Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Donderdag 6 November 2014

Helly Hansen thermokleding met Lifa

Helly Hansen thermokleding met Lifa.

"Born by the Sea, Raised by the Mountains, Trusted by Professionals, Designed by Scandinavia". Een sterke slogan van een even zo sterk merk. Helly Hansen is een oude rot als het gaat om de productie van thermokleding. Met innovatieve stoffen en herkenbare designs hebben zij een plekje aan de top veroverd. Maar net zoals elk ander, zijn ook zij klein begonnen.

De wortels van dit bedrijf gaan terug tot 1877. De Noorse kapitein Helly Juell Hansen, had genoeg van de kou op zee. Samen met zijn vrouw begon hij met het produceren van water- en winddichte kleding door linnen te bewerken met lijnzaadolie. En dit sloeg aan: binnen 5 jaar had hij meer dan 10.000 artikelen verkocht. De kapiteinshoed werd aan de wilgen gehangen en Helly richtte zich volledig op zijn groeiende bedrijf.

Helly Hansen thermokleding met Lifa

Helly Hansen thermo ondergoed.Met de innovatie die Helly Hansen meebracht kwamen er steeds meer ontwikkelingen in de kledinglijn. Het begon met de implementatie van het 3-lagensysteem (waar we al eerder over schreven hier) en de ontwikkeling van Helox, een flinterdun en waterdicht laagje PVC die de rol van de lijnzaadolie overnam, en daarmee een perfecte buitenste laag vormt. Al snel daarna werd Fiberpile ontwikkeld. Deze zachte en lichte vezel creëerde aangename isolatie onder de buitenste laag, en werd al snel gebruikt voor vrijwel alle onderkleding. Het 3-lagensysteem werd uiteindelijk compleet gemaakt met de introductie van LiFa. Deze wondervezel werkt door het lichaam droog te houden en tegelijkertijd vocht en warmte door te geven aan de volgende laag. Dit maakt het perfect om als basislaag te functioneren.

Het 3-lagensysteem werd nog verder verbeterd met de introductie van de Helly Tech Technology. Door de waterafstotende eigenschappen te complementeren met microporiën kon de stof eindelijk goed ademen. En juist dit is heerlijk tijdens stop-and-go activiteiten, aangezien er dan continue flinke hoeveelheden zweet moet worden afgevoerd. Maar het ontwikkelen hield hierbij niet op. De verschillende stoffen en vezels worden continu aangepast en vernieuwd. Zo wordt tegenwoordig de LiFa-vezel gecombineerd met merino wol! Dit zorgt voor een heerlijk zacht kledingstuk, met de prettige waterdoorgevende eigenschappen van zowel de LiFa als de merino wol zelf.

Bij Thermowear hebben we een ruim assortiment aan LiFa-thermokleding. En het mooiste is, Helly Hansen heeft ook de trend van leuke kleuren en designs opgepikt. Veel van onze artikelen zijn dus te verkrijgen in verschillende kleuren en met subtiele motiefjes!

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »