Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Donderdag 23 April 2020

Craft Extreme X en Craft Fuseknit, wat is het verschil?

[update 04-20] We begrijpen de verwarring, want aan de buitenkant ziet het thermo ondergoed van Craft er ongeveer hetzelfde uit. Maar de werking is toch echt wel even wat anders dan je zou denken. Wat is het verschil tussen Craft Fuseknit en Craft Extreme X thermokleding?

Als je de Craft kleding naast elkaar legt is al merkbaar dat de Craft Fuseknit thermokleding er een stukje dikker uit ziet dan het Craft Extreme X thermo ondergoed. En als je het vasthoudt, voel je ook meteen dat de Extreme X serie een stuk lichter is.

De Craft Fuseknit onderkleding is een wat meer all-round basislaag die je kan dragen in najaar, winter en voorjaar, maar waarbij de nadruk vooral ligt op het vasthouden van warmte. ideaal dus voor wanneer je op wintersportvakantie gaat, of wanneer je dagelijks even wat extra warmte nodig hebt bij een matige inspanning.

De Craft Active Extreme X is een lichtgewicht materiaal dat als thermo ondergoed gedragen kan worden tijdens de vier seizoenen, afhankelijk van de bewegingsintensiteit die men uitoefent. De dunne en elastische Craft onderkleding is zeer geschikt voor een hoge mate van beweging (ongeacht welke sport men beoefent) in milde tot koude omstandigheden. Zo is de thermokleding zeer geschikt voor hardlopers in de winter en het voorjaar en weet een fanatieke mountainbiker er in de winter ook wel raad mee. Dit thermo ondergoed is vooral gericht op het afvoeren van zweet en legt wat minder de nadruk op het warm houden van het lichaam.

Craft ademend thermo ondergoed

Voor beiden typen ondergoed van Craft geldt dat ze sneldrogend zijn, zweet goed absorberen en doorvoeren naar buiten toe en het lichaam op temperatuur kunnen houden. Het technische ondergoed van Craft wordt al jaren door top-atleten en professionals gedragen en heeft zich in de praktijk al ruimschoots bewezen.

Kort door de bocht zou je kunnen zeggen dat:
- Craft Fuseknit de nadruk legt op isolatie en;
- Craft Active Extreme X de nadruk legt op afvoer van zweet.

Wanneer draag je nou wat?
De Fuseknit serie is geschikt voor matige beweging in koude omstandigheden en de Craft Extreme is geschikt voor maximale inspanning in koude omstandigheden.

Je moet zelf ook een beetje logisch nadenken en bedenk wat je gaat doen (hoeveel en hoe hard beweeg ik?) en wat is de temperatuur waarin ik ga bewegen? Combineer deze twee elementen en je kan gemakkelijk een keus maken tussen de twee typen Craft thermokleding.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »