Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Maandag 10 Juni 2013

Vaude wandelschoenen Tupelo

Afgelopen week heb ik ze eindelijk binnen gekregen, mijn nieuwe wandelschoenen van Vaude. Stevige schoenen voor divers terrein.

Wandelschoenen van Vaude.

Ik had op Twitter beloofd dat ik nog even een verslagje zou schrijven over mijn nieuwe wandelschoenen van Vaude. Voor wie niet bekend is met het Duitse buitensportmerk: Vaude maakt zeer functionele kleding en accessoires voor de veeleisende buitensporter. Er zit nooit een riempje, ritsje of flap te veel op de kleding en het staat bekend als zeer degelijk materiaal. Door de jaren heen (ik verkoop al Vaude sinds 2007) heb ik al van alles mogen testen en al die artikelen zijn nog steeds in gebruik. Ik ben erg tevreden over de kwaliteit van dit sportmerk.

Maar dat ter zijde.

De sportschoenen die ik voor mijzelf had uitgezocht vervangen mijn wandelschoenen die ik had van The North Face. Die begonnen aardig versleten te raken na twee seizoenen en dus werd het tijd voor wat nieuws. Bij Vaude heb je de keus uit verschillende modellen en zij hebben voor alles wel een aparte schoen. Lichtgewicht of juist wat zwaarder, extreem ademend of iets minder maar wel 100% waterdicht. Alles is er.

Deze keer heb ik gekozen voor de Vaude Tupelo Sympatex wandelschoen. Ik wandel nogal veel en vaak door de bossen en over de heide. Daar is deze schoen echt uitstekend geschikt voor.

Ik moest de eerste meters even wennen aan de vrij harde zool, maar na een uurtje of wat lekker stappen zijn we al goed aan elkaar gewend. De schoen valt prettig om mijn voeten en biedt ook bij de tenen voldoende ruimte om lekker stevig af te kunnen zetten. De veters zijn nog vrij stug, evenals de bovenzijde, maar ik merk dat gaande weg het gebruik de stof wel een stuk soepeler wordt.

Wandelsokken van Bridgedale.

Ik draag de schoenen met de lichtste wandelsok van Bridgedale, de Bridgedale Trail Ultra Light, omdat ik dat één van de fijnste sokken vind om langdurig te dragen. Zo ook met het wandelen. Omdat de schoen van zichzelf nogal hard aanvoelt, kan het wat minder fijn zijn om een hele dunne sok te dragen, maar zelf vind ik het wel prettig. Je zou ook kunnen kiezen voor een wandelsok van Icebreaker, of de Bridgedale Trekker. Het is net wat je prettig vindt.

De schoenen houden zich erg prettig, ook na een paar uur stevig stappen. Het enige dat ik tot nu toe niet zo heel fijn vond is langdurig over asfalt lopen. Daar zijn ze nu nog iets te stug / te hard voor. Mogelijk dat ik nog wat beter aan de schoen moet wennen, of toch een dikkere sok moet dragen.

De schoenen van Vaude zijn wat mij betreft een blijverdje, zeker bij veelvuldig gebruik van off-road terrein. Voor de weekend wandelaar die graag de paden op gaat is de schoen echt super. Lekker laag model, stevig rondom de voet met goede bescherming. (Ohja, en ik heb natúúrlijk de fel-gele variant genomen!)

Een fraai stappertje voor weekendjes weg of dagelijkse wandelingen.

Je kan de schoenen bij Vaude zelf online bestellen (hier vind je de link). Op de website staat een duidelijke matentabel en alle technische gegevens van de schoen. Ik vind het allemaal niet zo belangrijk wat er in zit, maar mocht je het graag willen weten, kijk dan even op de website.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »