Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Donderdag 7 Augustus 2014

Odlo Cubic Light - ondergoed met kubusstructuur

Alles wat je wilde weten over Odlo Cubic Light thermo ondergoed. Wat is het, hoe werkt het en wat is een kubusstructuur?! Lees het in onze review.

Ik hoor je denken: Ondergoed met kubusstructuur? Wat is dat nou weer voor iets nieuws? Echt nieuw is het zeker niet, want Odlo heeft dit product al jaren op de markt. Het mooie is wel dat het ieder jaar weer een beetje beter wordt dan het het al was.

Maar wat is het? Odlo Cubic Light met kubusstructuur?

Odlo Cubic Light is een serie uit de collectie van Odlo, net zoals de Evolution een serie is en de Revolution ook een serie is. De Cubic Light, de naam zegt het al, is gemaakt van 100% polyester (net als bijna al het ondergoed dat door gaat voor thermokleding) en dusdanig samengesteld dat er een soort kubusstructuur ontstaat in de stof.

Deze kubusstructuur is in staat om luchtkamertjes te creëren die zorgen voor extra ventilatie en het vasthouden van lucht. Stilstaande lucht in de kamertjes isoleren het lichaam zeer goed en bieden direct de mogelijkheid om zweet (transpiratievocht) snel naar buiten toe af te voeren waar het kan verdampen.

Odlo Cubic Light, een close up van het materiaal.
Juist door het gebruik van deze structuur kun je de thermokleding eigenlijk vier seizoenen dragen, omdat het én goed zweet afvoert, maar ook isoleert. Weliswaar met mate, maar wanneer je bijvoorbeeld zeer intensief gaat sporten in de kou, dan is het dragen van een Cubic shirt of zweethemd het proberen waard. Met name de serieuze sporters zullen bij mild tot koud weer ook veel baat hebben bij deze onderkleding voor het sporten. Ben je wel een sporter maar geen professional, dan werkt het ondergoed perfect in de zomer en het najaar.

Alhoewel het thermo ondergoed van Odlo isoleert, houdt het je natuurlijk niet zo warm als dik en warm thermo ondergoed. Misschien kunnen we beter spreken van temperatuurregulatie, in plaats van isolatie om verwarring te voorkomen.

Wanneer draag ik Odlo Cubic Light thermo ondergoed?

Wij adviseren je het Odlo Cubic ondergoed te dragen wanneer je lekker gaat wandelen, wil hardlopen of wanneer je lekker in je vrije tijd leuke dingen aan het doen bent en bij al deze activiteiten van plan bent te gaan zweten in warme tot milde omgevingen. De thermokleding is dus vrij breed inzetbaar en dat maakt het ook zo prettig om het dagelijks te dragen.

Wat is de pasvorm van dit thermo ondergoed?

Odlo Cubic Light thermo ondergoed heeft een fijne pasvorm die goed op het lichaam aansluit. Hij hoort niet te lubberen en het mag ook niet zo strak zitten zodat je je net een rollade voelt. Het moet over je gehele lichaam gewoon lekker aansluiten en uiteraard mag het hier wat ruimer en daar wat lossen, want geen lichaam is hetzelfde gebouwd.
Doordat de thermokleding goed aansluit op je lichaam is het in staat om zweet snel van je lichaam te plukken en de temperatuur beter te reguleren.

Voor welke temperatuurzones is Odlo Cubic geschikt?

Odlo Cubic Light draag je in warme tot milde omstandigheden bij wisselende activiteiten. Je kan het dragen als het hartje zomer is en het werkt ook als je het draagt in de nazomer of het vroege najaar.

Gratis tip van Thermowear

Een tip voor wie niet van sluitende kleding houdt: je kan de Odlo Cubic Light hemden ook een hele maat groter nemen; je draagt het dan casual en dat is vooral lekker als je relaxed op de fiets zit, lekker in de tuin aan het rommelen bent of wanneer je op de camping zit. De werking van zweetafvoer is natuurlijk wat minder, maar de kleding werkt nog genoeg om een prettig draagcomfort te geven.

Vragen over de thermokleding van Odlo? Stuur ons een e-mail of bel ons en we helpen je graag verder!

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »