Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 20 November 2013

Verwarmt thermo ondergoed uit zichzelf?

Hoe werkt thermo ondergoed? Verwarmt het uit zichzelf of moet je er wat voor doen? Is het zo dat als je het aantrekt je het vanzelf warm krijgt in de thermokleding? Nou, het zit net even anders...

Het dragen van thermo ondergoed is geen wondermiddel indien je altijd last hebt van de kou. Maar het kan je wel helpen om erger te voorkomen of om juist lekker op de juiste temperatuur te blijven.

Koude voeten en thermo sokken

Icebreaker thermo sokken.Koude voeten kunnen vele oorzaken hebben (ook van medische aard), maar ook bijvoorbeeld omdat je zweetvoeten hebt en het zweet niet van je voeten afgevoerd kan worden omdat ze ingesloten worden door schoenen die niet of te weinig ademen. Door het stilstaande zweet (= water) krijg je hoe dan ook koude voeten bij weinig tot geen beweging.

Hoe werkt thermokleding?

Thermokleding werkt alleen als er lucht kan worden vastgehouden (hoe dun ook) omdat alleen stilstaande lucht in staat is om warmte vast te houden. Hoe strakker het shirt of de broek, hoe minder lucht er tussen kan, hoe minder warm het is. En vis versa. Draag je ruime kleding en ga je sporten, dan krijg je het zeker zeer warm. Kortom: warmte ontstaat uitsluitend wanneer er beweging plaatsvindt. Sta je met de dikste thermosokken en thermobroekdrie uur in de kou, dan krijg je het koud.

De thermokleding zelf zal nooit uit zichzelf warmte geven, het kan alleen warmte vasthouden. Beweging in de kou is dus uitermate belangrijk!

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »