Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 18 December 2019

Wat is het nut van thermokleding onder je gewone kleding?

Het mooie van thermokleding is dat je het 365 dagen per jaar kan dragen. OK, niet alles past even goed bij elkaar als je van bloemetjes houdt of een strak pak moet dragen, maar over het algemeen is het een heel goed idee om thermokleding onder je gewone kleding te dragen.

Het speciale ondergoed is namelijk heel goed in staat om je net even dat extra beetje warmte te geven en er voor te zorgen dat je het niet zo ongemakkelijk fris hebt in de winter. Een katoenen T-shirt isoleert niet en houdt je zweet te lang vast! hierdoor krijg je een onaangenaam koud gevoel. hebben.

Het heeft geen zin om hele dikke thermokleding onder je gewone dagelijkse kleding te dragen, want je zou zo maar je andere kleding niet goed meer kunnen passen bijvoorbeeld. Bovendien is het dan vaak te warm als je even de trap op moet. Dat is ook niet de bedoeling. Een dunne laag werkt het beste.

Voorbeelden van onderkleding die je kan dragen zijn bijvoorbeeld de Icebreaker 200 serie, of de Craft Fuseknit onderkleding. Ook de Odlo Warm serie is heel erg fijn om in de winter onder je gewone kleding te dragen. Je bescherm jezelf tegen koude rillingen en een onbehaaglijk fris gevoel door het dragen van thermo ondergoed onder je gewone kleding.

De meeste kleding is aan de binnenzijde licht geborsteld zodat het goed de lichaamswarmte vasthoudt en je minder snel afkoelt. Bovendien hoef je dan ook niet een belachelijk dikke trui aan of de kachel hoog te zetten. Je beweegt je veel comfortabeler als je overdag ook thermokleding draagt. Het voelt gewoon lekker behaaglijk en warm.

Niet alle onderkleding is geschikt om te dragen bij normaal dagelijks gebruik, je kan ook te veel kleding dragen. Je leest hier meer over het kleding in laagjes en hier kun je alles vinden over de warmste winterkleding van Thermowear.

Wil je meer informatie over het dragen van warm ondergoed onder je gewone kleding of werkkleding, stuur ons dan even een berichtje, we helpen je graag verder met het maken van een goede keuze.

  • Daniel van den Hoek

    Geplaatst op maandag 23 december 2019 16:07

    Hallo Betty,

    Je kan prima twee thermoshirts over elkaar dragen, maar zorg er wel voor dat de eerste strakker zit dan de tweede zodat je veel lucht kan vasthouden. Ook is het belangrijk dat je geen katoen gebruikt. Wat heel goed werkt in twee lagen zijn thermoshirts van merino wol; die kun je eindeloos combineren.

    Laat maar even weten of ik je hiermee kan helpen.

    Fijne dag!

    Daniel van Thermowear

Toon meer

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »