Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Donderdag 9 April 2015

Sportondergoed? Gun jouw lichaam ook het beste tijdens het sporten!

Sportondergoed nodig? Gun jouw lichaam ook het beste sportondergoed. Lees Thermowear Magazine en ontdek hoe het werkt.

De tijd dat sportondergoed en sportkleding alleen gedragen werd door topsporters ligt alweer een heel eind achter ons, gelukkig maar. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het dragen van sportondergoed. En dan niet alleen maar tijdens het sporten, maar ook terwijl je gewoon thuis zit, of op kantoor.

Alle kleding van Thermowear is speciaal ontwikkeld om ervoor te zorgen dat wanneer je gaat zweten, het overtollige zweet wordt afgevoerd. Dit terwijl de gebruikte materialen er tegelijkertijd voor zorgen dat de warmte vastgehouden wordt. Zo is er bijvoorbeeld een lijn onderkleding ontwikkeld voor dames en heren, die specifiek geschikt is voor dagelijks gebruik. Vooral wanneer je gedurende de dag veel te maken krijgt met verschillende temperaturen, houdt je onderkleding de warmte vast, terwijl wanneer je zweet het overtollige vocht afgevoerd wordt. Je kan sportondergoed dus ook dragen als je bijvoorbeeld naar kantoor gaat.

Sportondergoed tegen of juist voor het zweten?

Ga je echt fanatiek aan de slag, dan zal de inspanning die je daarvoor levert ervoor zorgen dat je zweet gaat produceren. Belangrijk om te weten is dat je lichaam dit zweet nodig heeft om zichzelf af te koelen. Door het gebruik van het juiste sportondergoed tijdens het sporten, zorg je ervoor dat het zweet wel afgevoerd wordt, maar dat er altijd een klein laagje op jouw lichaam achterblijft. De sportkleding van onder andere Craft en Odlo is hiervoor bij uitstek geschikt, en zorgt zelfs voor een verkoelend effect op het lichaam wanneer je aan het zweten bent.

Sportondergoed kopen? Bekijk onze collectie sportondergoed

Je kunt je wel voorstellen dat wanneer je in de winter buiten gaat wandelen, fietsen of hardlopen, er andere eisen aan de kleding die je draagt gesteld worden, dan wanneer je er hartje zomer op uit gaat. Ook hiervoor is er voor iedereen, zowel mannen, vrouwen als kinderen de juiste oplossing te vinden.

De kleding die je tijdens het wandelen draagt vraagt om een andere pasvorm dan die voor hardlopen of fietsen. Tijdens het fietsen en hardlopen draag je toch het liefst wat strakkere shirts zoals die van Falke. Of een speciale broek voor op de fiets met een ingenaaide zeem voor de zweetafvoer.

Sportondergoed voor de winter

Vooral in de winter is het belangrijk dat het lichaam geen last heeft van de kou of wind. Odlo en Craft bieden speciaal ontwikkelde shirts en sportondergoed, die vooral de nek, hals en borst extra goed beschermen en warm houden. Wordt het zweet namelijk niet goed afgevoerd, dan kan het zijn dat je last krijgt van koude rillingen terwijl je even stil staat. En dat kan funest zijn voor je spieren en lichaam. Veel mensen staan er niet bij stil dat het dragen van het juiste sportondergoed in combinatie met de juiste kleding kan zorgen voor minder blessures. Doordat het overtollige zweet wordt afgevoerd en de warmte tegelijkertijd wordt vastgehouden biedt dit extra bescherming aan het lichaam.

Steeds meer mensen ontdekken de onderkleding waarin Merino-wol gebruikt wordt. Helly Hansen, Icebreaker, Bergans of Norway, en Devold zijn maar enkele voorbeelden van merken die dit in hun assortiment hebben. Merino-wol kan je zowel in de zomer als in de winter dragen, en het is een product dat van 100% natuurlijk materiaal is gemaakt.

Een hele bijzondere eigenschap van Merino-wol is dat je het wel een week lang achter elkaar kunt dragen, en het dan nog niet gaat stinken. Het past zich namelijk perfect aan jouw lichaam aan. Hierdoor heb je het heerlijk warm als het koud is, en lekker koel bij warme temperaturen.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »