Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Dinsdag 3 Mei 2016

Odlo Cubic ondergoed Of Odlo Evolution Light?

Draag je liever Odlo CubicLight ondergoed of Odlo Evolution Light ondergoed tijdens het sporten? Of nou ja, sporten, je kan het ook gewoon dragen als je gaat wandelen of als je aan het reizen bent bijvoorbeeld.

Odlo Cubic ondergoed

Odlo Cubic ondergoed is zo samengesteld dat er een soort kubus structuur ontstaat in de stof en deze structuur zorgt er voor dat er lucht kan worden vastgehouden in de holle ruimtes die ontstaan. Deze stilstaande lucht is door het lichaam uitstekend te gebruiken om zichzelf beter te isoleren tegen plotselingen temperatuurschommelingen. Ook maken deze openingen (die je bijna niet ziet) het mogelijk om uitermate goed te ventileren. Warme lucht dat zweet bevat kan hierdoor snel ontsnappen en doorgevoerd worden naar de volgende kledinglaag, of direct naar buiten toe, waar het verdampt.

Odlo Cubic ondergoed is zeer snel droog (even uithangen in de wind is al voldoende om een thermoshirt snel te laten drogen) en is erg licht van gewicht. Het draag op de huid heel fijn, ook als het nat is. Het blijft niet aan de huid plakken, dus je kan je lekker blijven bewegen als je flink aan het sporten bent. Het Odlo Cubic Light ondergoed zit minder strak dan het Odlo Evolution ondergoed, maar sluit wel zeer goed aan op het lichaam.

Odlo Evolution Light ondergoed

Odlo Evolution Light thermo ondergoed is een iets dikkere kledinglaag die geschikt is voor vier seizoenen. Je kan er van alles mee doen, maar het fijnste is het Odlo ondergoed wanneer je er flink in gaat sporten. De strakke pasvorm is in staat om zweet af te voeren en je lichaam op de juiste temperatuur te houden.

Het grootste verschil met de Odlo Cubic thermokleding is dat de Odlo Evolution Light thermokleding strakker zit en beter isoleert. De Cubic gedruik je dan ook vaker als het warm is, terwijl de Evolution Light thermo ondergoed gedragen wordt als het wat frisser is.

Conclusie: draag het ondergoed dat het beste bij jou past. 

Wanneer je behoefte hebt aan een super snelle droging en je wil niet gehinderd worden door het ondergoed dat je draagt, dan is de Odlo Cubic een uitstekende keus. Heb je iets meer behoefte aan een strakke baselayer die je lichaam isoleert en daarnaast zweet afvoert, dan kun je de Odlo Evolution Light serie nemen.

Welke serie je ook kiest, in principe kun je met beide thermo ondergoed series uit de voeten als je gaat wandelen, sporten in de open lucht of een soortgelijke fisieke inspanning doet. Als je alleen binnen gaat sporten dan is de Evolution serie niet zo'n beste keus.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »