Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Donderdag 19 Maart 2015

Odlo boxer Cubic review

Odlo Cubic Light thermoboxer. Sneldrogend en ademend sportondergoed van Odlo.
We hebben het er bij Thermowear al vaker over gehad en dat zullen we nog wel even blijven doen, maar wat is de Odlo boxer Cubic toch een fijne boxershort!

Het lijkt haast of we reclame maken... Zou je denken? Dat is natuurlijk ook wel zo, maar we zijn oprecht enthousiast over het materiaal waarvan deze boxershort van gemaakt is. Odlo Cubic Light is (samen met het Lifa van Helly Hansen en de Stay Cool serie van Craft) absoluut een van de fijnste materialen om te verwerken in het ondergoed. (Merino wol even niet meegerekend.)

De kubusstructuur van het materiaal zorgt voor kleine luchtkamers in de stof en het maakt de stof heel licht transparant. In deze kamers kan de stilstaande lucht prima op de juiste temperatuur gehouden worden door het lichaam. Stilstaande lucht isoleert veel beter dan stromende lucht, vandaar dat die vierkante gaatjes zo handig zijn.

Maar de gaatjes in de stof zorgen ook nog voor wat anders. Doordat ze open zijn kan de vochtige damp (zweet) dat in de stof terecht komt sneller verdampen waardoor de stof super snel droog is. Wanneer je een nat kledingstuk uit de Odlo Cubic Light serie even te drogen hangt, kun je over het algemeen met een kwartiertje al weer verder. Dat maakt het ook zo bijzonder geschikt voor intensieve sporten, of meerdaagse wandeltochten.

Het Odlo Cubic Light ondergoed kan gedragen worden tijdens het sporten (wandelen, hardlopen) of gewoon bij dagelijks gebruik. Het materiaal leent zich er voor om in alle seizoenen prima tot zijn recht te komen, dus je hoeft na de zomer de Odlo boxer Cubic niet direct in de kast te laten liggen. Juist ook in de winter doet hij zijn werk goed als basislaag. Dus naast isoleren kan het ook nog op de juiste manier warmte vasthouden.

De pasvorm van deze boxershort (die overigens verkrijgbaar is in een damesuitvoering en een herenuitvoering) is goed sluitend op het lichaam. Het is hierbij geen bezwaar als hij goed strak zit, of juist net even wat losser. Persoonlijke voorkeur speelt hierbij natuurlijk ook een rol. De Odlo boxer Cubic mag zeker niet te los zitten, anders werkt de stof niet zoals het moet.

Ben je op zoek naar een fijne boxershort die je niet alleen met het sporten aan kan en die geschikt is om het hele jaar door te dragen, dan is dit een goede keus. Hij zit erg lekker (ook onder een spijkerbroek) en gaat niet irriteren. Bij Thermowear staat deze boxershort van Odlo al jaren in de top 10 van "zeer fijn ondergoed".

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »