Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Vrijdag 22 Augustus 2014

4 tips waar goede thermokleding aan moet voldoen

Vier tips waar goed thermo ondergoed aan moet voldoen.

Waar moet een goed thermoshirt aan voldoen? Weet jij het? Waar moet je op letten als je een thermoshirt koopt? Thermowear geeft je vier tips en legt je uit wat de belangrijkste eigenschappen zijn van goede thermokleding zodat je zelf gemakkelijk kan bepalen of het iets voor jou is.

Waar moet een goed thermoshirt aan voldoen? Weet jij het? Waar moet je op letten als je een thermoshirt koopt? Thermowear geeft je vier tips en legt je uit wat de belangrijkste eigenschappen zijn van goede thermokleding zodat je zelf gemakkelijk kan bepalen of het iets voor jou is.

1. Een goed shirt reguleert de temperatuur (houdt het je warm of verkoelt het?)

Wanneer je thermokleding draagt is het belangrijk dat de warmte die je lichaam produceert wordt vastgehouden zodat je lekker warm blijft in de kou. En als het wat warmer wordt moet het shirt ook in staat zijn om warmte los te laten. Goede thermokleding houdt genoeg warmte vast om het je lichaam makkelijk te maken beter op temperatuur te blijven.

2. Een goed shirt voert zweet af (waarom is dat nodig?)

Wanneer je beweegt produceert het lichaam zweet, ook al is het soms in minimale hoeveelheden. Dat zweet kan een tijdje op het lichaam zitten en in de thermokleding, maar moet op een gegeven moment ook worden afgevoerd omdat er steeds meer zweet bij komt. Zeker bij intensieve sporten of actief bewegen in koud weer. Wanneer het thermo ondergoed van goede kwaliteit is zul je merken dat het zweet van je lichaam wordt afgeplukt en wordt doorgevoerd naar buiten toe. Eenmaal buiten zal het verdampen of worden opgenomen door de volgende kledinglaag.

Het afvoeren van te veel zweet is nodig omdat je anders last krijgt van koude rillingen en stijve spieren. Als je dan niet oppast zou je zelfs nog een blessure in de hand kunnen wekken. Sporten met een kletsnat shirt is dan ook niet aan te raden want het is slecht voor je spieren. Goede thermokleding zorgt er voor dat je lichaam droger blijft waardoor je je prettiger kan blijven bewegen.

3. Een goed shirt zit prettig (geen beperking in bewegingsvrijheid)

Niet alle thermokleding zit hetzelfde, maar als je wilt dat het werkt zoals het is ontworpen, zal je thermo ondergoed moeten dragen dat goed aansluit op je lichaam en enigszins elastisch is. Door de beweeglijkheid in de stof te houden worden je eigen bewegingen niet geblokkeerd en beweeg je dus natuurlijker zonder beperkingen. Het beste thermoshirt geeft je voldoende bewegingsvrijheid zonder dat de specifieke eigenschappen aangetast worden. Je behoudt je bewegingsvrijheid en toch profiteer je van een goede vochtafvoer, isolatie en ventilatie.

4. Een goed thermoshirt ademt voldoende (zodat je jezelf niet opblaast van de hitte)

Je kunt je voorstellen dat als je een regenpak aantrekt en je gaat heel erg hard fietsen dat je uiteindelijk van binnen net zo nat bent als van buiten. Het zweet kan geen kant op omdat de stof niet genoeg ademt. Alle thermokleding die wij bij Thermowear verkopen hebben een uitstekend ademend vermogen en zorgen er voor dat het te veel aan warmte goed kan ontsnappen. Door gebruik te maken van speciale ventilatiezones in de thermokleding lukt het om warmte kwijt te raken, zonder dat de isolerende eigenschappen verloren gaan. Het ademende vermogen van een thermoshirt is erg belangrijk omdat het samen werkt met je lichaam. Op die manier kan zweet en warmte ontsnappen waardoor je eigen temperatuurhuishouding beter op orde is.

P.S. Wil je weten welk thermo ondergoed voor deze tijd van het jaar perfect is en voldoet aan alle eisen? Dan adviseren wij eens te kijken naar de Odlo Evolution Light thermokleding. Deze elastische baselayer voert zweet af, houdt je lichaam op temperatuur, is sneldrogend en heeft een erg fijne pasvorm. Ideaal voor de vroege herfst!

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »