Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Donderdag 17 Januari 2019

Het wordt weer koud, zo blijf je warm

Lekker warm blijven als het vreselijk koud is kan soms wel eens lastig zijn. Ergens hou je er rekening mee en toch ben je net even te laat met je voorbereidingen. En toen was het overdag ineens -6 graden! Brrr…het vriest!

Je kan je lichaam op verschillende manieren warm houden, maar eerst moet je het nog warm zien te krijgen.

Wat niet helpt is dikke thermokleding aantrekken en dan als een standbeeld in de kou gaan staan. Als je met een koud lichaam thermokleding aantrekt, krijg je het echt niet vanzelf warm. Het ondergoed is niet elektrisch, dus die warmte komt niet uit de lucht vallen.

Hoe krijg je je lichaam warm?

Met beweging natuurlijk! Door te bewegen pompt je hart het bloed sneller rond en creëer je warmte. Maak wat kniebuigingen, wapper even dertig seconden met flink met je armen, wandel een stukje even serieus stevig door, spring wat op en neer, nou ja, je begrijpt het wel denk ik. Door je lichaam te bewegen creëer je warmte die je spieren en huid verwarmt.

Hoe hou je die warmte vast?

De lichaamswarmte kun je vasthouden op dezelfde manier zoals een spouwmuur van je woning werkt; zorg voor een stilstaande luchtlaag om je huid heen. Maar hoe doe je dat dan?

Als je een heel strak thermoshirt draagt is er geen ruimte in het shirt over om stilstaande lucht in vast te houden. Trek je een dikker thermoshirt aan dan lukt dit wel. Omdat je over je thermoshirt ook nog andere kleding draagt sluit je de lucht op in je thermo ondergoed.

Deze stilstaande lucht die je nu vasthoudt in een dik thermoshirt is door het lichaam vrij gemakkelijk op temperatuur te houden. Je creëert dus een luchtbuffer om je huid heen die er voor zorgt dat je de opgewekte warmte niet verliest. Een super handig systeem toch?

Koude tenen? Dan heb je het altijd koud!

Een andere manier om het warm te krijgen is er voor te zorgen dat je tenen in ruime sokken zitten en je schoenen draagt die niet strak zitten. Meer dan voor de kleding geldt hier dat het creëren van een luchtlaag rondom je voeten en tenen zeer belangrijk is. Ten eerste kunnen je tenen lekker wiebelen (en dat levert warmte op) en ten tweede worden je voeten zo beter beschermd tegen de koude vloer waar je op loopt.

Het is een feit dat wanneer je koude voeten hebt, je bijna nooit meer warm wordt. Zelfs niet met dikke thermokleding aan. Koude voeten is een absolute brrr-garantie, dus zorg er voor dat je voeten lekker comfortabel warm zijn, dat scheelt echt heel veel.

Zo blijf je warm in de kou

Als het koud is buiten is het verstandig om dik thermo ondergoed te dragen dat veel lucht kan vasthouden. Hoe dikker het thermo ondergoed dat direct op je huid zit, des te warmer het is en des te langer blijft het ook warm.

Hier volgen de tips om warm te blijven als het koud is:

  • trek dik thermo ondergoed aan dat veel lucht kan vasthouden
  • zorg voor beweging (wapper met je armen, ren een stukje, spring op en neer, etc.)
  • sluit de opgewekte lichaamswarmte in door over je thermokleding een trui of fleece te dragen
  • draag ruime schoenen waarin je tenen kunnen bewegen
  • bedek je polsen en nek om ze te bescherm tegen tocht (hierdoor koel je erg snel af)
  • draag een muts (als je coupe dat toe laat)

Wil je meer weten over warm blijven in de kou, stuur ons dan een berichtje. We helpen je graag aan het warmste thermo ondergoed zodat je de hele winter lekker warm blijft.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »