Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 2 Juli 2014

Welke fietsbroek is beter? Een gewone broek of een bibshort?

De meningen zijn hierover verdeeld, maar toch hebben de meeste mensen een voorkeur voor het dragen deze fietskleding; een fietsbroek met bretels; een bib short dus.
Een bib short is in feite hetzelfde als een normale fietsbroek, maar heeft geen strakke band rondom de buik en heeft als fijne toevoeging bretels waar de broek dus aan vast zit. Afzakken is onmogelijk. :)

Bibshort of broek?
Zelf draag ik op de atb vaak een gewone fietsbroek. Deze is meestal wat steviger dan mijn wielrenbroek, omdat je in het bos nog wel eens kan blijven hangen aan wat takken. Of spontaan onderuit gaat, natuurlijk. Maar dat zeggen we tegen niemand. Een scheur in je broek is dan zó gemaakt. De stevige broek die ik het liefst heb is de Sugoi Evolution Short. Een heel erg fijne broek, want stevig van stof en een erg goede zeem. Deze wordt echter niet overal meer verkocht omdat hij denk ik te goedkoop is voor de kwaliteit die hij heeft. Ik meen dat deze rond de 70 Euro was en ik hem het beestje al een jaar of vier.

Op de racefiets daarentegen, draag ik het liefst een bib short (een fietsbroek met bretels) omdat de houding vaak lang voorover gebogen is en dan is een elastieken band in je buik geen pretje als je ander half uur aan het trappen bent. Echt voorkeur voor een specifiek model heb ik niet, al zijn de fietsbroeken van Odlo of Sugoi altijd goed. Nooit geen problemen met de pasvorm en de zemen zijn top.

Als je mij vraagt welke beter is, dan weet ik het niet. Ben je overwegend een ATB fietser en hou je van ruig trap-werk, dan is een stevige short (eventueel met een broek er overheen zoals de Sugoi Gustov Short) een beter idee. Ben je meer allround (of heb je een buikje) dan is een bibshort absoluut een goede keus. Laat je in ieder geval goed informeren over de zeem die gebruikt wordt, want naast de pasvorm is dat het allerbelangrijkste van een goede fietsbroek.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »