Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Zondag 12 Mei 2013

Sporten in de zomer zon

De afgelopen dagen hebben we al even mogen genieten van de lentezon met bijbehorende warme (soms zelfs zomerse!) temperaturen. Dus de zomerse sportkleding kan van zolder gehaald worden en we kunnen weer naar buiten zonder de vele lagen kleding en extra themo-accessoires. De 3e laag van het 3-lagensysteem (de buitenste wind- en/of waterdichte laag) hoeft hopelijk nog maar incidenteel te worden aangetrokken.

In de winterperiodes bescherm je jezelf tegen de kou en eventueel de bijbehorende wind en regen, maar hoe ga je in de zomerperiode om met de zon en warmte?

Sportsinglet of shirt met lange mouwen?

Bij een warme dag zul je in eerste instantie waarschijnlijk direct een luchtige singlet of dun t-shirt uit je kast pakken. Korte broek erbij en lekker naar buiten. Bescherming tegen de zon wordt nog regelmatig ‘vergeten’ en dat is onverstandig. Door teveel blootstelling aan de zon zal de huid sneller verouderen en je hebt een verhoogd risico op huidkanker. Maar wat kunnen we doen om ons tijdens het (buiten)sporten goed te beschermen?

Je kunt ervoor kiezen om die singlet aan te trekken en de armen en schouders (vergeet dan natuurlijk ook niet gezicht en benen) in te smeren met een zonnebrandcrème. Maar écht optimaal beschermd ben je dan niet, en als je zonnebrandcrème al wat verouderd is of niet vochtbestendig dan heeft het eigenlijk niet zoveel zin. Een goede keuze bij zonnige weersomstandigheden is om een shirt met lange mouwen aan te trekken. Er zijn een aantal shirts die zeer geschikt zijn voor sporten bij zomerse temperaturen omdat deze verkoelend werken én daarbij ook nog eens beschermen tegen de zonnestralen.

 

Craft sport ondergoed

Ook Craft heeft een verkoelend shirt met lange mouwen in het assortiment. Iets minder geavanceerde koel techniek dan Columbia, maar het doet prima z’n werk. En ook een beschermingsfactor van UPF 50. Zo heeft Craft een herenshirt en een damesshirt met verkoelende technieken.

Het is wel even wennen om met een shirt met lange mouwen te sporten terwijl het boven de 20 graden is. In eerste instantie heb je de neiging om de mouwen op te stropen, maar als je deze verleiding kunt weerstaan dan zul je merken dat je met lange mouwen net zo lekker kunt bewegen als in een singlet of t-shirt. En daarbij dan uiteraard de voordelen van een optimale bescherming tegen de schadelijke zonnestralen.

Overige voorzorgsmaatregelen wanneer je gaat sporten in de zomer zon

Waar je verder nog op moet letten bij sporten in de zon is:

  • Vermijd sporten tussen 11:00u en 15:00u; tijdens deze uren is de zonnekracht het sterkst
  • Drink voldoen voor, tijdens en na het sporten
  • Draag een petje om je gezicht zoveel mogelijk te beschermen
  • Smeer je benen in met zonnebrandcrème.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »