Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Dinsdag 9 Juni 2015

Motor thermokleding

Motor thermokleding kopen kan nog best lastig zijn, maar met het juiste advies kom je een heel eind. Motor thermokleding, het ene thermo T-shirt is het andere niet.

Wanneer je liefhebber bent van motorrijden dan rij je niet alleen als de zon schijnt, maar dan zit je ook op je stalen ros als het koud is, of zelfs als het regent. De mooiste motortochten worden nog mooier als je ze intenser kan beleven. En daarom is het dragen van thermokleding op de motor een heel goed idee!

Heb je wel eens een leren motorpak proberen uit te trekken als het lekker 25 graden is buiten? Grote kans dat je na gevloek en gescheld (en 15 minuten verder) eindelijk de motorbroek van je been hebt gestript. Een diep ademhalen, tot tien tellen en vooral genieten van frisse buitenlucht. Dat viel even tegen, of niet?

Door het dragen van een thermobroek onder je motorkleding plakt de motorbroek niet aan je huid vast en kun je heel gemakkelijk je broek uit krijgen. Wanneer je in de zomer rijdt dan draag je natuurlijk geen dikke thermobroek zoals een Devold Expedition, maar en dunne zoals een Falke Athletic Light. Deze is dun genoeg zodat je je niet opblaast in de zomer en dik genoeg om het ergste zweet te verzamelen. De broek is sneldrogend dus je kan hem even in de wind hangen en je kan weer verder met een droge broek.

Met een lekker thermoshirt op de motor de zomer in.

Thermoshirts voor onder je motorkleding zijn er in vele soorten en maten en hier speelt de persoonlijke voorkeur ook een grote rol. Als je geen koukleum bent dan heb je genoeg aan een thermo T-shirt met korte mouwen maar ben je wel wat gevoeliger voor de kou, dan kun je beter een thermoshirt met lange mouwen nemen. Misschien zelfs een dikkere versie die wat beter je lichaamswarmte vast houdt.

Ben je op zoek naar een kort thermo T-shirt voor onder je motorkleding dan kun je kiezen uit bijvoorbeeld de thermoshrits van Odlo of Helly Hansen. Deze series zitten goed strak om je lichaam (je love handles en zwembandjes zijn lekker goed zichtbaar!) maar de kleding doet wat het moet doen. Zweet wordt van het lichaam afgeplukt, je huid blijft droger en je zit lekkerder en comfortabeler op de motor. De thermokleding plakt niet aan de motorkleding dus je kan vrij bewegen terwijl je alles aan hebt.

Persoonlijk hou ik van een thermoshirt met lange mouwen tijdens het dragen van een leren motorpak, omdat dan ook juist je ellebogen niet gehinderd worden in de bewegingsvrijheid en die zijn best belangrijk bij het operationeel houden van je kostbare brommer. Maar ben je een liefhebber van een textiel motorpak, dan zijn de korte mouwen weer fijner, vind ik.

Wil je een goede set motor thermokleding, dan zou je eens kunnen kijken naar de thermokleding van Odlo of de thermokleding van Helly Hansen. De kleding is ongeveer even dik en doet qua werking hetzelfde. Misschien heb je een voorkeur voor een merk, dan neem je gewoon die. En anders kun je ook op de prijs af gaan. Hoe dan ook, met deze thermokleding haal je beslist fijne onderkleding voor onder je motorpak in huis.

Odlo thermo T-shirt voor onder je motorkleding.
Helly Hansen thermokleding voor op de motor.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »