Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Maandag 20 Maart 2017

T-shirt of hemd onder je gewone kleding, bekijk de 3 tips

Goede zweetkleding moet 2 dingen doen: overtollig zweet opnemen, doorvoeren en laten verdampen. De tweede belangrijke functie is dat je zweetkleding een dun laagje zweet achterlaat op je lijf dat snel verdampt en dus optimaal je lichaam verkoelt.

Door een singlet of t-shirt onder je gewone te dragen zorg je ervoor dat zweet niet zo snel in je overhemd, polo gaat zitten en blijft het overhemd niet zo plakken aan je lichaam. Maar welk T-shirt draag je dan het best? Thermowear geeft je 3 tips!

Tip 1: Welke zweetkleding draag je onder je gewone kleding?

  • Odlo Performance X-light
    Het Odlo Performance X-Light hemd of t-shirt is gemaakt van heel dun materiaal en is puur gericht op het droog / droger houden van je lichaam. Je draagt het direct op de huid, onder je overhemd.
  • Craft Pro Dry Nanoweight
    Een ander supergoed alternatief is de nieuwste serie zweetkleding van Craft! De Craft Pro Dry Nanoweight zijn superlichte hemden en t-shirts die gericht zijn op het razendsnel afvoeren van je zweet. Dankzij de strakke pasvorm maakt de Pro Dry Serie een goed contact met de huid. 
  • Löffler Transtex Light
    Löffler heeft een unieke materiaalsamenstelling. De zweethemden en singlets uit de Löffler Transtex Light serie zijn voor 100% gemaakt van Polypropyleen. Dit materiaal is hydrofoob en dus allergisch voor water! 

Tip 2: merino wol ondergoed voor wie van natuurlijke materialen houdt.

Hou je van natuurlijke vezels zoals merino wol, dan kun je bij Icebreaker, Woolpower, of Devold of Norway terecht voor een fijn ondergoed. Merinoswol reguleert perfect de lichaamstemperatuur en kan zeer goed om met transpiratie! Onderkleding van Merinowol is zacht, kriebelt niet en past zich erg goed aan je lichaam aan. Je kan de onderkleding het hele jaar door dragen, maar vooral de dunne T-shirts en hemden zijn in de zomer erg fijn. Goed te combineren met een overhemd, maar ook prima als enkele laag te dragen. Welke reeksen kunnen we je adviseren?

  • Devold of Norway - Breeze 
    Deze 100% merinowollen t-shirts en singlets zijn dun, superzacht en hebben dankzij de fijne vezel en manier van breien een No-itch garantee.

  • Icebreaker - Ultra light
    Icebreaker is de grootste fabrikant van merinowollen kleding ter wereld. Ondanks dat ze zo groot zijn is de kwaliteit super. De Ultra light reeks is licht en draagt aangenaam op de huid. Icebreaker producten zijn gemaakt van 100% merinowol

  • Woolpower - Lite
    Woolpower is een Zweedse fabrikant van merino onderkleding. De woolpower Lite bevat 80% merino aangevuld met synthetisch materiaal die bijdragen aan de sterkte van je kleding. Als je gaat hiken met de rugzak of als je tochten net wat ruwer zijn dan is Woolpower een aanrader.

Al onze merino onderkleding komt van diervriendelijke en traceerbare farms.

Tip 3: vermijd katoenen onderkleding

Katoen is ook een natuurlijk materiaal en werd jarenlang gezien als de beste onderkleding. Naast het feit dat het natuurlijk is heeft het helemaal niet dezelfde eigenschappen als merinowol. Waarom adviseren we je om geen katoenen ondergoed te dragen? Katoen neemt redelijk goed je zweet op maar houdt het dan veel te lang vast waardoor het niet kan verdampen. Het resultaat is dat je echt een klam of zelfs nat gevoel op je huid hebt! Omdat er zoveel vocht inkruipt en het niet kan verdampen verkoelt katoenen onderkleding je lichaam NIET!.

Wel of geen shirt onder je gewone kleding?

Ja, die keus laat ik graag aan jou over, want dat is natuurlijk een persoonlijke kwestie. Heb je je blouse altijd los aan de bovenzijde, dan is het soms mooier om geen hemd te dragen zodat je de boord van het ondergoed niet terug ziet. Maar aan de andere kant, wil je niet dat je blouse aan je huid vast plakt als het warm is, dan is het dragen van een ondershirt natuurlijk een goed idee. Het zorgt voor minder wrijving waardoor je je lekkerder kan bewegen.

Draag vooral wat je zelf fijn vindt. Wil je niet dat je overhemd vastplakt aan je huid als je zweet, dan is het dragen van een T-shirt of hemd een goed idee. Heb je er niet zo'n last van, dan kun je gerust niets onder je overhemd dragen.

Heb je extra vragen? stel ze via mail [email protected].

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »