omstandigheden
  • Odlo Evolution Light: snel zweetafvoer en minimale isolatie, geschikt voor intensief bewegen tijdens voorjaar, najaar en winter
  • Odlo Evolution Warm: snel zweetafvoer en goede isolatie, geschikt voor intensief bewegen tijdens de wintermaanden
  • Odlo Evolution X-Warm: snel zweetafvoer en extra goede isolatie, geschikt voor intensief bewegen bij zeer koude temperaturen
  • Odlo Evolution thermokleding en sportondergoed is leverbaar in zowel dames- als herenuitvoeringen en in diverse kleurstellingen.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »