Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 8 Mei 2013

Thermo ondergoed dragen, waarom zou je?

Waarom zou je thermo ondergoed dragen?
Het dragen van thermo ondergoed is een heel goed idee. En niet alleen omdat je de warmte van je lichaam vast houdt, maar ook omdat het je transpiratievocht (zweet) van je lichaam afvoert naar buiten toe.

Het dragen van thermo ondergoed wordt steeds populairder in Nederland. Meer en meer mensen zien in dat het dragen van of thermokleding iets toevoegt. Maar wat is nou juist de toegevoegde waarde van het dragen van thermische onderkleding?

Thermokleding houdt je lichaam warm.

Wanneer je beweegt, bijvoorbeeld door te fietsen of hard te lopen of gewoon door te wandelen, produceert je lichaam warmte. Ook tijdens de wintersport produceert je lichaam warmte. Door het dragen van thermisch ondergoed kan deze warmte beter worden vastgehouden. Het gevolg is dat je lichaam wat minder hard hoeft te werken en minder energie kwijt is aan het op temperatuur houden van he lichaam.

Thermo ondergoed houdt je droog.

Elk type thermokleding is in staat om het zweet dat je produceert bij deze bewegingen snel af te voeren naar buiten toe. Het ene merk is daar wat beter in als het andere bekende kledingmerk, maar feitelijk zijn ze allemaal in staat om je snel droog te krijgen. Met een droger lichaam blijf je warmer en ben je beter in staat om lekkerder te blijven bewegen.

Zweten in de zomer.

Niet alleen in de wintermaanden is het dragen van thermokleding een goed idee, juist in de zomer is het dragen van technisch ondergoed perfect! Er zijn speciale shirts en onderbroeken die een verkoelend effect geven op je lichaam wanneer je sport in de zomer. Ze voeren het zweet razendsnel af van je lichaam en proberen je zo droog mogelijk te houden.

Wanneer je gaat sporten in de zomer zorg er dan voor dat je kleding draagt uit de cool categorie van het betreffende merk. Zo heeft Odlo de Cool en de Odlo Evolution Cool kleding en het bekende merk Craft Sportswear heeft bijvoorbeeld de Craft Stay Cool thermokleding. Deze lijnen zijn speciaal voor de zomer geschikt en kun je dragen bij fietsen, wandelen, hardlopen, steppen, skeeleren,.... verzin het maar. Ga je zweten? Draag technisch ondergoed van Odlo of Craft en je zult zien dat je veel lekkerder beweegt als je aan het sporten bent.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »